ПО 50 000лв. на човек бонуси в КЗЛД за 2020г., или колко и какви ДМС получават чиновниците и членовете на Комисията?

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Чиновническа наглост и самозабравяне! В държавата на мафията за медицински хеликоптер пари няма, но за „награди и бонуси“ на послушните чиновници крепящи властта на мафията винаги пари има без значение дали е криза, или не! В условиятя на коронакризата хиляди българи загубиха работата си, хиляди бизнеси изнемогват и загиват, стотици хиляди се чудят как да оцелеят финансово, но  за разни „членове’ на различни комисии, администрация и държавни хранилки бонуси и „мазнинка“ има, както се изразява Вожда с Джипа. Той пълни чекмеджетата, те пълнят джобчетата, а българите вече повече от десет години са най-бедната, болна и изчезваща нация в Европа. И най-корумпираната държава в Европа. 

Традиционно вече в началото на всяка година БОЕЦ заявява и изисква  от редица държавни институции, комисии и служби информация за получените бонуси за предходната годна. Така наречените ДМС – „допълнително материално стимулиране“, награди, премии и тн. 

Хванаха държавен служител при получаване на подкуп в Разград - Регионални - Стандарт Нюз

Вече публикувахме информацията за раздадените от МВР над 52 милиона лева „награди“ за 2020г. на служитеи на МВР на фона на бруталните действия на жандармерията и полицейското насилие по време на погрома на гражданските протести и палатковите лагери на Орлов мост, МС и Ректората.

Интерес представляват различните „независими комисии“  със странни абревиатури, на които бройката е почти неустановима, а тяхната дейност е невидима за българското общество. В същото време тези „комисии“ имат изключителна власт, ползват се, като бухалки от управляващата ни мафия и разполагат с огромен финансов ресуср. Техните членове и състав се назначават изключителни и само по партийна линия след одобрението на „господарите“ на най-високо ниво (разбирай – Пеевски, Доган, Борисов)

Комисията за защита на личните данни – КЗЛД се състои от Председател и четирима членове. Към комисията има назначени и определен брой чиновници – деловоедство, секретар и тн. БОЕЦ поискахме по ЗДОИ информация за раздадените през 2020г. бонуси. От полученият отговор става ясно, че раздадените на членовете на КЗЛД и служителите по тр. договор ДМС е в размер на 272 212 лв  – малко над четвъер милион лева.

От КЗЛД не уточняват каква част от тези бонуси са раздадени само между членовете на Комисията и каква част е раздадена на чиновниците работещи по трудов договор. Водени от административната законодателна рамка, която регламентира допустимия размер на ДМС и съотнасяйки го към размера на заплатите, то можем да предположим, че по-голямата част от общата сума е разпределена между Председателя и четиримата членвое на КЗЛД, или по около 50 000лв. на човек за 2020г, или по около 4000  всеки месец, или по около 15 минимални пенсии на месец само бонус!

БОЕЦ бихме приветствали, ако КЗЛД уточнят и посочат конкретният и точен  размер на полученото ДМС от членовете на Комисията, както и отделно раздаденото ДМС на чиновниците работещи в КЗЛД. Изрично питахме за бонусите в ЦУ на КЗЛД, визирайки самият състав на комисията, но вероятно, за да скрият именно тази информация от КЗЛД ни предоставят само общата сума, в която влизат и бонусите на чиновниците.

През 2019г.  се сблъскахме с КЗЛД и знаем  как разботи  „системата“ и можем да предположим  как членовете на КЗЛД са заслужили своите бонуси.

През 2018г. БОЕЦ подкрепихме протестите на Николай Колев – Босия срещу корупциятя в ДАИ с искане оставката на министър Москвоски. Босия изкара дестки  дни в гладна стачка и бе докаран почти до смърт от безразличието и наглостта на управляващите. БОЕЦ инициирахме редица протести и акции в негова подкрепа, като публикувахме и мобилният номер на министър Московски с призив към гражданите да изпратят СМС с текст „ЖИВОТ ЗА БОСИЯ! ОСТАВКА МОСКОВСКИ“. Обществената реакция бе изключително силна, като Московски подаде жалба до КЗЛД срещу БОЕЦ оплаквайки се, че е сме огласисли неговият телефонен номер. КЗЛД образува производство срещу БОЕЦ и ни бе наложена парична глоба в размер на 1500 лв.!

БОЕЦ с поредна съдебна битка и победа срещу бухалките на мафията!

Сега ние питаме КЗЛД – за какви „постигнати резултати“ и заслуги сте си раздали над четвърт милион само за бонуси през 2020г? Каква и колко „работа“ свършихте? Чии поръчки изпълнихте? Кого „ударихте“ и кого запазихте? Оставяме на обществото и гражданитед а преценят заслугите на КЗЛД и моралмото им право за  „допълнително материално стимулиране“ за десетки хиляди лева, включително и на фона на кризата с COVID 19  и хилядите бизнеси, които загиват, или са в затруднение и стотиците хиляди граждани, които се чудят как да запазят работата си и да презивеят кризата!

Битката продължава.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА