Страх тресе каскетите! Гешев се опитва отново да пробута послушковци на Кьовеши!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Прокурорската колегия на ВСС обяви новите шестима делегирани европрокурори! Подкрепеният от БОЕЦ и гражданите следовател Бойко Атанасов има 0 (нула) гласа и е отхвърлен! Страх тресе кочината и Гешев в защита на интересите на мафията не допуска в Люксембург независими магистрати, които да  разследват схемите на неговите господари – Борисов, Пеевски, Доган и обръчите им източили милиарди от Европейските фондове!

Бойко Атанасов не е одобрен, но зам. окръжния прокурор на Перник – Анита Джамалова е одобрена!

Коя е Анита Джамалова?

Името и е свързано е едно от знаковите корупционни разследвания на Биволъ – „Земенската афера”, по сигнал на Симеон Даскалов  журналистите разкриват тежки корупционни схеми! Става дума за проект за стадиона на Земен и други проекти. След документална проверка на ОЛАФ и разкритията на биволите следва санкция  – финансова корекция в размер на над 660 000лв! Установени са редица нарушения. Цените заложени в проекта са близо два пъти по високи от реалните цени към онзи момент, сумите за строителни дейности също са завишени в пъти и тн. класически измамни схеми!

Oбщина Земен ще връща 666 000 лв. еврофондове след разследване на Биволъ и намеса на OLAF

 

По време на реализацията на проектите на Община Земен прокуратурата е била сезирана за тези нарушения! Заместник-окръжния прокурор на компетентната прокуратура в Перник – Анита Джамалова отказва да образува досъдебно производство. В мотивите се съзира послание, което гласи, че щом ДФЗ казва, че всичко е точно, значи всичко е точно. Прокуратурата не проверява изнесените в сигнала данни, а се позовава на констатациите на ДФЗ. Прокурор Николина Стойнова от Апелативната прокуратура – София потвърждава отказа на прокуратурата в Перник да разследва казуса в Земен.

С оглед на последвалото разследване и констатации от страна на OLAF, това е поредния провал на българската прокуратура в разследването на злоупотреби и вероятни измами с евросредства. Днес обаче няма кой да потърси отговорност на очевидно провинилите се обвинители. Вместо да и бъде потърсена отговорност за  бездействието довело до злоупотреби с европейски средства, прокурор Анита Джамалова е наградена, като е избрана за делегиран ервропрокурор сигурно, за да прикрива схемите с източването на европейски средства на европейски ниво! Мафията и Гешев знаят как да награждават слугите си и заслужилите!

БОЕЦ ще информираме Лаура Кьовеши за „професиналните заслуги” на одобрените кандидати и ще поискаме разяснение за критериите по които се извършва избора на делегирани прокурори. Както и ще представим нашата позиция в подкрепа на следовател Бойко Атанасов!

Не може европейската прокуратура да се превръща в пансион за послушковци и корумпета! Опитите на Гешев да пробута свои доверени хора отново няма да минат.

Битката продължава!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

12 000 000 лева санкция за Министерството на културата заради Ларгото! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Сагата с „Ларгото’ продължава!

В началото на работата на служебния кабинет стана ясно, че още през декември 2020г. от ОЛАФ са изпратили официално писмо до правителството и прокуратурата за конкретни констатации за меправомерни дейности по изпълнението на втори и трети етап от ‘Ларгото”, за което налагат санкции. Прокуратурата и Гешев очаквано мълчат, правителството на Борисов също. Новината  бе огласена след изборите през април.

На 08.06.2021г. министъра на културата, Велислав Минеков даде обширна пресконференция на която съобщи, че има получен доклад от ОЛАФ касаещ проекта „Ларгото”, в който са констатирани редица конкретни нарушения и е наложена финансова санкция на министерството, като бенефициент в размер на почти 4 500 000лв. Минеков обяви, че в доклада на ОЛАФ фигурират имената на трима министри и един кмет, като отговорни за допуснатите нарушения. Министъра заяви и че ще дава всяка седмица пресконференции и ще бъде първият министър ръководещ министерството по такъв прозрачен начин, както и че ще сезира европейските институции и Европейската прокуратура за три корупционни проекта, сред тях и Ларгото. Този проект бе една от основните теми на Минеков, като през годините той го наричаше ‘пладнешки грабеж”, но това бе преди да стане министър.

През юли БОЕЦ огласихме писмо на министър Минеков, с което той оспори констатациите на ОЛАФ, обяви наложените санкции за незаконни и прогласи всички дейности – строителство, издадени актове и тн. за напълно законни!        

Минеков реагира, като използва националните медии, за да залее БОЕЦ с обиди, лъжи и внушения изцяло в мутро-ченгеджийския стил на  мисирските медии, като обяви, че е внесъл сигнали за Ларгото. Стигна до там да твърди, че БОЕЦ  сме тролове платени от ГЕРБ…

БОЕЦ продължихме да следим темата и поискахме от МК официална информация за внесените сигнали и от полученият отговор става ясно, че:

НЯМА ДАННИ В МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ЗА ПОДАДЕНИ СИГНАЛИ ДО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА ЗА КОРУПЦИЯ И ЗЛОУПОТРЕБА С ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА!

Минеков НЕ Е внесъл НИТО ЕДИН сигнал за Ларгото до ЕК и Европейската прокуратура на Кьовеши!

Продължението!

БОЕЦ разполагаме с РЕШЕНИЕ на МРРБ (от 29.07.2021г.) (контролен орган по изпълнението на проекта) с което се налага санкция от почти 12 милиона лева на МК представляващо 100% от верифицираните разходи по изграждането на Ларгото! Въпреки направената заявка от Минеков за прозрачност и публичност в управлението на министерството нито мтова Решение, нито предишните писма не бяха огласени публично.

Представяме текста на Решението на МРРБ:

По информация на БОЕЦ, Минеков е реагирал, като е оспорил в съда това решение. През изминалите месеци, както БОЕЦ, така и  водещи български юристи обясниха, че правилното действие в подобна ситуация е, не да се отхвърлят констатациите и санкциите на ОЛАФ, защото връщането на парите  е неизбежно, а да се заведат регресивни искове към отговорните длъжностни лица, фирмите изпълнители и виновните за тази огромна за министерството щета, за да си върне държавата поне част от загубите.

Сега ситуацията е следната – министерствата се глобяват и съдят едно друго, а корумпираните и виновните си остават недосегаеми и необезпокоявани! Няма НИТО ЕДИН сигнал и дело срещу виновните! 

ТОВА ЛИ Е БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА?

Защо няма регресивни искове и дела срещу отговорните за този грабеж? Кому е нужно това дело между министерствата, като констатациите на ОЛАФ са ясни и обосновани и самият Минеков каза, че съдържат и конкретни имена на министри! Каква е целта на това? Да изтече давностния срок, докато едното министерство съди другото няколко години? И накрая да платим с лихвите тези милиони, но да не можем да си търсим парите от виновните? Как отговаря това на заявките за борба с корупцията и прозрачност в управлението, направени, както от служебния премиер Янев, така и от министър Минеков, преди да стане министър?

Има още един проблем. Това че МК са оспорили в съда Решението на МРРБ основано на писмото на ОЛАФ не означава, че съда ще уважи тази жалба. Тогава тези средства са дължими и то незабавно. В същото време те са непосилни за бюджета на министерството. Министър  Минеков не е предвидил в актуализацията на бюджета на МК подобни средства! И ако съда отхвърли жалбата, то има риск министерството да изпадне в своеобразен фалит. Заплати на театри, за артисти, чиновници, пари за ток, парно и тн.

БОЕЦ ще поискаме срещи със служебния премиер Янев и президента, Румен Радев, на които ще потърсим отговори на всичките тези въпроси, плюс допълнителни въпроси по внесените от нас сигнали за Турски поток до МЕ, БарселонаГейт до Министерството на финансите и НАП и тн.

Не приемаме борбата с корупцията да се изразява в дела между  министерствата, а корумпираните да остават все така недосегаеми!

Междувременно БОЕЦ заведохме дело срещу МК заради отказа им да ни предоставят документите и договорите по Ларгото, което е насрочено за 20.10.

Битката продължава!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА