ПОКЛОН! Да помним и да не забравяме! Пламен Горанов – българският Ян Палах.

На трети март 2013г. Пламен  Горанов почина във Военноморска болница във Варна.

Резултат с изображение за „пламен горанов“

Роден е през 1976 година. Завършва Варненския икономически техникум, след това учи в Стопанската академия в Свищов.

Самозапалва се на 20 февруари 2013 г., по време на протестите от началото на 2013, след като отправя искане за „оставка на Киро и всички общински съветници до 17 ч. на 20 февруари 2013 г.“. 

Преди да умре, Пламен Горанов няколко пъти заявява, че намерението му не е било да се самоубива. Според най-близките му приятели Пламен умира поради грешка в плана си и не е искал да се самоубива. Според заявление на прокуратурата Пламен Горанов е пламнал при конфликт с охраната на община Варна.Въпреки че бяха официално поискани от близки и приятели на Пламен, записите от камерите пред община Варна не бяха споделени с обществото, дори и след приключване на следствието месеци по-късно. На 5 март 2013 година варненци започват издигането на грамада от камъни пред централния вход на община Варна Паметни остават неговите думи „„Освен правителството, мисля, че основния виновник за този протест е ТИМ”. (ползвани са текстове от Уикипедия)

Пламен Горанов даде живота си в битка срещу мафията и корупцията превзели Варна и страната ни! В негова памет БОЕЦ внесяме официално Предложение до ОС и кмета на град Варна, като продължение на тригодишните усилия на множество граждани и организации за поставяне на паметна плоча – мемориален знак в памет на Гражданина Пламен Горанов!

Публикуваме текста на писмото:

ДО : Община Варна – Г-н Иван Портних

         Общински съвет Варна

         Главен архитект на Община Варна

 

 П И С М О – П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

 от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

 

Дами и господа,

          Гражданско Сдружение БОЕЦ, като неправителствена организация, извършваща дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в Република България, чрез настоящият документ  изразяваме  желанието на българските граждани и жителите на град Варна за поставяне на мемориален знак в памет на Гражданина Пламен Горанов, който се самозапали на 20.02.2013г. в знак на протест срещу криминалното управление на град Варна и страната ни. На 03.03.2013г. той умира от получените 80% изгаряния във Варненската Военноморска болница. Паметни остават неговите думи „Освен правителството, мисля, че основния виновник за този протест е ТИМ”.    Няколко подобни инициативи до момента в продължение на над три години  останаха нечути от общинарите на град Варна.  БОЕЦ предлагаме  паметната плоча да бъде поставена в Морската градина на град Варна, в близост до сцена „Раковина”. Мястото е подходящо, достъпно и свързано с живота и дейността на Пламен Горанов. БОЕЦ изискваме от Община Варна и ОС Варна само да вземат необходимото решение, а всичко останало ще бъде реализирано с наши средства и сили.

     Разбираеми са страхът и нежеланието в някои хора за поставянето на такава паметна плоча, защото същите, срещу които бе насочен протестът на Пламен Горанов и неговата саможертва, и до днес продължават на управляват България и Варна по същият начин. С право той е сравняван с Ян Палах, самозапалил се по време на Пражката пролет.

        Гражданското общество дължим този знак на  почит и признание пред саможертвата и смелостта на един непримирим гражданин! Пример за всички ни, че битката срещу корупцията и мафията, превзели държавата ни са граждански дълг и отговорност на всеки един от нас!

Да помним и да не забравяме!

        Това предложение на БОЕЦ е продължение на усилията и инициативата на множество организации и граждани – Милена Пехливанова,  Сдружение „СОПА”, журналистът Спас Спасов,  Кънчо Бонев, екипа на сайта „Биволъ”, Сдружение „Зелен Младост”,  Обединение „Демократична България”, Асоциация на парковете в България, Сдружение „Варна диша“ и др.

 Дата: 03.03.2020г.      Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Ивайло Великов – Представляващ месният комитет на БОЕЦ във Варна

Поклон пред паметта на Пламен Горанов! БОЕЦ вяраме , че с общите усилия на гражданското общество можем да се преборим с мафиотското мнозинство в управлението на Варна и България  и да реализираме тази идея. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА