Борисов е следващият! За 20 трупа бушоните не са достатъчни! УбийциГейт едва сега започва. БОЕЦ продължаваме битката!

Преди месец в предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич по телевизия Евроком, Георги Георгиев от БОЕЦ огласи и показа документи, които доказват отговорността на институциите и фирма ТРЕЙС, ремонтирала пътя край Своге за смъртта на 20 човека загинали при  катастрофата през август миналата година. От документите става ясно, че лично Бойко Борисов е бил уведомен за дефектите на пътя половин година преди трагедията и нищо не е предприето, просто са чакали да загинат хора, като целта им е била да бавят ремонтите до изтичането на гаранцията, за да спестят на изпълнителя няколко милиона. В предаването участва и адвокат Николай Хаджигенов, който коментира документите и бездействието на управляващите.

През следващите седмици упражнихме натиск, дадохме гласност и разкрихме цялата ужасяваща картина на корупция и зависимости довели до смъртта на 20 българи.  На 04.04.2019г. на протеста „ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ“  пред Министерски съвет организиран от БОЕЦ гражданите скандираха под прозорците на кабинета на Бойко Борисов – „МАФИЯ“ и „УБИЕЦ“, като пряко го обвинява за 20-те жертви!

И принудихме прокуратурата да се размърда.  Днес говорителката на главният прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че  двамата бивши членове на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов и Светослав Глосов са с обвинения за катастрофата при Своге, а освен тях обвиняеми са още пет човека, сред които представители на „Трейс“ и началникът на асфалтовата база в Костинброд, като предстои да бъдат повдигнати обвинения на още едно лице. Тя уточни, че на собственика на „Трейс“ е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ 15 000 лева. Дончо Атанасов и Светослав Глосов са с по 10 000 лева гаранция, а всички останали с по 2000 лева гаранция. На шофьора, причинил пътния инцидент, гаранцията също е 2000 лева. Прокуратурата прави същите констатации, които БОЕЦ направихме преди месец за бездействието на управляващите и лошото изпълнение на ремонта от ТРЕЙС. Но трябваше да извадим и покажем всички документи, да разкрием грозната истина и чак тогава Цацаров и слугите му решиха да се размърдат. ЗАЩО? 

Всички посочени от Арнаудова днес заслужават своите обвинения. Но с тяхното повдигане прокуратурата има за цел не да накаже виновните, а да скрие основният отговорен за ужасната трагедия. Целта е да изгърмят поредните бушони, за да спаси Борисов кожата си за пореден път! Няма да го позволим. Лично по разпореждане на Борисов  всички са „тупали топката“ по сигналите за дефектите на пътя и лошият ремонт на ТРЕЙС.

БОЕЦ разполагаме с над 100 документа, които разкриват ужасяващата картина на убийствено управленско бездействие и корупция. В поредица от материали публикувахме всички документи и разобличихме  лъжите на ТРЕЙС и институциите за катастрофата край Своге станала на 25.08.2018г. при която загинаха 20 души. Припомняме, че преди два месеца ТРЕЙС заведоха дела и съдебни искове за сумарно над 16 милиона лева  срещу 12 медии и лица публикували материал на БОЕЦ и собствени коментари по  темата за катастрофата и отговорността на изпълнителя на ремонта. Вместо държавата да съди ТРЕЙС, както заявиха Нанков и Борисов, то ТРЕЙС съди медии и граждани, а Борисов ходи да  реже лентичките на обектите на ТРЕЙС!

БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ половин година преди катастрофата за дефектите и проблемите на пътя край Своге и то точно за конкретният участък, където стана катастрофата! Това става ясно от документ изпратен от Община Своге до Бойко Борисов на 26.02.2018г. 

КАКТО Е ВИДНО, към писмото са приложени и два Протокола! В единият от тях са констатирани  участъци с дефекти на пътя Мездра-Своге-София. Другият Протокол е от юни 2017г. – една година и два месеца преди трагедията и касае ТОЧНО МЯСТОТО на катастрофата. Комисията констатира – износен (лошо сцепление) асфалт, лош вираж на завоя и проблем с мантинелите! ИМЕННО ТОВА СА и причините за катастрофата, които бяха посочени от експертите веднага след катастрофата! В протокола има и предписание как да се отремонтира участъка – „цялостна подмяна на асфалта“, както и срок за изпълнение – „незабавен“! НЕЗАБАВЕН – една година и два месеца след това, ремонт няма, но имаме 20 трупа.


ВСИЧКИ СА ЗНАЕЛИ и са „тупали топката“ за да изтече гаранцията на пътя и да спестят на ТРЕЙС пари за ремонтите! „Като съм казал, че тези няма да ги закачам, значи няма да ги закачам“, помните ли?
По лично разпореждане на Борисов са бавили ремонтите докато изтече гаранцията и след това са щели на направят нова обществена поръчка за ремонт на ремонта за още няколко десетки милиона и вероятно същата фирма би “ усвоила“ парите.
ПАРИЧНАТА ГАРАНЦИЯ депозирана от фирмата-изпълнител – ТРЕЙС е била освободена от държавата много ПРЕДИ да изтече техническата гаранция за пътя! НИКОЙ не е имал никакво реално намерение да изисква от ТРЕЙС да ремонтира пътя, нито дори да бъдат извършени ремонти за сметка на държавата и парите да бъдат приспаднати от депозираната гаранция (тя е била върната)!
СТОЯЛИ СА И СА ЧАКАЛИ ДА УМРАТ ХОРА!

Първият протокол за дефекти на пътя е от 24 март 2017г. – само два месеца и три седмици след като пътя е въведен в експлоатация от държавна комисия без забележки! Комисията констатира 76 УЧАСТЪКА С ДЕФЕКТИ – изронен асфалт, пропаднала настилка, мрежови напуквания на асфалта, напукан асфалт и т.н.

 Катастрофата е била предизвестена, било е въпрос на време там да загинат хора. И ЛИЧНО БОРИСОВ Е ЗНАЕЛ, както и всички ресорни длъжностни лица – Ненков и Глосов. 

Трима министри подадоха оставки, за да скрият Борисов и престъпното му бездействие и чрез „политическата отговорност“ да избегнат наказателната отговорност. Помните всички какъв театър играеха всички, че не били знаели, че щели да съдят ТРЕЙС, че „милост за виновните няма да има“ , а всъщност виновните са те! Министър Нанков стана зам.министър в същото министерство, какъвто беше и преди да стане министър. Радев стана депутат, какъвто беше и преди да стане министър, а Московски стана шеф в Черноморска банка с 13 000 лева заплата. Това им е „отговорността“. Борисов спаси „кожата си“ и грабежа, гейтовете и скандалите продължиха с пълна сила.
За убийството на 20 човека само оставката не стига, но е задължителна. Не можем да си представим как се живее с такъв грях. Управляват ни нечовеци, а изроди без съвест и морал! Алчни бездушници за които човешкият живот не струва нищо.

 В следващите дни БОЕЦ  ще обявим следващите си действия и продължаваме до оставката и ареста на  Борисов и бандата му.  Говорим за човешки животи, надяваме се, че те са ни по-ценни от апартаментите и ще реагираме още по остро от реакцията по скандала #АпартаментГейт!
#БорисовУбива
#УбийциГейт
#МафиятаУбива
#КорупциятаУбива
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

Речта на председателя на ВКС Лозан Панов и всички лектори от събитието „Независим съд – свободна държава!“ организирано от БОЕЦ и ИПВ.

На 17.04.2019г. в хотел „Балкан“ София се проведе Конференция „Независим съд – свободна държава“ организирана от БОЕЦ и инициатива „Правосъдие за всеки“. Основен лектор на събитието бе председателя на ВКС, съдия Лозан Панов. 

Тази реч ще се чете, слуша и помни дълго!

С изключителни слова, като панелисти във форума участваха и съдия Методи Лалов, Люба Кулезич – журналисти и публицист, Димитър Стоянов от екипа на сайта „Биволъ“ , адвокат Николай Хаджигенов, Велислав Минеков – скулптор и обществник и Арман Бабикян – политически анализатор и PR експерт. Конференциата бе открита с изказвания на организаторите – Георги Георгиев и Анжела Адамова  от БОЕЦ, Петромир Кънчев и Велислав Величков от ИПВ. 

 

В следващите дни БОЕЦ ще публикуваме И като отделни видеа всички речи и изказвания. 

Независим съд – свободна държава! За правото и справедливостта

Независим съд – свободна държава! За правото и справедливостта.Лозан Панов, Велислав Величков, Петромир Кънчев.➡️ Не пропускайте да се абонирате за Youtube канала На живо ТВ: https://www.youtube.com/channel/UCgKd0IyhlD3zUf5De4HIfdg?sub_confirmation=1➡️ За други интересни новини и вдъхновяващи история посетете сайта: http://www.najivo.tv

Публикувахте от НА ЖИВО ТВ – najivo.tv в Сряда, 17 април 2019 г.

ИМА ГИ!

Има честни и достойни магистрати! Има свободни и независими журналисти. Има смели и непримирими граждани, бойци и биволи. И не сме сами. Битката срещу мафията и слугите и е тежка и опасна задача и само тези, които са преодолели страха в себе си, които са поставили каузата над своят личен комфорт и спокойствие могат да се изправят открито срещу мафията. А начина е само този.
Благодарност и респект към всички за участието в конференцията „Независим съд – свободна държава!” За усилията и организацията на БОЕЦ и инициатива „Правосъдие за всеки“!
На всички гости, лектори и присъстващи!
На съдия Лозан Панов, за силата да отстоява правдата и независимостта на съдебната система!
На Люба Кулезич, съдия Методи Лалов, Георги Георгиев, Велислав Величков, Николай Хаджигенов, Велислав Минеков, Димитър Стоянов и Арман Бабикян! За достойната гражданска позиция, за словата, за изречените истини, за вярата, която предават на обезверените!
Продължаваме!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА