БОЕЦ даде Домусчиев на прокуратурата за нарушаване на карантината!

БОЕЦ внесе сигнал до Върховна прокуратура и главният „прокурор“ (вх№ PRB202005141006I)  за действия на председателят на КРИБ, Кирил Домусчиев, с които той е нарушил приетите мерки, ограничения и карантина в условията на въведено извънредно положение по повод пандемията от коронавирус.

С действията си Кирил Домусчиев грубо потъпква въведените с Ивънредното положение правила и мерки, валидни за всички граждани, като те представляват заплаха за цялото общество и поставят в риск от зараза с коронавирус  със смъртни случаи огромен брой български граждани. Това е изключително обществено опасно престъпление извършено с демонстративна наглост и цинизъм от човек, който има самочувствието, че е недосегаем и над закона. Кирил Домусчиев е знаел, че е заразен с коронавирус още преди 17.03.2020, когато е потвърдена неговата проба и въпреки това отива в болницата „СофияМед“ без задължителните мерки и карантина, неспазвайки общовалидните процедури, като поставя в риск огромен брой хора неспазвайки мерките и карантината. Кирил Домусчиев нарушава наредби иправила издадени против разпространяването  на заразителна болест по хората и според чл. 355 ал. 1 от НК  следва да му бъде потърсена наказателна отговорност с предвидено наказание – лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

Прилагаме текста на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

                                                 СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления представляващи изключително голяма опасност за обществото  в условия на въведено Извънредно положение извършени от Кирил Домусчиев – бизнесмен и председател на КРИБ.

На 13.03.2020г. Народното събрание на Република България прие законодателни промени в Наказателният кодекс във връзка с въведеното Извънредно положение заради пандемията причинена от коронавирус.  Измененията са приети и обнародвани в Държавен вестник – бр.23/20г. Направените промени обхващат чл. 355 от НК и гласят:

Чл. 355. (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. – ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

(3) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който наруши наредба, издадена за предотвратяване на хранителни отравяния, се наказва с пробация или с глоба от сто до триста лева.

Мотивите на парламента и правителството за приемане на тези промени, както и въвеждането на извънредно положения в България са представени, като важни и основни мерки за справяне с епидемията от коронавирус, която бе определена от председателят на оперативният щаб, генерал Мутафчийски  като „епидемия  с невиждана ярост” и с цел осигуряване на спазването на въведените ограничения и карантина и запазване на живота и здравето на българските граждани.

Прилагаме линк:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30488088.html

 

Ограничаването на гражданските права с въвеждането на извънредното положение и обявените мерки за борба с епидемията са представени от оперативният щаб  и Парламента при тяхното приемана, като необходими и задължителни за всички граждани! Правителството и прокуратурата обявиха, че ще следят за тяхното изпълнение и ще прилагат Закона с цялата му строгост за всеки нарушител. Към 18.03.2020г. в България има вече две жертви от коронавирус и над 70 доказано заразени. Според огласени от Оперативният щаб и правителството мерки всеки гражданин със съмнение за заразяване с коронавирус е длъжен да се обади на 112, или на личният си лекар, който по преценка извършва преглед и отново по лекарска преценка, ако симптомите потвърдят подозренията, лекарят поставя незабавно болният под карантина и извиква специализирана линейка, която откарва пациента в съответните определени инфекциозни сектори и отделения, където се взема проба за доказване на заразяване с коронавирус. Всички тези мерки са с цел да се ограничи разпространението и да се предпазят гражданите от смъртоносната зараза. Нарушителите са заплашени от затвор и глоби.

 

На 17.03.2020г. сайта за разследваща журналистика „Биволъ” публикува информация, според която председателят на КРИБ, Кирил Домусчиев е посетил същият ден болница „София мед” в град София и е с потвърдена проба за коронавирус –  Биволъ: „Кирил Домусчиев и съпругата му са в болницата „СофияМед”, току що поставена под карантина заради коронавирус, както обявиха от Нац.щаб. Тази сутрин той е бил приет за изследвания, потвърдиха по телефона официално от “Връзки с обществеността” на болницата. Репортер на Биволъ видя на паркинга на СофияМед автомобила и шофьора на Домусчиеви. Молим, бъдете сдържани в коментарите!
Обновено: Потвърдено е, Домусчиев се лекува от коронавирус в СофияМед. Въпросът е защо е там, а не във ВМА? Отново ли някои са по-равни от другите и правилата за тях не важат? Сега цяла болница е под карантина заради комфорта на един от недосегаемите.”

Същият ден сайта Биволъ публикува и допълнителна информация и въпроси–

 

„1. Кирил Домусчиев е председател на КРИБ, а изпълнителен директор на организацията е Евгений Иванов – на снимката вдясно.

  1. Вчера (16.03.20) Евгений Иванов участва в среща с министрите Горанов, Караниколов и Ангелкова. На пресконференцията присъстват много медии. Той е човекът най-вдясно на масата – в началото на лайв стрийма той е до жестомимичната преводачка. (https://www.vesti.bg/…/goranovobiasni-kak-dyrzhavata-shte-p…)
  2. Тази сутрин (17.03.20) Евгений Иванов дава интервю в Нова телевизия, в което казва:
    „Да отбележа заслугата на нашия председател – Кирил Домусчиев, който си заряза уикенда и заедно с него звъняхме на всички тези 30 души, за да може всеки да си каже мнението и ние да обобщим това, което се предлага“ (https://www.vesti.bg/…/krib-s-antikrizisni-merki-vyv-fokusa…)
  3. Установено е днес – 17.03.20, че Кирил Домусчиев е дал положителна проба за коронавирус.

Въпроси:

– Какво означава, че Домусчиев и Евгений Иванов са били заедно уикенда (14-15.03)? Означава ли, че физически са били на едно място?
– Ако са били на едно място, Иванов явява ли се контактно лице?
– Ако Иванов е контактно лице, трима министри, с които е бил на пресконференция на 16.03, не трябва ли да са под карантина?

По информация на БОЕЦ, Домусчиев е знаел, че е потенциално заразен  с коронавирус и в разрез с всякакви норми и мерки и грубо потъпквайки Закона сам е отишъл в болница „София мед” с частен автомобил и придружен от други хора поставяйки в риск както всички пациенти на болницата, така и медицинският персонал и всички граждани, с които е бил в контакт междувременно. След неговото посещение болницата е поставена за 48 часа под карантина, като са отменени планувани медицински манипулации, прегледи и изследвания на множество пациенти, което крие допълнителна заплаха за тяхното здраве и живот. С действията си Кирил Домусчиев грубо потъпква въведените с Ивънредното положение правила и мерки, валидни за всички граждани, като те представляват заплаха за цялото общество и поставят в риск от зараза с коронавирус  със смъртни случаи огромен брой български граждани. Това е изключително обществено опасно престъпление извършено с демонстративна наглост и цинизъм от човек, който има самочувствието, че е недосегаем и над закона. Кирил Домусчиев е знаел, че е заразен с коронавирус още преди 17.03.2020, когато е потвърдена неговата проба и въпреки това поставя в риск огромен брой хора неспазвайки мерките и карантината. Кирил Домусчиев нарушава наредба, правила и мерки, издадени против разпространяването  на заразителна болест по хората и според чл. 355 ал. 1 от НК  следва да му бъде потърсена наказателна отговорност с предвидено наказание – лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

БОЕЦ пожелаваме здраве и бързо оздравяване на заразените от коронавирус, но считаме, че всички носим отговорност както за своето здраве, така и за здравето на околните.

БОЕЦ изискваме от ВКП да образува наказателно производство срещу Кирил Домусчиев по чл. 355 от НК, в хода на което да бъдат установени всички факти и обстоятелства за извършеното от него престъпление в условията на въведено Извънредно положение, както и да бъдат разследвани и установени фактите по въпросите зададени от сайта Биволъ. Спазени ли са правилата за карантина и мерките за борба с коронавируса и било ли е контактно с Домусчиев лицето  Евгений Иванов?  Спазени ли са правилата за карантина и мерките за борба с коронавируса  от министрите Горанов, Караниколов и Ангелкова, които са били контактни с Евгений Ивановю? . Спазени ли са правилата за карантина и мерките за борба с коронавируса от всички контактували с Кирил Домусчиев? Приетите мерки, ограничения на гражданските права и карантина само за част от българските граждани ли важат, или за всички? Важат ли законите в България за забогателите през приватизацията и близки до властта олигарси, или не?

БОЕЦ,  като вносители на сигнала изискваме да бъдем  уведомявани за предприетите от прокуратурата действия и резултатите от тях. Както и декларираме, че оставаме в готовност да съдействие и предоставяне на допълнителна информация.

18.03.2020г.                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

 

БОЕЦ считаме, че въведените от правителството мерки и ограничаване на гражданските права във връзка с епидемивята от коронавирус са неадекватни, имитационни и избирателни спрямо тяхното прилагане за различните категории граждани. Управляващите мислят как да запазят властта си и да спасят собствените си кожи, а не как реално да предпазят обществото ни от заразата. Всичко е ПР и демонстрации. Борисов се прави на спасител. Липсата на доверие, което е разбираемо води до напрежение и стрес и растяща паника. Имаме правителство от алчни и нагли престъпници, които са неспособни да направят каквото и да е добро или смислено в полза на обществото. Сега „ремонт на ремонта“ не може да има, защото ще струва не само милиони лева, а и човешки животи. Помним и как тези същите се справиха с кризата с епидемияите по козите, овцете и прасетата. Не е смешно. Тези, които криха месеци наред за състоянието на язовир „Студена“ и оставиха над 120 000 българи без вода не могат да ни спасят от нищо. Тези, които криха месеци наред, че хасковлии пият вода с уран не могат да ни спасят от нищо. Тези, които убиха заради своята алчности некадърност 20 души край Своге не могат да ни спасят от нищо.
Преди три дни БОЕЦ внесохме 12 конкретни мерки за борба с коронавируса, грижа и защита на гражданите и бизнеса до Министерството на здравеопазването и Оперативният щаб. Отговор и реакция няма.
Лекарите и болниците нямат защитни облекла и маски. А само преди две седмици Борисов обикаляше стадионите и раздаваше десетки милиони, за да заглуши скандала с Къщата в Барселона правейки се на жертва и спасявайки собствената си кожа, а нас ни убеждаваха, че коронавируса не е по опасен от сезонен вирус. Сега цял един народ е жертва на алчността, наглостта и некадърността на своите управници.

БОЕЦ вярваме, че все още имаме време – незабавна оставка на правителството на мафията и сформиране на гражданско-експертен кабинет с две цели – справяне с кризата и подготовка на честни и свободни избори. Без милиционери, генерали, мутри, калинки и ченгета. Мафията не може да ни спаси от нищо, мафията убива. Битката срещу управляващата ни мафия вече не е само борба срещу корупцията и наглите, а е битка за живот! С кризата ще се преборим с разум и отговорност, а разума казва, че некадърните и корумпираните трябва незабавно да бъдат свалени от власт преди да ни убият и на тяхно място колкото се може по-скоро да дойдат компетентни, честни и отговорни хора. И с общи усилия на всички граждани ще се справим с кризата.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Продължаваме!

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА