БОЕЦ срещу Тома Биков и мафията – битката продължава!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки <<< PAYPAL >>> link click

Преди дни загубихме делото срещу Тома Биков на първа инстанция. В едно решение с нелогични мотиви, лишени от всякакъв смисъл, съдът (СРС, 38 състав, съдия Владимир Кънев, гр.д. 50274/2020г.) прие, че юридическо лице с нестопанска цел не би могло да търпи вреди от изявленията на Тома Биков, защото подобна хипотеза не била законово уредена, нямало критерий как да определи размера на обезщетението. Архаично разбиране, отхвърлено и преодоляно отпреди десетилетия от: – българския законодател (с текстовете на чл.1, чл.2а, чл.2б, чл.2в, чл.3 от ЗОДОВ, чл.95 и сл. от ЗАПСП, чл.631а от ТЗ); – съдебната практика – решение № 300 от 09.01.2019 г. по гр. д. № 2262 / 2018 г. на ВКС, IV ГО, решение № 206 от 26.03.2019 г. по гр. д. № 4762 / 2017 г. на ВКС, III ГО; решение № 206 от 26.03.2019 г. по гр. д. № 4762 / 2017 г. на ВКС, III ГО; решение № 206 от 26.03.2019 г. по гр. д. № 4762 / 2017 г. на ВКС, III ГО; решение № 206 от 26.03.2019 г. по гр. д. № 4762 / 2017 г. на ВКС, III ГО; решение № 274/18.03.2019 г. по гр. д. № 5120/2017 г. на ВКС, ГК, IV г. о., решение № 29/10.03.2020 г. по гр. д. № 1690/2019 г. на ВКС, ГК, IV г. о.; – от Съда на Европейския съюз – в решение по дело Т-88/09 от 8.11.2011 Idromacchine Srl v. European Commission – от практиката на ЕСПЧ – по казуса Comingersoll S.A. v. Portugal, решение 20.01.2005г. по делото ОМО Илинден Пирин и други срещу България; решение от 16.09.2010 по делото Свети синод на Българската православна църква и други срещу България; решение от 16.12.2016г. по делото Висшия духовен съвет на мюсюлманската общност срещу България; по дело №23885/1994 Freedom and Democracy Party v. Turkey; по дело 45701/1999 Metropolitan Church of Bessarabia and Others v. Moldova. Във всички, изброени по-горе, се признава правото на ЮЛНЦ да претендира обезвреда за засягане на доброто му име, на неговата репутация.

Биков не доказа по никакъв начин верността на твърденията си в ефир. Че заработваме при Цветан Василев, че целта ни е да дестабилизираме държавата, да създадем хаос и мътилка, да може да реабилитираме същия. Напротив, накрая твърдеше, че той никога не е заявявал да са верни тези обстоятелства, а бил цитирал други източници. В това ГЕРБ превърнаха страната ни – 112 място, на вонящо бунище от клевети и обиди, в които всеки, всякога може да се позове и оправдае с жълтите „медии“ – там така го пише, аз от там го знам! Придворни „медии“ и „журналисти“, за които в последните седмици разкриваме в конкретика – от кои ведомства, с какви договори, на каква стойност щедро са били обслужвани от властта за медийно отразяване срещу мълчание и възхвала. И един боязлив съд, който незнайно защо не се позовава на съдебната практика и на българския закон, а обслужи Тома Биков.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

 

Битката обаче продължава! БОЕЦ обжалвахме това срамно съдебно решение на втора инстанция, нищо не е свършило. Тепърва започва. Битката за справедливост е дълга и тежка и трябва да се води на всички фронтове.

Междувременно Биков бе избран за шеф на парламентарната комисия по медии и култура. Тома Биков е един от най-изявените, емоционални и артистични говорители и апологети на ГЕРБ и Борисов. Този, същият, който обвини едни от най-реномираните европейски медии Die Welt, DW, Der Spiegel , The Independent, Euronews, The Guardian, The Brussels Times и др., че им се плаща, за да отразяват протестите от миналата година срещу Борисов, та се наложи последните да му отговарят лично и подобаващо?

Този, който посочи, че от БОЕЦ и от Биволъ сме „наели“ една страница в испанския „Ел Периодико“, за да отразим скандала за къщата в Барселона и сме заработвали за Цветан Василев с цел да създадем хаос и мътилка, да дестабилизираме държавата? Та като дойде време да отговаря пред съда посочи, че всъщност не твърди това да е истина, а казаното от него било просто „широко тиражирана в обществото информация“, „всеобщо обществено мнение“ и му станало достояние от „медийното пространство“, позовавайки се на ПИК, politika.bg, monitor, kanal3, Blitz и tribune.bg.
Междувременно БОЕЦ разкриваме и схемите, чрез които „мисирките на властта“ са били финансово захранвани! С нашите пари Буда и бандата му са плащали на свинските гнусомети, на нидялковци, биковци и крачуновци, за да плюят нас, гражданите и протестиращите! Разкриване тези схеми с документи и факти, а не с голословни твърдения!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БДЖ с десетки хиляди лева платени на БЛИЦ! (документи)

БОЕЦ продължаваме да получаваме данни и да информираме българското общество за платените от държавни ведомства и дружества суми към определени медии за „медийни услуги и ПР“. 

Наглед неголеми суми (на фона на раздаваните от Борисов милиарди), но на принципа на „поточето“, в което се вливат още поточета, става ручей, а накрая пълноводна река за милиони, която тече в джобовете на шепа „правилни медии“ и техните господари. Вече публикувахме данните за платените към Канал 3, ПИК и БЛИЦ Стотици хиляди лева сумарно от МРРБ,  Министерството на спорта (Включително и Спортния тотализатор), Министерството на туризма, пристанище Варна и тн.

Публикуваме поредните договори този път на БДЖ с „Информационна агенция БЛИЦ“ – последният договр е бил активен и през 2020г. Сумарно за почти 30 000лв. с ДДС.

БДЖ е една от държавните компании, която е в пермаментно тежко финансово състояние, фактически фалит. Дълговете на компанията са огромни, а в същото време са правени разходи и плащания към определени медии! Всеки, който се е качвал на влак през последните години знае в какво състояние е БДЖ, но не всеки знае, че ежемесечно са плащали за „отразяване и реклама“ на БЛИЦ.. 

Правят впечатление и сумите по договорите –   по 1200 лв всеки месец. Или една заплата месечно за ‘реклама“ в БЛИЦ.

За детска болница, или медицински хеликопери в държавата на мафията пари нямаше, но в в същото време Борисов раздаваше милиарди от джипката, а министерства и държавни структури са превеждали стотици хиляди , вероятно сумарно милиони за „реклама“ към определени медии. Същите медии, които заливаха с помия протестиращите и се бяха превърнали в антураж и обслужващ персонал на Борисов и джипката му. Те легитмираха властта на мафията и маскараяха всеки, който се противопоставяаше на престъпния режим на Борисов, Пеевски, Гешев и котерията им.

 Документите са получени от БОЕЦ по Закона за достъп до обществена информация. Изисквахме от всички държавни структури сключените с определени медии договори. Предстои да огласим онформацията, която продължаваме да получаваме и обработваме. В аванс –  Кракачанов също има какво да обяснява по темата. И още, и още. Ще публикуваме всичко. 

Става дума за публични средства, за нашите пари. С които властимащите си плащат за комфорт, плащат за медийно „размазване на физиономиите“ на неудобните, плащат на медийни бухалки, плащат с нашите пари!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА