БОЕЦ – Стара Загора внесе сигнал в прокуратурата и ЕК за АМ „Тракия“

Гордостта на ГЕРБ и по принцип на нашите управници – пътищата и магистралите се оказаха най-големият им провал! Стана обичайна гледка вече ремонти на ремонтите, или на току що открити нови магистрални лотове и пътни участници, в които са инвестирани десетки и стотици милиони. Усвояването и грабежа вървят с пълна сила. Обръчите от фирми на Буда и Пеевски прибират милиардите, а за народа остават сметките за плащане и пътищата –убийци! Трагедията край Своге при която загинаха 20 човека, е само поредният пример, че корупцията и мафията убиват! Стана ясно, че причината за зверската катастрофа е некачественият ремонт на пътя и бездействието, некадърността и корупцията, превзели всички институции имащи отношение към случая. Групата на БОЕЦ –Стара Загора сезира институциите и Европейската комисия за трагичното състояние на компрометираната отсечка от автомагистрала „Тракия“ – Чирпан – Стара Загора,с дължина 38,7 км и цена 198 милиона лева. Преди да броим поредните катастрофи и  трупове. И преди да слушаме оправданията на властимащите.

Сигнала е подписан от Инж. Стоян Кадиев – член на ГД БОЕЦ.

В сигнала се казва:

Пътното платно е пропаднало по цялата дължина и негодно за нормална експлоатация.Това би могло да бъде от неспазване на технологията при изпълнение на земно насипните работи,от некачествен материал на баластрената възглавница,неспазване на нормативните изисквания на зърнометричния й състав и технологията за нейното производство,полагане и уплътнение.Неспазването рецептата на асфалтовата смес.Друга възможност е пропуски в проектирането и подходящо отводняване.Пропуски при изпълнението на самото отводняване с предписаните материали или мероприятия.Не залесяване на земните склонове,подлежащи на ерозия.”

И още:
 “Министерството на регионалното развитие и строежите на България се готви да налее още 60 милиона лева за козметика на този участък от магистралата.
Уверявам Ви,че при липса на реална и достоверна техническа експертиза за проектирането и изпълнението на пътната отсечка през няколко години ще се наливат милиони и качествен път няма да има!“

В сигнала се изисква да бъде направена експертиза на състоянието на пътя от независима група от специалисти извън България,с предпочитане от Германия, които да осъществят обследване на проекта,изпълнението,техническия надзор и контрол на посочената отсечка от АМ- Тракия.

В отговор ВКП са препратили  сигнала до Специализираната прокуратура по компетентност, а Министерски съвет с писмо с изх. № 1188/2018 изпращат сигнала до АПИ.

Тези действия са важни, не само за разкриването на поредните корупционни схеми чрез които са източени поредните милиони, а и за да предупредим,  защитим и запазим живота на пътуващите по този пътен участък. В държавата на мафията се увеличават винетки и пътни данъци, а смъртта дебне на всеки километър. В държавата на мафията сигурността и живота на хората не са важни, важно е да се „усвоява“ и дебелите да стават все по-дебели!

БОЕЦ ще информираме за развитието на случая и действията на институциите, но единствено гражданският натиск може да принуди „системата” да се задейства. Прокуратурата ще пази своите „началници“ , но тези сигнали и документи скоро ще бъдат доказателства в съда и слугите на мафията ще плащат солидарно със своите господари за извършените от тях престъпления и източените и одрани от нашият гръб милиони и милиарди!

На снимката – БОЕЦ -Стара Загора на Марша за Правосъдие в София

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА