ИВСС образува проверка срещу Гешев по сигнала на БОЕЦ за неговото отстраняване! (документи)

БОЕЦ получихме официално писмо от ИВСС, с което ни уведомяват, че има образувана проверка срещу зам. главният прокурор Иван Гешев по сигнал на БОЕЦ за неговото отстраняване и за да се даде ход по същество изискват от нас допълнителна информация в три дневен срок!

По същият начин преди две години ИВСС се опита на „смачка“ сигнала на БОЕЦ за ЦУМгейт срещу Цацаров, но тогава успяхме в срок да отговорим на писмото им и проверката бе извършена. ИВСС се опитва с административни и процедурни трикове да осуети проверката, като изисква от нас да им предоставим трите имена и адресите на упоменатите лица – Гешев, Ваклин, съпругата на Гешев, съдружника на Ваклин, който е бизнес партньор на жената на Гешев, както и да им дадем информация за това, „как точно жената на Гешев му е влияела“. Както и да посочим кога точно и по какъв начин се е случило това „влияние“.

Припомняме, че на 17.05.2019г. БОЕЦ внесохме сигнала след публикация на сайта „Фрогнюз“ заради бизнес връзките на жената, с която съжителства Гешев, със съдружника на Александър Ваклин – главен свидетел по делото „Иванчева – Петрова“, в което дело Гешев бе активно действаща фигура. Това е втори сигнал на БОЕЦ срещу Гешев, след като миналата година сезирахме институциите за бруталните действия на прокуратурата и КПКОНПИ при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Сигнала бе внесен и в прокуратурата, защото разкритите зависимости и връзки вкарват Гешев в хипотеза на конфликт на интереси, които обстоятелства той е длъжен по закон да декларира в хода на досъдебното производство, в което бе активна страна.

БОЕЦ даде Гешев на прокуратурата заради бизнес връзките на жена му със съдружника на Ваклин!

Утре (вторник) спазвайки законовият срок БОЕЦ ще представим на ИВСС изискваната от нас информация. за това, „как точно жената на Гешев му е влияела“ може сами да проверят, нали проверката е за тази цел!

Тази проверка е изключително важна! Защото за разлика от Цацаров, който е на избираема позиция, Гешев е на назначаема длъжност и БОЕЦ изрично изискваме от ИВСС неговото отстраняване поне до приключване на проверката! А задействането на тази процедура е в правомощията на ИВСС. Ще е интересно зависимите от мафията институции как ще изперат за пореден път слугата на своите господари. 

БОЕЦ внесохме сигнал и срещу Цацаров до ИВСС след разкритията на Биволъ за #АпартаментГейт и „дарените“ и закупени на нереално ниски цени имоти от главният прокурор. И двата сигнала след това бяха входени и в  Народното събрание и по-конкретно до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика срещу Сотир Стефанов Цацаров – главен прокурор на Република България и Иван Гешев – зам. главен прокурор на Република България за тяхното отстраняване заради извършени престъпления от общ характер и действия уронващи престижа на съдебната власт! Тепърва предстои развитие и по тези сигнали!

ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Междувременно заведохме 6 дела във ВАС срещу решенията на ЦИК за заличаването на Пеевски и Карадайъ от списъка на избраните за евродепутати!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА