БОЕЦ стигнахме и до Европейският съд! Пеевски да поръчва на Цацаров нови удари срещу нас, готови сме!

Бързо и последователно БОЕЦ стигнахме и до Европейският съд по казуса „Пеевски-Карадайъ“.

Произнесоха се и 5-членните състави на ВАС, по касационните жалби на БОЕЦ срещу решенията на ЦИК за заличаването на Пеевски и Карадайъ и замяната им със следващите в листата на ДПС. БОЕЦ твърдим, че ЦИК няма право да заличава от изборните листи кандидат депутати след провеждането на изборите, както и че отказа на Пеевски и Карадайъ да станат евродепутати може да бъде представен само пред компетентната институция, в случая – Европейският парламент, като преди това трябва да напуснат българският парламент, заради несъвместимост, без право да се завърнат след напускане на ЕП. 

ВАС отхвърли нашите жалби с мотива, че само Пеевски и Карадайъ имат правен интерес да обжалват решенията на ЦИК, което е абсурдно, като правна конструкция, защото решенията на ЦИК са изцяло в тяхна полза. Не сме и очаквали друго, но трябваше да минем през това, за да можем да стигнем до Европейският съд и успяхме. Използвахме изборното законодателство, което  регламентира изключително кратки срокове за съдебно произнасяне и за един месец изминахме път, който отнема години. Сега излизаме от орбитата на влияние на управляващата ни мафия и подчинените и институции и власти и отнасяме казуса на Европейско ниво!

Междувременно БОЕЦ внесохме и Жалба до Конституционният съд от името на Десислава Иванчева, като участник в изборите чрез  всичките 6 институции, които закона ни ползволява. Чакаме тяхното произнасяне, но дори и да стигне жалбата ни до КС, това не спира производството в Европейският съд.

Това е само една от многото битки, кито БОЕЦ водим срещу корупцията, мафията и липсата на справедливост, които разкъсват държавата ни. Десетките ни сигнали, акции и протести показаха на обществото, че гражданите сме по силни от мафията. И след всяко наше действие следва удар и репресия. Запори на сметки, досъдебни производтва, ревизии, призовки, разпити, заливане с помия в кафявите медии на мафията и тн. Посегнаха дори на семействата ни. Преди изборите Цацаров изпрати цял екип на ГДБОП да разпитва членовете на УС на БОЕЦ, а веднага след изборите бяха образувани няколко досъдебни производства срещу нас, като прокуратурата разпореди на НАП да извърши и ревизия на БОЕЦ. Ние сезираме институциите за данъчни, финансови и имотни престъпления на управляващите, а прокуратурата назначава ревизия на нас. Въпреки това Цветанов и Порожанов вече ги няма, след внесени от БОЕЦ сигнали във връзка с АпартаментГейт и КъщиЗаТъщиГейт. А това са само част от внесените от нас сигнали. ИВСС, ВКП  и КПКПНПИ бяха принудени от нас и образуваха проверки и срещу Пламен Георгиев, Антон Славчев, Цацаров, Гешев, Борисов, Пеевски, Карадайъ, Каракачанов и много други. Поставихме мафията на колене и тя отвърна по изключително гнусен и брутален начин. Изпратиха мутри, които в продължение на три дни тормозиха Георги Георгиев от БОЕЦ и съпругата му, а след това прокуратурата изфабрикува и фалшив сигнал срещу журналистите от Биволъ, по чиито разследвания са голяма част от сигналите на БОЕЦ. В ход е мащабна и организирана офанзива срещу БОЕЦ и Биволъ с цел показно смачкване и омаскаряване. Мишените сме ние, но жервти са хилядите граждани, на  които даваме кураж и надигат глава срещу мафията и беззаконието! И въпреки всички удари не можаха и не могат да ни спрат. Знаем, че са способни дори и на убийства, но подкрепата, която получваме и каузата за която се борим ни амбицират да продължим битката с утроени сили! Това е най-големият кошмар на дебелите, да видят гражданите будни и изправени! Сега страхът е в техните сърца!

Продължаваме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ внесе сигнал до ДНСК за събаряне на незаконно построената вила на Цацаров!

На 18.06.2019г. сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ публикува материал, от който е видно, че през 2018г. главният прокурор Сотир Стефанов Цацаров и съпругата му са закупили вила в в курорта „Св.Константин“ на занижена цена, за което БОЕЦ вече внесохме сигнал за въпросната симулативна сделка и ИВСС образува проверка. Биволъ разкриват нова информация по казуса, като от публикуваните документи става ясно, че вилата е построена без надлежните строителни разрешения. За въпросната еднофамилна жилищна сграда има утвърдено право на строеж за 60вк.м разгъната застроена площ, а сградата е построена на 140 кв.м РЗП. Приложените документи доказват категорично, че надстроените 80 кв.м. са незаконни, както и че дни преди Цацаров да закупи вилата е направен опит за нейното узаконяване, което е в противоречие с законовите разпордби, няма как да узакониш нещо незаконно построено. За тези действия на областния управител  на Пазарджик Стефан Мирев, БОЕЦ ще венсем отделен сигнал до компетентните органи.

На база на тези разкрития и публикувани документи, на 19.06.2019г. БОЕЦ внсохме Сигнал до ДНСК  с вх. № ПЗ-1838-07-892 от 20.06.2019 год. за „данни за извършени закононарушения, незаконен строеж, липса на строителни книжа, нарушения на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и на нормативните актове по прилагането му при проектирането и строителството.“, като прилагаме цялата налична информация, линк към публикацията на Биволъ и документи доказващи липсата на законно строително разрешение за надстроените 80 кв.м.. Сигнала ни завършва така:

„Гражданско движение „БОЕЦ”, в качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза сезираме ДНСК за горепосочените нарушения и съмнения и изискваме образуването на проверка, която да установи законността на закупената от Лицето Сотир Стефанов Цацаров и неговата съпруга еднофамилна жилищна сграда с планоснимачен номер 743 находяща се в летовището “Св. Константин”  в Родопите над гр. Пещера  и при установяване на нередности да пристъпи към незабавно премахване, събаряне на незаконното строителство  и наложи съответните санкции на собственика на имота. Изискваме от ДНСК да бъдем уведомени за тяхната реакция по настоящият сигнал, както и за  техните действия и резултата от извършената проверка. Предвид високият обществен и медиен интерес към казуса, БОЕЦ изискваме  да бъдем своевременно информирани на електронната ни поща за всяко действие на ДНСК и възложени от тях проверки и действия на други институции и служби. БОЕЦ ще информираме медиите и обществото за реакцията,  отговорите, действията и резултатите от извършената проверка от ДНСК.“

Всички сме свидетели на периодични кампанийни акция на полиция, общински власти и прокуратура във връзка с незаконно построени ромски къщи в различни градове и квартали, както и на действията на институциите по тяхното събаряне. Това се случва винаги, когато властта е заплашена по някакъв начин и иска да отклони общественото внимание от важни за обществото теми и скандали, като ДДСгейт, УбийциГейт,  ДжиПиГейт, АпартаментГейт, КъщиЗаТъщиГейт и тн. Показно и зрелищно се излъчват кадри как багери бутат ромските къщи, а властимащи лица доволно и смело коментират, как държавата си е вляза в ролята и трябва да събаря „всичко незаконно, защото законите са над всички!“. Тези кадри се въртят от всички „национални телевизии“ пряко подчинени на управляващата ни мафия, които сега не посмяха да отразят дори с кратък коментар публикуваните от Биволъ данни за незаконната вила на Цацаров. Както няма да отразят и сигнала на БОЕЦ до ДНСК за събарянето и. Ще проследим с изключително внимание действията на ДНСК и останалите институции как ще приложат закона и дали законите в България наистина са еднакви за всички, или главният прокурор и неколцина политици са над закона. Ще проследим и дали при събарянето на вилата на Цацаров ще има медии и коментари от кметове, областни управители и политици. Ще проследим и реакцията на Цацаров, ако се осмели да кометира темата.

ВИЕ ще  проследите и ответната реакция, репресии и удари на бухалките на мафията срещу БОЕЦ и Биволъ. След всяко  разкритие на биволите  и наш сигнал, акция, или протест следва репресия,  прокуратурата, НАП, ГДБОП, ГДНП и останалите институции-бухалки се активизират по заповед на ЦацАров, Борисов или Пеевски  и се опитват да ни унищожат по всякакъв начин – заливане с помия от кафявите им гнусомети, призовки, запори на сметки, досъдебни производтсва, дела, проверки, ревизии, изпращаха ни дори мутри, посегнаха и на семействата и децата ни. И въпреки всички репресии и удари не можаха И НЕ МОГАТ да ни спрат. Всичко това показва страха на управляващата ни мафия от зараждащото се гражданско общество и стремежа им да то да бъде задушено и смачкано. Процеса обаче е необратим и дните на престъпната власт на  мафията са преброени.

МАФИЯТА УДАРИ Биволъ и БОЕЦ! Страх тресе кочината!

 

Хронологията на документалната история за незаконното  построяването на  вилата на Цацаров е следната:

Собственик на вилата преди Цацарови е строителният предприемач от Пещера Костадин Джаров. Преди него тя е била собственост на други лица, които са получили право на строеж от Община Пещера.  Но това право е за постройка от 60 кв. м., а не за 140 кв. м.

  • на 20.04.2005 г. Община Пещера учредява право на строеж на Иван Якофов и Георги Василев на вила в пл. N°743 кв. 1 на летовище Свети Константин с площ 60 кв. м.Правото е купено на търг като платената цена от двамата печеливши е 2000 лв. Приобретателите се задължават да построят вилна сграда в срок от пет години.
  • на 10.09.2008 Иван Якофов и Георги Василев продават правото на строеж на Костадин Джаров. Няма промяна в квадратурата – 60 кв. м

 

Според ортофотоснимките в Google Earth,  строежът на вилата започва през 2010 г.  Най-новата налична снимка е от 2016 г. и на нея се вижда, че вилата е завършена до покрив в сегашния си вид.

Пред Биволъ адв. Стефан Левашки, председател на Адвокатска колегия – Пловдив заявява, че вилата е била построена в този си вид – 140 кв.м. РЗП преди 2016 г

В системата на Кадастъра за този имот фигурират данни, че със Заповед за одобрение на КККР № РД-18-62/15.12.2014 г. на изпълнителния директор на АКГГ е вписана “Вилна сграда – еднофамилна, брой етажи 2, застроена площ 75 кв.м.  Тук също има разминаване с учреденото право на строеж за 60 кв. м.

(вилата закупена от Цацаров с РЗП 140кв.м. и разрешение за строеж за 60 кв.м РЗП.)

И към 2014 г., и към 2016 г.  единственият документ, на базата на който е извършено строителството е Разрешение за строеж номер 52 издадено на 14.05.2009 от община Пещера. Логично е обаче, че след като правото на строеж през 2008 г. изрично е за 60 кв. м., то няма как разрешението за строеж от 2009 г. да е за 140 кв.м. Изводът, който може да се направи е, че между 2009 г. и 2014 г. Костадин Джаров е построил незаконно с 80 кв.м. повече отколкото е имал право.

ОБОБЩАВАМЕ, че към есента на 2018 г. вилата съществува със 140 кв.м. РЗП при документирано право на строеж за 60 кв.м. РЗП. За да получи вилата изрядни документи властта се е мобилизирала в рекордно кратки срокове, показва поредицата от събития преди Цацарови да придобият имота. Следват поредица от съмнителни действия на длъжностни лица, които имат за цел в нарушение на Закона да „узаконят” незаконно построената вила преди да бъде закупена от Цацаров.

Така на 23.10.2018 областният управител на Пазарджик издава ново право на строеж за “пристрояване и надстрояване на пристройка и надстройка с площ от 80 кв.м.“.

Договорът е наличен в Службата по вписванията, откъдето може да се получи.

В този документ, подписан от сегашния областен управител на Пазарджик Стефан Мирев е посочено, че Джаров е собственик на законно построена сграда с площ от 60 кв. м. Дава му се право да изгради пристройки и надстройки за още 80 кв. м., или общо 140 кв. м. Само че, вилата вече е построена в завършен вид с РЗП от 140 кв.м.

Така през 2018 г. Костадин Джаров се сдобива с право да изгради нещо, което е вече изградено от години. Категорично това са непозволени от Закона действия и представляват опит за узаконяване на незаконно строителство чрез изготвяне на документи с невярно съдържание изготвени от длъжностни лица, което е вече престъпление от общ характер, за което БОЕЦ ще сезираме и прокуратурата. Според ЗУТ няма как да се узакони впоследствие строеж, който е вдигнат без нужните документи. В случая има категорични доказателства, че въпросната еднофамилна сграда с обща застроена площ 140кв.м. е имала учредено право за строеж за само 60кв.м.

След като областният управител на Пазарджик на 23.10.2018  издава ново право на строеж за “пристрояване и надстрояване на пристройка и надстройка с площ от 80 кв.м.“, месец по-късно, на 26.11.2018 г. е вписан Констативен акт, издаден по документи, с които Джаров и съпругата му стават собственици на имота. В този Констативен акт фигурират разрешителното за строеж от 2009 г., а също и Акт 16 с Удостоверение N°56/12.11.2018 за въвеждане в експлоатация на строеж с рег. N° 94К-05-1#1/12.11.2018 издадено от Главния архитект на Община Пещера.

Така излиза, че по документи само за три седмици, между 23.10.2019 и 12.11.2019, Джаров е съградил 80 кв. м., което е напълно невъможно.

Прилагаме линк към публикацията на сайта ‘’Биволъ’’:

https://bivol.bg/cacarov-vila-2.html?fbclid=IwAR3TUpuZY1ao4nazMCtvnEjXA-cPdKrSTIBh1J3rgMDglc0caJjWX4jCXvM

В този материал на БОЕЦ са използвани цитати и снимки публикувани от Биволъ.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Дата: 19.06.2019г.                                    Георги Борисов Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”