БОЕЦ поиска мисия на Брюксел да се се занимава с ваксините у нас!

От месеци се говори и коментира получаването, транспорта и реализирането на първите ваксини  срещу Коронавирус на „Пфайзер“ и „Бионтех“ и знаехме , че един от проблемите е логистиката и ниската температура на  съхранениеие и транспорт и също така  знаехме, че темата за ваксините в българското общество е тежка сама по себе си заради огромното недоверие, което изпитват гражданите към управляващите. И на този фон първата доставка на ваксини и разкарването им в бусове за кренвирши, както и демонстрацията на съхранение в плюсов 45годишен руски хладилник „ЗиЛ“  уби и последното доверие и нормалност. 

БОЕЦ знаем, че мафията не спасява, мафията ограбва, лъже и убива. Затова се обърнахме към ЕК със заявление за съдействие и подкрепа!

ДО:

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ГОСПОЖА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН

ДО

КОМИСАРЯ ПО ВЪТРЕШНИ РАБОТИ

ГОСПОЖА ИЛВА ЙОХАНСОН

ДО

ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

ЗАЯВЛЕНИЕ

От Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“ с ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, блок 4, вход „З“, ап. 157, представлявано от Георги Борисов Георгиев, председател на УС, e-mail: gdboec@abv.bg

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание настоящият документ, чрез който изискваме създаването на мисия на Европейската комисия за България, която да се занимава с транспорта, логистиката и реализацията на ваксината срещу   Коронавирус в България!

Вчера, 26.12.2020г. в България бяха получени и преразпределени в няколко града първите партиди с ваксини на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

Получаването на ваксините, разкарването им със специализиран камион за кренвирши, както и медийна демонстрация на 45 годишен руски хладилник с плюсов режим на работа, в който ще се съхраняват ваксините,  не оставя никакви съмнение, че българското правителство е неспособно да се  справи с тази задача. Причините са няколко. Подобна мащабна програма за ваксинация е нещо ново, като до момента няма индикации за вероятните приложими корупционни, или контрабандни схеми,  или възможностите за отклоняване и „усвояване“ на  средства от тази дейност. Това рязко намалява интереса на управляващите в България към ваксинирането. От друга страна липсата на управленски капацитет, липсата на доверие в институциите и тежките настроения срещу ваксините  в българското общество са на път да провалят, още преди да е започнала кампанията по прилагане на ваксината срещу Коронавирус.

Чрез своите действия българското правителство унищожава и последното доверие в институциите и ваксината. Демонстративното разкарване на ваксините с камиони за кренвирши и съхраняването им в 45 годишни руски хладилници не увеличава доверието на хората във ваксината, напротив! Така, чрез своята некомпетентност самото правителство отблъсква хората от ваксините и засилва съмненията.

Настоящото  българско правителство, чрез неадекеатни действия и бездействие доведе България до първото място по смъртност от COVID 19 в Европа. Сега залога е още по-голям. Кампанията с ваксинирането срещу вируса може да спаси хиляди  човешки животи, съдби и бизнеси. А може да е поредният провал, който ще плащаме не само с милиони, а и с човешки животи.

БОЕЦ се обръщаме към ЕК позовавайки се на ценностите на европейската солидарност и като представители на гражданското общество в  България  и  изискваме от ЕК  да излъчи мисия  включваща и представители  на българските медици и неправителствени организации, която Мисията да поеме всички дейността по транспорт, логистика и реализация на ваксините.

БОЕЦ заявяваме своята готовност за сътрудничество и включване в дейностите ръководени от Мисията.

27.12.2020г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Своеобразен ЧЕРВЕН КАРТОН за Буда и бандата му! Битката продължава!

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

#Изриване
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА