ЕВРОПА ЧУВА… лъжите на Мария Габриел! (документи)

На 18.12.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал за Владислав Горанов и КръстникГейт, както и за Мария Габриел и СтокиранеГейт до Европейската Комисия. Става дума за корупция, данъчни, имотни и финансови престъпления  и конфликт на интереси извършени от министър на финансите на държава членка на ЕС и действащ еврокомисар. Към сигнала касаещ еврокомисар Мария Габриел приложихме журналистическо разследване на сайта Биволъ, от което става ясно, че: „евродепутат Мария Габриел се е уредила с наем на луксозно общинско жилище на четири пъти по-ниска цена от пазарната. Договорът за апартамент на ул. Никола Вапцаров 25 в Лозенец е сключен през октомври 2010, когато Мария Неделчева вече е евродепутат с 30 000 лв. месечен доход. През май 2013 г. тя е напуснала жилището, съобщиха от Пресцентъра на ГЕРБ в отговор на въпроси на Биволъ.

400 лв месечно за 128 кв.м. в тази луксозна сграда в Лозенец не са непосилен наем за евродепутат.

Договор със скандална общинска фирма

Проучване на Биволъ установи, че става дума за апартамент от 128 кв.м, собственост на скандалната фирма “Заводпроект”, която се прочу покрай делото за източване на Софийски имоти. За да заобиколи прякото наблюдение на разпорежданията с имоти от страна на общинарите, “Софийски имоти” ползва собствената си фирмата “Заводпроект”, на която са прехвърлени чрез заменки апетитни апартаменти в най-елитните квартали на София.“ Цитата е от сайта Биволъ, прилагаме линк към статията:

Мария Габриел не е декларирала преференциален наем от Софийска община

На 17.01.2019г. от представителството на ЕК в София получихме отговор, че сигнала ни е разгледан и изпратен до кабинетите на председателят на ЕК и еврокомисар Вера Йоурова.

На 01.03.2019г. БОЕЦ бяхме уведомени, че сигнала ни е предаден на съответният отдел за „подходящи последващи действия“.

Владислав Горанов и Мария Габриел – обект на проверка и „последващи действия“ от ЕК по сигнала на БОЕЦ! (документи)

И след извършване на съответните действия БОЕЦ бяхме уведомени за резултата. Екипа разглеждал сигнала на БОЕЦ се позовава на публични изявления на Мария Габриел, които явно са били потвърдени от самата нея пред Комисията. Тя твърди, че е сключила договор за наем за жилището с частна фирма, че наема е бил на пазарни и реални цени и че е била инвестирала средства в ремонт на жилището. 

АБСОЛЮТНИ И ДОКАЗУЕМИ ЛЪЖИ!

От разследването на Биволъ става ясно, че договора за наем на Габриел е със скандалната фирма “Заводпроект”, която е 100% общинска собственост и съответно самото жилище е общинска собственост. Става дума за жилище луксозно строителство в квартал Лозенец от 128 квадратни метра. Наема договорен и плащан на Общината от Габриел е в размер на 400 лева, докато проучването на Биволъ показва, че реалните наеми за подобно луксозно  жилище в същият квартал  са 4 пъти по-високи и варират от 1400 до 1600 лева. Чрез тези лъжи Габриел се опитва да оправдае действията си.  Но истината е ясна – докато е била евродепутат с 30 000 лева заплата тя е ползвала общинско жилище с преференциален наем. Не може да бъде причислена към графата “социално слаб и нуждаещ се“. След разгарянето на скандала, Мария Габриел даде следното обяснение: 

„Не съм искала да взема, да се привилегировам от някакво положение, или да взема апартамент, или каквото и да било. Напротив, просто имах нужда наистина от помещение, в което да си стокирам част от нещата”.

Неправдоподобно и недостатъчно.

След като е имала нужда от жилище , в което да „стокира“ непотребни вещи, защо не е наела такова на пазарен принцип, а ползвала услугите на общината управлявана от нейната партия ГЕРБ и то на в пъти занижени цени? И след като това жилище и е било необходимо само за „стокиране“ на вещи защо е било нужно да извършва скъпи ремонти? И защо жилище от 128 квадратни метра? И защо луксозно жилище в скъп квартал?

Ако е компенсирала разликата от 1200 лева в наема чрез извършеният ремонт, то за периода на ползване това означава, че ремонта е на стойност над 35 000 лева, което е абсурдно. Също така, ако е имало такав уговорка с общината за прихващане, то тя трябва да е упомената, като клауза в договора с конкретната стойност на ремонта. А такава няма. БОЕЦ ще информираме ЕК за разминаванията в обясненията дадени от Мария Габриел и реалните факти, като ще приложим всички известни документи и данни. Или казано с думи прости, ще ги уведомим, че Габриел лъже. Няма малки и големи лъжи. Не приемаме тезата, че понеже това се е случило докато е била евродепутат, а не еврокомисар, то няма значение. Защото тя и сега отново е кандидат за евродепутат и то водач на листата на ГЕРБ. А понастоящем е български еврокомисар и представя България и всички нас в ЕК.

На фона на #АпартаментГейт и разкритията за имотите, апартаментите и терасите на властта, то скандала „СтокиранеГейт“ добива още по неприятен оттенък, защото показва наглостта и чувството за безнаказаност на нашите управници, дори и когато са на най-високи европейски позиции! Дори и с европейски костюми и имена те си остават същите корумпирани лъжци и продължават да правят същото.  БОЕЦ ще изискваме от ЕК да свали доверието си от Мария Габриел и да образува пълна и задълбочена проверка по случая. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА