Гешев се опита да покрие сигнала срещу Домусчиев за нарушаване на карантината!

На 18.03.2020г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП срещу Кирил Домусчиев за нарушаване на карантината и  мерките за борба с коронавируса приети на 13.03 от правителството с въвеждане на Извънредното положение, като прокуратурата под ръководтсвото на Гешев повече от седмица отказваше да регистрира сигнала ни!

За едни – арести и обвинения, за други – частни клиники и чадър от прокуратурата. 

На 17.03.2020г. сайта за разследваща журналистика „Биволъ” публикува информация, според която председателят на КРИБ, Кирил Домусчиев е посетил същият ден болница „София мед” в град София и е с потвърдена проба за коронавирус. По информация на БОЕЦ, Домусчиев е знаел, че е потенциално заразен  с коронавирус и в разрез с всякакви норми и мерки и грубо потъпквайки Закона сам е отишъл в болница „София мед” с частен автомобил и придружен от други хора поставяйки в риск, както всички пациенти на болницата, така и медицинският персонал и всички граждани, с които е бил в контакт междувременно. След неговото посещение болницата е поставена  под карантина, като са отменени планувани медицински манипулации, прегледи и изследвания на множество пациенти, което крие допълнителна заплаха за тяхното здраве и живот. С действията си Кирил Домусчиев грубо потъпква въведените с Ивънредното положение правила и мерки, валидни за всички граждани, като те представляват заплаха за цялото общество и поставят в риск от зараза с коронавирус  със смъртни случаи огромен брой български граждани. Това е изключително обществено опасно престъпление извършено с демонстративна наглост и цинизъм от човек, който има самочувствието, че е недосегаем и над закона. Кирил Домусчиев е знаел, че е заразен с коронавирус още преди 17.03.2020, когато е потвърдена неговата проба и въпреки това поставя в риск огромен брой хора неспазвайки мерките и карантината. Кирил Домусчиев нарушава наредба, правила и мерки, издадени против разпространяването  на заразителна болест по хората и според чл. 355 ал. 1 от НК  следва да му бъде потърсена наказателна отговорност с предвидено наказание – лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева. За всички граждани важат правилата, според които при съмнение за коронавирус трябва да се обадят на личният си лекар и по негова преценка според симптомите и при необходимост той изпраща специализирана линейка, която откарва пациента до съответното инфекциозно отделение! Междувременно пациентите са под карантина.

Днес от МВР съобщиха, че има над 200 досъдебни производства срещу български граждани за нарушаване на карантината. БОЕЦ подадохме сигнала срещу Домусчиев на 18.03. и повече от седмица Върховна прокуратура под ръководството ан Иван Гешев ОТКАЗВАШЕ да входи официално сигнала. След настоятелни действия от БОЕЦ на 24.03. получихме входящ номер (вх№ PRB202005141006I) , като същият ден сигнала е бил на „доклад във ВКП“, но няма никакво официално съобщение за арест, или повдигнати обвинения на Домусчиев (междувременно той съобщи, че вече е бил излекуван). Това означава, че Гешев се е опитал да „покрие“, или „смачка“ сигнала срещу Домусчиев и само нашата упоритост принуди прокуратурата поне да регистрира сигнала. Това означава и още нещо, че скоростно приетите репресивни законодателни промени не касаят всички! Гражданите по презумнция се приемат за престъпници, а властимащите и техните обслужващи ги и приближени олигарси са над закона! За едни – арест и обвинения, за други – частни клиники и чадър от прокуратурата. 

На 24.03 БОЕЦ сезира ЕК за приетите законодателни промени в условията на извънредно положение, с които се ограничават и погазват човешките права на българските граждани и се елиминир контрола върху обществените поръчки и разходването на публични и европейски средства. БОЕЦ считаме тези действия за грубо потъпкване на принципите на демокрацията и европейските норми и ценности. 

  В ход е безпрецедентно въвеждане на извънредно законодателство без обществено обсъждане, оценка на ефекта и ползите и обосновка на промените. През промяна на Закона за електронните съобщения се въвежда безконтролна възможност на полицията за достъп до трафичните данни на гражданите. Липсата на съдебен контрол означава, че полицията може да поиска от мобилните оператори достъп и информация за данните за контактите и движението на всеки български гражданин, без значение дали е под карантина, или не. Промените предполагат, че тяхното действие ще продължи и след отмяната на извънредното положение, което доказва, че те не са мотивирани от борбата с коронавируса, а целта им е налагане на контрол върху контактите и движението на гражданите и грубо  потъпкване на тайната на личната им кореспонденция и право на свободно движение, което е присъщо на всяка диктатура.

        Други законодателни промени в Наказателният кодекс и идеи за такива засягат пряко свободата на словото, като зад фалшивите аргументи за борба със заразата и неясната формулировка за „разпространение на невярна информация” се въвеждат тежки ограничения, цензура и наказателно преследване срещу свободно изразяващите мнението си граждани и журналисти, заплашени от затвор и огромни глоби.  От дълго време управляващите търсеха начин да наложат тези мракобесни промени и сега се възползват от ситуацията.

С кризата и вируса ще се преборим, но БОЕЦ вярваме и че битката с мафията е не по-малка важна. Докато ни управляват корумпирани типове, мафиоти, ченгета и мутри, нищо добро не ни чака.  Мафията не може да ни спаси от нищо, мафията убива! 

 Ако жертваме свободата си заради всяка заплаха, то тогава се превръщаме в заложници на своите страхове, а страхът не може да бъде определящ и водещ в живота на свободният човек!“

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА