Следовател Бойко Атанасов да разследва Иван Гешев – кошмара на мафията!

БОЕЦ внесохме във ВСС официалната номинация на следовател Бойко Атанасов за независим магистрат с правомощия да разследва главният прокурор. Следовател Атанасов бе и нашата номинация за главен прокурор, но мафията не посмя дори да допусне неговата кандидатура, като остави Гешев сам да се състезава със себе си в една позорна и порочна процедура. Номинацията  на Бойко Атанасов ще  бъде депозирана и в Народното събрание, Министерски съвет и министерството на правосъдието. До дни БОЕЦ ще представим и  внесем и нашите идеи за  законодателни и конституционни промени,чрез  които да се осъществи така нужната реформа в прокуратурата. Огласената от правителството идея за „независим прокурор“ е поредната имитация, която няма да доведе до нищо добро. 

Следовател Бойко Атанасов

ВАЖНО! Предстои Гешев да встъпи в длъжност. При първото му заседание, като главен прокурор и член на ВСС, трявба да го посрещнем пред Съвета с „ГЕШЕВ Е ПОЗОР“  и това да остане неговият „печат“ и визитка. Тази битка ще я продължим на площадите. Тепърва

Публикуваме пълният текст на Гражданската номинация на следовател Бойко Атанасов:

 ДО: ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

        ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

        ПАРЛАМЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

        МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО

        МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 НОМИНАЦИЯ

 НА

СЛЕДОВАТЕЛ БОЙКО ЙОРДАНОВ АТАНАСОВ

ЗА

ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ

ЗА

НЕЗАВИСИМ  ПРОКУРОР – МАГИСТРАТ, С ПРАВОМОЩИЯ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРИ ДАННИ И СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ОТ НЕГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

По инициатива на ГД „БОЕЦ  издигаме кандидатурата на следователя в Столична следствена служба Бойко Йорданов  Атанасов за НЕЗАВИСИМ  ПРОКУРОР – МАГИСТРАТ, С ПРАВОМОЩИЯ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРИ ДАННИ И СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ОТ НЕГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.

На извънредно заседание на Министерски съвет на Република България, проведено на 07.12.2019г. бяха обсъдени препоръките на Съвета на Европа и на Венецианската комисия, които изразяват тежки критики към липсата на реформи в прокуратурата и най-вече в недопустимото състояние на безнаказаност, безконтролност и недосегаемост на фигурата на главния прокурор, в неговата неограничена власт и правомощия, произтичащи от сталинския тип на структуриране на дейността на обвинението. Взето бе решение да се създаде фигурата на „независим прокурор“, който да има правомощия да разследва главния прокурор при сигнали и данни за извършени от него престъпления и БОЕЦ считаме, че като представители на гражданското общество не можем да останем изолирани от този процес и нашият глас трябва и ще  бъде чут.

В началото на 2019г. обявихме старт на инициатива за номинации и избор на обща гражданска кандидатура за Главен прокурор на Република България.

Проведохме десетки срещи и разговори с колеги от неправителствения сектор, с активни граждани и неформални граждански организации. Освен предвидените в Закона за съдебната власт, ние поставихме още три условия:

– кандидат, зад който ще застанем, не трябва да е заемал длъжности, на които да е бил назначен или излъчен от политически партии;

– не трябва да е бил член на БКП или по какъвто и да е начин свързан с ДС;

– да има доверието на гражданското общество, като чрез действията си и професионалната си работа да е доказал, че е независим  и се води в своята работа само и единствено от закона.

Вярваме, че в България има честни магистрати, както в съда, така и в прокуратурата, и следствието. Те водят своята битка срещу мафията и корупцията и в защита независимостта на съдебната власт, вътре в самата система.

Репресиите спрямо тях са най-верният лакмус за техните качества и непримиримост.

Следовател Бойко Атанасов, съдиите Лозан Панов, Методи Лалов, Калин Калпакчиев са само част от достойните и заслужили доверието на обществото магистрати. 

През последните десетилетия прокуратурата се превърна в основен стожер на властта на задкулисието, като изборът на неин ръководител беше инструмента на политическата мафия за контрол над тази институция, изградена по сталински модел. От защитник на обществения интерес, прокуратурата се изроди в бухалка на мафията срещу неудобните и инструмент за оневиняване на властимащите и прикриване на техните престъпления. Последният мандат на Сотир Цацаров начело на прокуратурата, е най-силното доказателство че докато политическата мафия си избира главен прокурор, всеки опит за борба с корупцията, за справедливост, или съдебни реформи, е обречен. България е на първо място по корупция в Европа, на последно място по доходи и свобода на словото. Затова ние, гражданите, трябва да разчупим това зловредно статукво и да издигнем един честен и независим главен прокурор извън властта на мафията, за да върнем доверието на гражданите в институциите и съдебната власт. Липсата на справедливост и ширещата се корупция са най-тежките проблеми на българското общество, нерешени от десетилетия. Политическото статукво чрез своите наместници в съдебната система и в частност чрез избор на главен прокурор доказа, че е неспособно и не желае да се справи с тези проблеми. Затова предложихме алтернатива – гражданска кандидатура, издигната публично и прозрачно с ясни аргументи и мотиви!

След проведените разговори сдруженията БОЕЦ,  Асоциация на свободното слово „Анна Политковскя”, Гражданско сдружение „НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ” и Движение  „ЗЕЛЕН МЛАДОСТ”, обявявихме номинацията на следовател БОЙКО АТАНАСОВ  ЗА ГРАЖДАНСКИ  КАНДИДАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Инициирахме подписка, в която за няколко седмици над 15 000 български граждани подкрепиха кандидатурата на следовател Бойко Атанасов!

Бойко Атанасов е роден в град Кюстендил, където завършва средното си образование. Дипломира се по специалност “Право” към ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград. Женен е, има две дъщери. От 1997г. работи в следствието – първоначално като помощник-следовател, а от 2002 г. заема позицията на следовател.

Явявал се е на конкурси за административен ръководител на Софийска градска прокуратура от 2011 година до 2016 година. На конкурсите е представял своите концепции за развитието на разследването в прокуратурата и следствения апарат, с оглед спазване на закона и осъществяването на надзор на законността на прокурора и на присъщите му законови функции. Ясно е фромулирал проблемите, касаещи дейността на прокуратурата, както и решенията на тези проблеми, включително конкретни предложения за реформи и законодателни промени. В началото на 2019 г. Атанасов  се яви и на конкурс за български европрокурор, като разобличи и показа, че и този избор е манипулиран и предрешен. Уведомен е през месец май 2016 г., че спрямо него са използвани неправомерно специални разузнавателни средства (СРС) и води дело в Софийски градски съд за това безобразие.

Няколко негови изказавания:

Обществото трябва да знае как работи държавното обвинение и кога то сключва сделка с престъпниците и кога то не поддържа обвинения, защото са договорени с пазарлък. Когато има оферта  за споразумение,  доказателствата никого не го интересуват. Може да има купища доказателства, но те не се внасят в съда с обвинителен акт, защото се прави споразумение… Главната цел е да се изчистват делата, които са свързани с корумпирани политици и с организираната престъпност. Трябва да се заличат следите на олигарсите как са натрупали  милионите си, а и такива, които са натрупали милиарди. В момента, в който някой се опита да промени нещо, ако не може да бъде купен, веднага му се образуват дела с цел да бъде подслушван, шантажиран, затрупват го с дела, изфабрикуват се доказателства, правят се планове за шантаж с участието на корумпирани  служители от служби, които би трябвало да ни пазят от корупцията. Това е една добре смазана машина – ОКТОПОД!”

„Враговете ми са обикновени страхливци и подлеци, снабдени с власт. Без дадената им власт те се превръщат в едни най-обикновени и жалки бюрократи.”

„Страхът от разкриването на истината за незаконните действия в прокуратурата, е ужасен за тези, които злоупотребяват с властта. Затова истината не трябва да се спестява ако искаме да изградим и имаме правова държава.”

„Имаме крещяща нужда от справедливост. Справедливост, която магистратите дължат по закон, но която обществото не получава от тях.”

Преди две години пред сайта Биволъ, следовател Бойко Атанасов разкри съществуването на „шпицкоманди“ в прокуратурата, занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на престъпления и репресии спрямо неудобни за властимащите лица. В поредица свои интервюта той осветли данни за тежки финансови престъпления и сключвани споразумения от прокуратурата с организирани престъпни групи за източване на ДДС в особено големи размери. Следователят визира сума от 4.7 милиарда лева.

На 07.02.2018 г. БОЕЦ внесе сигнал до ДАНС, МВР и НСО, с искане на следовател Бойко Атанасов да бъде осигурена охрана, представяйки нашите опасения, че животът му е поставен в опасност заради неговата дейност в борбата с финансовите престъпления и корупцията, на фона на няколкото показни убийства, извършени в столицата, едно от които на служител на НАП, занимаващ се именно със събирания на фиска.

На 13.02.3018 г. БОЕЦ внесе Заявление по ЗДОИ до НАП и МФ, с искане да ни бъде предоставена информация за несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП. В резултат огласихме информацията за над 16 МИЛИАРДА ЛЕВА несъбрано ДДС. БОЕЦ публикувахме и официални документи, от които става ясно, че в същият период прокуратурата е сключила 2135 споразумения с Организирани престъпни групи за източване на ДДС и данъчни измами. Тази информация пряко потвърждава думите на следовател Атанасов, за които той е подложен на преследване, наказания и репресии.

При свое посещение в България през 2016 г. бившата румънска прокурорка, министър  и евродепутат, г-жа Моника Маковей заяви: „За реална борба с корупцията не ви е нужно сега да променяте Конституцията, достатъчно е да намерите поне един смел и честен магистрат, който да се изправи срещу мафията и да започне тази битка“ 

Макар и малцина, в България имаме такива магистрати и следовател Бойко Атанасов е един от тях и заслужава доверието на българското общество.

При проведената порочна процедура за избор на главен прокурор, министъра на правосъдието се скри от гражданите и номинираният от нас кандидат не бе включен в съзтезанието. Мафията се уплаши, че може да загуби контрола върху прокуратурата. По време на инициираните от нас протести срещу останалият единствен кандидат, Иван Гешев, мафията бе принудена да използва всички средства, за да защити своят кандидат, което го компрометира и разобличи напълно, като зависима и подставена фигура!  Сега БОЕЦ предлагаме следовател Бойко Атанасов за една далеч по-отговорна позиция, да отстоява върховенството на закона ползвайки се с подкрепата и доверието на гражданите и да може да разследва главния прокурор при сигнали и данни за извършени от него престъпления!

В следващите дни БОЕЦ ще представим на институциите и нашите предложения за законодателни, включително и конституционни промени за реална реформа, която да реализира идеята за независим магистрат, имащ правомощия да разследва главният прокурор.

 ГРАЖДАСНСКО ДВИЖЕНИЕ  „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

 10.12.2019 г. София        Георги Георгиев, председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Както става ясно от документа, това официално предложение на  БОЕЦ до институциите е внесено точно преди една година. Всички мафиотски бухалки мълчат, а това е реално и работещо решение на един от вай-важните проблеми – да отстраним слугата на мафията от върха на прокуратурата и тази институция да започне да работи в интерес на обществото, а не на мутрите и крадците. 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

Следовател Бойко Атанасов и БОЕЦ!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

„Турски поток“ – най-пазената тайна на мафията! (документи)

На 18.11.2020г. БОЕЦ внесохме официално заявление по ЗДОИ до ДНСК, с което изисквахме информация, свързана със строежа на „Турски поток“ на територията на България – строителни разрешения, протоколи от извършени строителни проверки и тн. БОЕЦ се аргументираме с надделяващият обществен интерес (три милиарда платени от българските граждани са достатъчен аргумент) и общественият характер на изисканата информация.

Днес получихме решението на ДНСК, с което ни ОТКАЗВАТ достъп до информация с аргумента, че тя е служебна и поради „отсъствие на значимост“! 

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Това е пореден отказ на институциите да предоставят информация за „Турски поток“. Преди дни сайта Биволъ публикуваха откази на редица министерства. 

Ресорни министри крият информация за Турски поток

Става ясно, че всички пазят омертата на мафията за грабежа за милиарди, както БОЕЦ нарекохме „Турски поток“! В поредица от акции, заедно с екипи на Биволъ и Булфото ви показахме картината от мястото на полагане на тръбата и компресорната станция „Расово“. На мястото на строежа на тръбопровода нямаше строителен надзор, нямаше нито един представител на българската държава, нямаше дори български работници. Това, което установихме е, че целият проект е под контрола и в изпълнение на руски и беларуски фирми ( IDS и Белтрубопродстрой) пряко свързани с Кремъл и Газпром!

„Турски поток“ е най-големият грабеж на публични средства за последните десетилетия. Над три милиарда лева плащат българските граждани за проект, който обслужва чужди интереси и чрез който Борисов плаща задълженията на Пеевски към руската мафия. Когато гражданите плащаме би трябвало всички дейности, контрол и разходи да са публични, достъпни и прозрачни! Вместо това на самите обекти ни бе отказан достъп, а институциите, които имат отговорността и задължението да контролират строежа и да защитават общественият интерес вкупом пазят омертата на мафията и подсигуряват грабежа.

През изминалите седмици БОЕЦ сезирахме българските и европейските институции за грабежа „Турски поток“. До момента единствено от OLAF ни информираха, че са разпределили нашият сигнал на съответната ресорна дирекция за разглеждане. Гешев мълчи, като комунист на разпит. 

БОЕЦ ще съдим и осъдим ДНСК. Битката продължава!

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА