БОЕЦ внесе официално искане за отзоваване на Пламен Георгиев (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ внесохме официално искане до Министерски съвет за отзоваване на бившия шеф на КПКОНПИ – Пламен Георгиев, от Валенсия, където бе назначен от правителството на Бойко Борисов за генерален консул на България. Едновременно с това внесохме и сигнал до МВР – ГДБОП срещу Пламен Георгиев с информация за извършени престъпения и прикриване на данни за корупция.  Очакваме отговор и действията на правителството и институциите. 

Публикуваме текста на Искането и приложеният към него сигнал до ГДБОП, който също днес бе внесен до МВР:

ДО: Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ – ПРЕМИЕР

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

И С К А Н Е

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

          Дами и господа, членове на Министерски съвет на Република България,

     Сдружение БОЕЦ, като най-старата и активна неправителствена организация с дейност в обществена полза с антикорупционна и правозащитна насоченост, се обръщаме към Вас с Искане за приемане на решение за незабавно отзоваване от поста Генерален консул на България във Валенсия на Пламен Георгиев – бивш председател на КПКОНПИ. Като наши мотиви представяме публикуваните от нас два материала по темата включително и сигнал до МВР, съдържащ данни за извършени от Пламен Георгиев тежки престъпления от общ характер.

„Пламен Георгиев да бъде отзован незабавно! БОЕЦ внася искане до правителството.

Повече от две години вече Пламен Георгиев – Пацо Терасата, е генерален консул на България във Валенсия. Той бе предложен за поста от Бойко Борисов, като награда за неговата „работа” в КПКОНПИ, където Георгиев спря всички сигнали за корупция и конфликт на интереси срещу Пеевски, Борисов, Горанов, Цветанов и бандата им. Припомняме, че първият сигнал до новата КПКОНПИ под ръководството на Пламен Георгиев бе на БОЕЦ и касаеше неясния произход на средствата, с които Пеевски за няколко месеца от собственик на стар „Опел” стана мултимилионер с активи за десетки милиони в различни компании и медии. Под натиска на БОЕЦ, П. Георгиев бе принуден да заяви публично, че „Пеевски е най-чистият в държавата” и да прекрати проверката. Пламен Георгиев е кадър на прокуратурата, като най-големият му професионален „успех” е, че не видя името на Бойко Борисов в записите „Ало, Ваньо” при разследването по скандала „Мишо Бирата”. Всъщност при разследването под ръководството на Пламен Георгиев този запис въобще не бе включен в проверката. За тези му умения да прикрива данни за корупция, Борисов и мафията го наградиха, като го направиха шеф на антикорупционната комисия.

През 2019 г. Пламен Георгиев отново бе във фокуса на медиите и обществото. Скандала с Пацо Терасата избухна в разгара на #АпартаментГейт.

Темата за „Терасата на Пламен Георгиев“ бе поставена от Биволъ във връзка с установени от тях несъответствия в декларираното от него имущество и цената на придобитите имоти.  Шефа на КПКОНПИ беше принуден да отговаря на въпросите за своето имущество и вписаните от него неверни данни. За 24 часа Пламен Георгиев си извади нова данъчна оценка на имота със задна дата, като опит да прикрие извършените нарушения и престъпления. В същата посока бяха и оправданията на Георгиев, че не е декларирал терасата си, защото тя не била негова собственост, представлявала обща част на сградата. В медиите бе представен документ – банкова ипотека, с която Пламен Георгиев договаря заем за закупуването на жилището, като в тази ипотека е вписана, като залог и същата тази тераса, която уж не била негова! По смисъла на НК, това е престъпление от общ характер и антикорупционерът е заплашен от затвор до три години и глоба до 5000 лева.

„Антикорупционният фонд“ добави и нова светлина към темата за терасата, като показа снимки и документи, че върху нея са издигнати масивни, зидани конструкции – сауна за 6 човека, навес, барбекю и др. БОЕЦ изисквахме проверка именно на тези постройки и обекти, като в нейният ход трябва да бъде установена и тяхната собствеността и законност. Внесохме сигнал до ДНСК , по който бе образувана преписка и проверка с номер СО – 894/02.04.2019г., като в резултат след дълги институционални гърчове постройките на терасата бяха обявени за незаконни и Пламен Георгиев бе принуден да ги разруши. По същият казус, БОЕЦ сезирахме и прокуратурата заради симулативната цена, на която е придобит „тризонета” на Пламен Георгиев, като според нас сделката е изповядана на занижена цена, като така са укрити данъци и е ощетена държавата. Вероятно става дума и за прикриване на доходи, чиито произход е недоказуем. Цацаров и Гешев смачкаха проверката срещу шефа на КПКОНПИ, който пък спря проверките срещу тях по сигналите на БОЕЦ до антикорупционната комисия.

Огромен скандал предизвикаха и разкритите от БОЕЦ и публикувани от сайта „Биволъ” документи за извършена от КОНПИ ревизия и проверка на доходите на бившия вътрешен министър и заместник на Бойко Борисов, Цветан Цветанов. Според документите са установени несъответствия в размер на стотици хиляди в обявените от Цветанов доходи и реално установените, но Пламен Георгиев смачква и покрива всичко. След публикуването на документите той обеща бърза проверка, но и до момента няма никакво развитие по този случай. За тези действия на П. Георгиев БОЕЦ сезирахме институциите в ГДБОП образуваха проверка. Време е да припомним тази проверка на новите управляващи и МВР.

След този действия на БОЕЦ по разобличаване на престъпленията, извършени от Пламен Георгиев и прикритите от него престъпления на Борисов, Пеевски и Цветанов бяхме подложени на преследване, мачкане, репресии и удари от страна на подчинените на мафията институции. По разпореждане на прокурфатурата БОЕЦ бяхме подложени на продължила месеци финансова ревизия, която не установи нито стотинка неправомерни приходи или разходи. Във Видин бе изпратен екип на ГДБОП, който да разпитва и тормози членовете на УС на БОЕЦ по изфабрикуван от Гешев фалшив сигнал. Срещу Георги Георгиев, председател на БОЕЦ, бе организирана кампания за репресии и терор – над 80 призовки връчени за една година по различни проверки, заплахи, физически нападения, следене, подслушване, посегнаха дори на семейството, жена му и децата му. Срещу Георги Георгиев бяха издадени две съдебни определния за криминалистична регистрация и няколко полицейски постановления за принудително довеждане. Не успяха да ги осъществят и да го пречупят. Във Видин бе изпратена и мутренска бригада, която в продължение на три дни издевателстваше над него и съпругата му, а след даденият от него отпор му бяха повдигнати обвинения, по които вече е осъден на първа инстанция на пет месеца затвор и почти десет хиляди лева. Ужасяваща е цената за дързостта да се бориш за справедливост срещу мафията.

Разбираме, че за отстраняването на Гешев е нужна промяна в законодателството, дори и промяна на Конституцията, за което трябва известно време.

Разбираме, че за отстраняването на Цацаров също са нужни законодателни и институционални действия, които изискват време.

Не разбираме обаче защо новото правителство на „Промяната” по подобие на правителството на Бойко Борисов и служебните правителства на Радев продължава да държи Пламен Георгиев на държавната му хранилка във Валенсия, на която бе настанен именно от Буда и мафията, като благодарност за службата му. Защо? Кому е нужен този срам? Кому е нужен този човек станал символ на корупция, слугинаж и прикриване на престъпления и данни за корупция? Неговото отстраняване е въпрос на едно решение на Министерски съвет, което може да се случи за 15 минути. Без законодателни промени, без конституционно мнозинство и т.н. Нужна е само воля и решителност за Промяна. Къде е Промяната?

 

ДО : МВР – ГД „БОП” , БОЙКО РАШКОВ – МИНИСТЪР

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, злоупотреба с власт, незаконно забогатяване, конфликт на интереси, търговия с влияние, укриване на данъци,  данъчни и финансови престъпления, фалшифициране и изготвяне на документи с невярно съдържание, престъпления срещу данъчната система, престъпление по служба, неизпълнение на служебните задължения от длъжностни лица довели до щети в особено големи размери за държавата, както и други  престъпления  по чл. 283 и 304 от НК, както и участие в организирана престъпна група за данъчни и финансови престъпления, извършени от Цветан Генчев Цветанов – председател на ПП „РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ”, бивш зам. на Бойко Борисов в ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи, Пламен Георгиев – бивш председател на  КПКОНПИ и други неустановени лица.

На 31.03.2019 г. бяха публикувани документи (35 страници), изпратени до БОЕЦ и анализирани и валидирани от екипа на сайта за разследваща журналистика Биволъ.

От документите се установява следното:

Проверка на КОНПИ срещу Цветан Цветанов приключила през 2015 г. е установила несъответствие в имуществото му от 119 000 лв., но е била прекратена, защото сумата не надвишава прага за конфискация от 250 000 лв. От подробния доклад по преписка УВ-2492/2013 г. става ясно, че КОНПИ е нарушила грубо закона и е приложила различни счетоводни еквилибристики, за да сведе несъответствието само до 130 000 лв. Реалната сума на имуществото, за която Цветанов и семейството му не могат да докажат доходи е над 500 000 лв. изчисли Биволъ на базата на данните в доклада и открити източници на информация. В доклада има и данни от проверка на НАП, констатирала укриване на данъци в особено големи размери, за което обаче Цветанов не е обвинен.

Пълният доклад и решенията на КОНПИ изтеглете тук: https://bivol.bg/wp-content/uploads/2019/03/cvetanov-konpi-2015.pdf

Контекстът и поводът за проверката са досъдебното производство срещу Цветан Цветанов образувано от Софийска градска прокуратура и привличането му като обвиняем по дело за възпрепятстване на правосъдието, по което по-късно той беше осъден на две инстанции, но след това оправдан. Шеф на КОНПИ по това време е Пламен Георгиев, който по-късно беше предложен от Цветан Цветанов за шеф на новата антикорупционна комисия КПКОНПИ. Проверката се води в Териториалната дирекция на КОНПИ – София, чийто шеф е Георги Апостолов. Той е съпруг на издигнатата за шеф на Столичното следствие следователка Пламена Апостолова.

Проверката обхваща 10 годишен период от 04.12.2003 до 04.12.2013 г. като в нея са описани заплати, имоти, автомобили, банкови сметки, пътувания зад граница и всякакви други доходи и разходи на семейството на Цветанов. Самата процедура на проверката започва през декември 2013 и приключва месец май 2015 г. Към момента на приключване на проверката Цветанов е в труден момент от кариерата си – вече е осъден на втора инстанция на 4 години затвор и е подал касационна жалба във ВКС, но Върховният съд още не се е произнесъл.

Трябва да се отговори навъпросите породили огромния обществен интерес и гняв от публичната заявка на Цветан Цветанов, че “няма кой да ме накаже”.

Тези документи всъщност обясняват в детайли какъв е механизмът на безнаказаността и как законът се прилага избирателно и дори се нарушава, в името на това да бъдат спестени съдебни преследвания на овластено лице.

Апартаменти на непазарни цени

Основната схема, за да се намали необяснимото имущество на втория човек на ГЕРБ е свързана отново с пазарната оценка на имотите, които той е придобил. През 2008 г. Цветанов купува два апартамента и два гаража на ул. “Елемаг” от фирмата ТИ ВИ БИ на неговия кумец Тодор Бояджиев. Вместо да направи пазарна оценка на имотите, каквото задължение КОНПИ има по закон (чл. 28 ал. 2 и 3 от действащия тогава закон), проверяващите приемат, че имотите струват само 306 120 лв.

Площта само на апартаментите е 80,22 кв.м. и 112,54 кв. м. или общо 192,76 кв.м., а средната цена на кв.м. в квартал “Изток” за месец ноември 2008 е 1493 евро на кв.м., което прави само за апартаментите 287 000 евро. Отделно трябва да се добавят и гаражите с обща площ 33 кв. м. Tака излиза, че пазарната стойност на имотите придобити от Цветанови в края на 2008 г. е около 300 000 евро, а не лева. Тази укрита от КОНПИ разлика от 300 000 лв. е вече задължително условие, за да се образува производство за конфискация на незаконно придобито имущество в особено големи размери. Но водената от Пламен Георгиев КОНПИ е нарушила закона, прикрила е разликата и не е образувала производство.

Това обаче не е всичко за 2008 г. На 15.12.2008 г. дъщерята Гергана придобива от баба си и дядо си по майчина линия апартамент в Дианабат от 62,50 кв. м. и гараж 29,49 кв.м. като дарение. Същият апартамент е купен година по-рано от тъщата на Цветанов. Фирмата “Балканстрой” го продава на смешната цена от 193 евро на кв.м. при пазарни цени от над 1000 евро на кв.м.

За този имот с пазарна стойност поне 70 000 евро в момента на придобиване, КОНПИ “спестява” проучването на доходите на тъста и тъщата на Цветанов.

Укрити данъци в особено големи размери

Доказателство, че към момента на покупката на апартаментите Цветанов не е имал такива средства са резултатите от данъчната ревизия на НАП за периода 01.01.2007 – 31.12.2012. Това е втората му данъчна ревизия, стартирала след като ГЕРБ падна от власт с мотива, че Цветанов е повлиял на първата ревизия, последвала скандала с шестте му апартамента. Припомняме, че при първата ревизия на Цветанов шеф на НАП беше Красимир Стефанов, който впоследствие стана активист на ГЕРБ и депутат от тази партия.

Втората данъчна ревизия е установила данъчни задължения по чл. 48 на сума 15 533,92 лв. за Цветанов и 1054,72 лв. за съпругата му Десислава. Ревизионните актове не са оспорени в съда и тихомълком са платени от тях на 21.10.2013 г.

С други думи, Цветанови са признали за недекларирани доходи от над 160 000 лв.

Очевидно е също, че в хода на ревизиите по ЗДДФЛ Цветанов и съпругата му са представяли декларации с невярно съдържание. Налице са всички елементи на данъчно престъпление по чл. 255, 256 от НК. Важно е да се отбележи, че всички тези материали са били изпратени по делото на Цветанов, заради което е инициирана проверката. Но те са останали като неизследвани и нови обвинения по тях няма.

Шест апартамента и 27 банкови сметки

Освен шест апартамента, семейството на Цветанов е имало през годините 27 банкови сметки, сочат данните от проверката на КОНПИ. Цветанов има 14 сметки в ДСК, 3 в СИБанк, 2 в Юробанк и 1 в Инвестбанк. Десислава Цветанова има 2 сметки в ОББ, 1 сметка в БАКБ и една в Уникредит. Дъщерята Гергана има 2 сметки в ПИБ и една в ДСК.

Движенията по тези сметки са подробно описани и от тях става ясно, че между тях се въртят големи суми в кеш, като част от тях са от тъстовете на Цветанов. Станалият популярен виц, че Цветанов взел парите от чекмеджето, в което ги оставил тъста му, може да се приложи и за банковите сметки. КОНПИ не е изследвала доходите на тъстовете и родителите на Цветан Цветанов.

В крайна сметка дори като се изключат апартаментите, семейството очевидно харчи повече, отколкото печели. Достатъчно е да се споменат пътуванията в чужбина, остойностени на 175 395,45 лв. Не е по джоба на семейството и обучението на дъщерята Гергана в скъп лицей в чужбина, където тя прекарва над 100 дни годишно, а таксата за обучение е над 10 000 евро.

Всички тези разходи, описани в проверката са въведени в модел за изчисляване на несъответствието в имуществото, който може да бъде видян тук. Разгледани са две стойности на разходи за издръжка годишно – тези на НСИ и по-реалистичните разходи спрямо потребителската кошница. В последния случай несъответствието между приходи и разходи на семейството надхвърля 505 000 лв.

Съгласно този модел, с изключение на доходите от трудово възнаграждение, за всички останали доходи на Цветанов и семейството му може да се твърди, че са трансформация / преобразуване на незаконно придобито имущество.

Открива се и един детайл, който навежда на мисълта, че Цветанов вероятно е бил информиран за хода на проверката и е взел мерки, за да покаже доходи. Точно на 4 декември 2014 г., в последния ден от десетгодишния срок, обхванат от проверката, дъщерята Гергана продава апартамента си в Дианабат, дарен от бабата и дядото. Тя получава за него 72 000 евро, а купувач е Георги Кръстев Айданлийски. В същия ден тя открива и сметка в ПИБ, на която е трябвало да постъпят парите от продажбата, но такъв приход от 72 000 евро не е отразен в проверката и съответно не е включен в крайния баланс.

Случайно или не, Айданлийски, който е известен учен, беше назначен за кратко при третото правителство на Борисов в борда на директорите на ТЕЦ “Марица-Изток”.

Двойният аршин на К(ПК)ОНПИ

Смачканата проверка на Цветанов, укритите стотици хиляди несъответствия в доходите му и отказът да се образува процедура за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, трябва да се разглеждат в светлината на други проверки на същата комисия, която се преля в КПКОНПИ със същия шеф Пламен Георгиев, предложен от… Цветанов. Той сега трябва да извърши и новата проверка на Цветанов след скандала #Апартаментгейт, в който самият Георгиев лъсна, разкрит от Биволъ, с недекларирана тераса от 186 кв.м. и придобивки на имоти на цени под данъчна оценка.

Публикуваното решение на КОНПИ делигитимира напълно както бившата комисия, така и новия антикорупционния орган, в който Георги Апостолов запази поста си. При извършване на проверката съгласно закона, КОНПИ задължително е трябвало да образува производство, да наложи обезпечителни мерки и да даде възможност на Цветанов да докаже доходите, включително и тези от тъщата. Това обаче не е станало, защото, както цинично казва Цветан Цветанов: “Няма кой да ме накаже”. От докумнетите става ясно и че Цветан Цветанов е получил обезщетение за безработица в размер на 1490 лева за 2013 и 2012г.

Има обаче и друг притеснителен за властта страничен ефект. Всички с конфискувано имущество от КОНПИ, включително и осъдени престъпници, имат повод да се жалват по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Те имат всички шансове да спечелят и да бръкнат дълбоко в джоба на данъкоплатеца, защото в една правова държава не може да има различна практика по един закон – една да е за овластените като Цветанов, Пеевски и Горанов, а друга за всички останали.

Прилагаме линк към публикацията на Биволъ:

https://bivol.bg/tsvetanov-konpi-1.html?fbclid=IwAR2KELCrvqzYHvusNruT0QAg4VLSmKcXiCpXxe7v6BFi0Oi5Kq-GkBtsZR8

БОЕЦ изискваме от МВР да образува проверка, в хода на която да се разследват  всички факти и обстоятелства с цел установяване на обективната истина. Огромният обществен интерес ни задължава да информираме незабавно медиите и обществото за вашите действия и отговори. Случаят разкрива огромна корупционна схема и данни за длъжностни и множество други престъпления от общ характер с изключителна опасност и риск за държавата. Според нас е необходимо отстраняването на Пламен Георгиев от поста му консул във Валенсия и задържането му под стража заедно с Цветан Цветанов с цел недопускане на извършване на нови престъпления, укриване и унищожаване на документи и доказателства по разследването и оказване на натиск върху свидетели.”

       БОЕЦ считаме, че в приложените материали се съдържат данни, които аргументират в достатъчна степен отправеното от нас Искане за незабавното отзоваване на Пламен Георгиев от заеманият от него консулски пост във Валенсия. Това решение на Министерски съвет ще е важен знак за реална промяна, който ще  потвърди направените заявки от правителството. Важна стъпка по пътя на промяната и отстраняването на мафията от властта, като заявените и очаквани от гражданите следващи стъпки са отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, отстраняването на Цацаров, Кошлуков, ВСС, СЕМ и т.н. Старт на реални реформи и отпушване на съдебната система. Борбата с корупцията минава през борба с корумпираните, съдебна реформа и постоянна активност и действия.

     БОЕЦ очакваме незабавни действия и реакция по отправеното Искане, като заявяваме готовност при необходимост да бъдем изслушани и да представим и допълнителна информация пред Министерски съвет за негодността на Пламен Георгиев да заема поста консул във Валенсия и въобще да заема какъвто и да е държавен пост. Очакваме и от МВР незабавни действия по внесеният до ГД „БОП” сигнал срещу Пламен Георгиев и Цветан Цветанов.

     Очакваме да бъдем информирани за вашите решения и предприетите действия.

29.12.2021г.                  Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Две служебни правителства и два кратки парламента, уж с претенция за промяна, не намериха за нужно да отстранят от постовете им Пацо Терасата и Делян Кошлуков. Да видим сега редовното правителство. Или понеже Кошлуков бързо обърна палачинката и сега се кланя на тях изведнъж им стана удобен? Нима? Затова ли БОЕЦ и гражданите правихме десетки протести, блокади и Граждански Панорами пред БНТ през последните две години? Не ни трябват наведени и удобни марионетки за властимащите, трябва ни свободна и независима Национална телевизия и медии!
БОЕЦ ще припомни на новите управляващи за нашето предложение до парламента и правителството за приемане на официална Декларация за сваляне на доверието от Иван Гешев и незабавни действия за отстраняването му. Това наше предложение бе прието публично, но до сега от назначения и уволнения на ченгета по министерствата и приемане на мораториумите на ГЕРБ не им остава време явно.

БОЕЦ внесохме достатъчно сигнали срещу Борисов и Гешев. Цацаров също няма да го забравим. Времето за приказки и заявки свършва, действия са нужни. Очакваме и среща с Kiril Petkov на която да представим нашите предложения, сигнали и идеи. БОЕЦ, като най-старата и активна гражданска антикорупционна организация в България, има какво да кажем на управляващите за борбата с корупцията. Ако наистина искат да се борят с корупцията и искат да ни чуят. Вярваме, че е така, както и че нашата помощ ще им е полезна.

Отзоваването на Пламен Георгиев не изисква нито законодателни промени, нито конституционно мнозинство, нито време. Нужно е само воля за промяна и 15 минути по време на заседание на Министерски съвет. И обществото и управляващите имаме нужда от такива силни знаци за промяна. Неотзоваването му също ще е силен знак.

Да видим. Битката продължава!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Пламен Георгиев да бъде отзован незабавно! БОЕЦ внася искане до правителството

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Повече от две години вече Пламен Георгиев – Пацо Терасата, е генерален консул на България във Валенсия. Той бе предложен за поста от Бойко Борисов, като награда за неговата „работа” в КПКОНПИ, където Георгиев спря всички сигнали за корупция и конфликт на интереси срещу Пеевски, Борисов, Горанов, Цветанов и бандата им. Припомняме, че първият сигнал до новата КПКОНПИ под ръководството на Пламен Георгиев бе на БОЕЦ и касаеше неясния произход на средствата, с които Пеевски за няколко месеца от собственик на стар „Опел” стана мултимилионер с активи за десетки милиони в различни компании и медии. Под натиска на БОЕЦ, П. Георгиев бе принуден да заяви публично, че „Пеевски е най-чистият в държавата” и да прекрати проверката. Пламен Георгиев е кадър на прокуратурата, като най-големият му професионален „успех” е, че не видя името на Бойко Борисов в записите „Ало, Ваньо” при разследването по скандала „Мишо Бирата”. Всъщност при разследването под ръководството на Пламен Георгиев този запис въобще не бе включен в проверката. За тези му умения да прикрива данни за корупция, Борисов и мафията го наградиха, като го направиха шеф на антикорупционната комисия.

През 2019 г. Пламен Георгиев отново бе във фокуса на медиите и обществото. Скандала с Пацо Терасата избухна в разгара на #АпартаментГейт.

Темата за „Терасата на Пламен Георгиев“ бе поставена от Биволъ във връзка с установени от тях несъответствия в декларираното от него имущество и цената на придобитите имоти.  Шефа на КПКОНПИ беше принуден да отговаря на въпросите за своето имущество и вписаните от него неверни данни. За 24 часа Пламен Георгиев си извади нова данъчна оценка на имота със задна дата, като опит да прикрие извършените нарушения и престъпления. В същата посока бяха и оправданията на Георгиев, че не е декларирал терасата си, защото тя не била негова собственост, представлявала обща част на сградата. В медиите бе представен документ – банкова ипотека, с която Пламен Георгиев договаря заем за закупуването на жилището, като в тази ипотека е вписана, като залог и същата тази тераса, която уж не била негова! По смисъла на НК, това е престъпление от общ характер и антикорупционерът е заплашен от затвор до три години и глоба до 5000 лева.

„Антикорупционният фонд“ добави и нова светлина към темата за терасата, като показа снимки и документи, че върху нея са издигнати масивни, зидани конструкции – сауна за 6 човека, навес, барбекю и др. БОЕЦ изисквахме проверка именно на тези постройки и обекти, като в нейният ход трябва да бъде установена и тяхната собствеността и законност. Внесохме сигнал до ДНСК , по който бе образувана преписка и проверка с номер СО – 894/02.04.2019г., като в резултат след дълги институционални гърчове постройките на терасата бяха обявени за незаконни и Пламен Георгиев бе принуден да ги разруши. По същият казус, БОЕЦ сезирахме и прокуратурата заради симулативната цена, на която е придобит „тризонета” на Пламен Георгиев, като според нас сделката е изповядана на занижена цена, като така са укрити данъци и е ощетена държавата. Вероятно става дума и за прикриване на доходи, чиито произход е недоказуем. Цацаров и Гешев смачкаха проверката срещу шефа на КПКОНПИ, който пък спря проверките срещу тях по сигналите на БОЕЦ до антикорупционната комисия.

Огромен скандал предизвикаха и разкритите от БОЕЦ и публикувани от сайта „Биволъ” документи за извършена от КОНПИ ревизия и проверка на доходите на бившия вътрешен министър и заместник на Бойко Борисов, Цветан Цветанов. Според документите са установени несъответствия в размер на стотици хиляди в обявените от Цветанов доходи и реално установените, но Пламен Георгиев смачква и покрива всичко. След публикуването на документите той обеща бърза проверка, но и до момента няма никакво развитие по този случай. За тези действия на П. Георгиев БОЕЦ сезирахме институциите в ГДБОП образуваха проверка. Време е да припомним тази проверка на новите управляващи и МВР.

ГДБОП разследва Пламен Георгиев по сигнал на БОЕЦ за престъпления по служба и „покритата“ ревизия на Цветанов!

След този действия на БОЕЦ по разобличаване на престъпленията, извършени от Пламен Георгиев и прикритите от него престъпления на Борисов, Пеевски и Цветанов бяхме подложени на преследване, мачкане, репресии и удари от страна на подчинените на мафията институции. По разпореждане на прокурфатурата БОЕЦ бяхме подложени на продължила месеци финансова ревизия, която не установи нито стотинка неправомерни приходи или разходи. Във Видин бе изпратен екип на ГДБОП, който да разпитва и тормози членовете на УС на БОЕЦ по изфабрикуван от Гешев фалшив сигнал. Срещу Георги Георгиев, председател на БОЕЦ, бе организирана кампания за репресии и терор – над 80 призовки връчени за една година по различни проверки, заплахи, физически нападения, следене, подслушване, посегнаха дори на семейството, жена му и децата му. Срещу Георги Георгиев бяха издадени две съдебни определения за криминалистична регистрация и няколко полицейски постановления за принудително довеждане. Не успяха да ги осъществят и да го пречупят. Във Видин бе изпратена и мутренска бригада, която в продължение на три дни издевателстваше над него и съпругата му, а след даденият от него отпор му бяха повдигнати обвинения, по които вече е осъден на първа инстанция на пет месеца затвор и почти десет хиляди лева. Ужасяваща е цената за дързостта да се бориш за справедливост срещу мафията.

Разбираме, че за отстраняването на Гешев е нужна промяна в законодателството, дори и промяна на Конституцията, за което трябва известно време.

Разбираме, че за отстраняването на Цацаров също са нужни законодателни и институционални действия, които изискват време.

Не разбираме обаче защо новото правителство на „Промяната” по подобие на правителството на Бойко Борисов и служебните правителства на Радев продължава да държи Пламен Георгиев на държавната му хранилка във Валенсия, на която бе настанен именно от Буда и мафията, като благодарност за службата му. Защо? Кому е нужен този срам? Кому е нужен този човек станал символ на корупция, слугинаж и прикриване на престъпления и данни за корупция?  Неговото отстраняване е въпрос на едно решение на Министерски съвет, което може да се случи за 15 минути. Без законодателни промени, без конституционно мнозинство и т.н. Нужна е само воля и решителност за Промяна. Къде е Промяната?

Утре БОЕЦ ще внесем официално искане до Министерски съвет за незабавно отзоваване и освобождаване от дипломатическа и държавна служба на Пламен Георгиев и ще припомним на ГДБОП за сигнала срещу него и образуваната проверка.

Битката продължава!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Следващата стъпка е отстраняването на Гешев!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки  <<< PAYPAL >>> link click

Знам, че е трудно.

Първо трябва да променим себе си, после голямото. Да повярваме в собствените си сили, като граждани. Да поемем тази отговорност. А не е лесно да носим отговорност за живота си, за бъдещето си, за страната, в която живеем. Трябва да се научим. По-лесно е да чакаме някой друг да свърши работата, да прехвърлим цялата отговорност на политиците, а ние да критикуваме и псуваме, че нищо не ставало. Всичко става, всичко можем да постигнем, но трябва да участваме и то активно. Без нас няма да стане. Да отделим от времето си, от енергията си, да поемем рискове, да излезем от зоната си на комфорт, да плащаме цената. И да искаме, да изискваме, да мечтаем, да се развиваме. Просвета, образование и гражданска активност. Гражданите трябва да бъдем част от всички процеси в държавата, ние да редим дневния ред и събитията, да поставяме целите и проблемите. А политиците да предлагат и да се състезават с решения и тези, които изберем да ги реализират.

Това е моделът на граждански контрол чрез активност, който БОЕЦ налагаме. Гражданите управляват чрез контрола върху управляващите и институциите, чрез инструменти за подкрепа и санкции. Политиците изпълняват и дължат отчетност, прозрачност и уважение към гражданите. Нито една власт или институция не може да съществува извън гражданския контрол, защото всяка власт и институция е създадена само и единствено, за да служи на гражданите. Гражданският контрол не е намеса в независимостта на властите. Те трябва да са независими и равноотдалечени едни от други, а гражданите трябва да се равноприближени до всяка власт. Като четвърта власт, гарантираща разделението на останалите и тяхната независимост и стабилизиращ фактор на всички нива. Съдебната система не трябва да работи под натиска на политиците или на улицата например, но съдебната система трябва да работи напълно прозрачно и да се отчита пред гражданите, а не пред политиците. Съдебната система трябва да преследва политиците, ако има данни за извършени от тях престъпления и не може да е зависима и да се отчита пред тях. Прозрачността в действията на всяка система е гаранцията за нейната независимост.

Ключовата дума е активност. Личен пример, солидарност и действия – това са най-силните „оръжия“ на гражданите. Често политиците се самозабравят, често превземат всички власти, често политическата система се изкривява, което води винаги до различни видове диктатури. Основната причина за тези негативни процеси е липсата на механизми за самоконтрол вътре в системата и липсата на активно гражданко общество, на истински репер. БОЕЦ налагаме нов модел в същата система, който модел блокира всеки опит за порок, или подмяна. Демокрацията и гражданските свободи не са даденост, а постижения, които трябва да се отстояват всеки ден. А кой друг може по-добре да защити интересите на гражданите от самите граждани?

БОЕЦ ще предложим на новото мнозинство в Парламента приемане на Закон за гражданското общество и контрол върху управлението, който да включва и обедини всички инструменти за контрол върху дейността на институциите, отчетност и прозрачност. Да институционализира ролята на гражданското общество в управлението, включително чрез гражданки представители във ВСС, възможност за граждански номинации за главен прокурор и членове на ВСС и т.н. Възможности за отзоваване на изборни длъжности – депутати, общински съветници и кметове при неизпълнение на предизборни обещания и данни за корупция и т.н. Граждански контрол върху изборният процес на всички нива, а партиите да имат свои наблюдатели и въвеждане на дистанционно-електронно гласуване, като начало поне по пощата.

Гражданската активност е ключът към решаването на много от най-тежките ни проблеми. През годините БОЕЦ чрез своята дейност даваме пример как гражданите могат да влияят върху процесите и управлението, а политиците бавно и по трудният начин разбират, че това е и в техен интерес, в общ интерес. Или поне тези политиците, които пред себе си имат за цел защитата на обществените интереси. Управлението на страната не може да е монопол на шепа „избрани“, или самоназначили се, а отговорност и право на всеки гражданин. Политиците са изпълнители и наемници за реализиране на целите и защита на интересите на гражданите. Гражданите са възложители на задачите пред политиците и от тях произхожда цялата власт в страната.

В началото е отстраняването на мафията от властта. Борисов и ГЕРБ никога повече няма да управляват. Следващата стъпка е отстраняването на Гешев, ДПС, БСП и тн. Отпушване на съдебната система. Справедливост и търсене на отговорност за извършените престъпления.

Битката продължава.

Георги Георгиев – БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА