Колите на НСО са изминали над ДВА МИЛИОНА километра само за 2020г. Гардовете получават „добавки“, като лекарите на първа линия! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки     <<< PAYPAL >>> link click

Темата за НСО е изключително чувствителна за българското общество. Това е една структура със самостоятелен  бюджет от десетки милиони, която „охранява” властимащите. НСО е личната преторианска гвардия на Борисов и Пеевски, наследник на УБО на ДС!

Резултат с изображение за борисов охрана нсо

Информацията, която стига до българските граждани за тази служба и нейната дейност е изключително оскъдна, въпреки, че тя се издържа с обществени средства. От време на време гръмва по някой скандал с неин автомобил, или служител и тогава завесата се повдига за малко. Иначе всички сме ги виждали – черните бронирани лимузини и мъжете с тъмните костюми и черните очила, които разбутват гражданите при публичните появи на нашите мутроупарвници, или затварят улиците и кръстовищата, когато минават техните кортежи.

През 2020г. след акцията на Христо Иванов на плажа до сарая на Доган край Росенец отново темата за НСО и охраната на Пеевски, Доган и тн. мутри, мафиоти и престъпници  бе поставена. Видяхме позорното държане и поведение на охранителите на Доган от НСО. И отново много въпроси останаха без отговори.

БОЕЦ поискахме информация по реда на Закона за достъп до обществена информация и получихме частичен отговор. Макар и непълна, информацията, която получихме е меко казано скандална. Това са зададените въпроси и изисканата информация:

 1. Какъв е броят на охраняваните от НСО лица по години през 2020г? Изискваме списък на охраняваните длъжности.
 2. Поименен списък (Две имена, или само инициали) на охраняваните от НСО лица през 2020г.?
 3. В какъв размер са направените от НСО разходи за охрана на всяко от охраняваните лица през 2020г.  по отделно?
 4. Какъв е общият брой на личният състав на НСО? Какъв е броят на охранителите в НСО?
 5. Охранявано ли е към дата 20.12.2020г. от НСО и на какво основание лицето Ахмед Демир Доган – почетен председател на ПП ДПС?
 6. Охранявано ли е към дата 2о.12.2019г. от НСО и на какво основание лицето Делян Славчев Пеевски – депутат от ПП ДПС?
 7. Осигурява ли към 20.12.2020г. НСО охрана и на какво основание на лицето Сотир Стефанов Цацаров – председател на КПКОНПИ?
 8. Колко пътни транспортни произшествия с коли на НСО е имало по години през 2020г..? Колко са пострадалите служители от НСО, колко са пострадалите граждани? Колко от произшествията са по вина на НСО?
 9. Колко посегателства срещу охранявани от НСО лица са регистрирани през 2020г.
 10. Колко километра са изминали общо служебните автомобили на НСО при изпълнение на служебните задължения на службата през 2020г..?
 11. Колко километра общо са изминали служебните автомобили на НСО при охраната на Делян Славчев Пеевски през 2020г.
 12. Колко допълнителни средства е изразходвала НСО за предпазни средства и мерки за борба с коронавируса? Колко служители на НСО са били заразени с коронавирус през 2020г.?
 13. БОЕЦ изискваме информация за извършената вътрешна проверка в НСО по случая с публикуваните снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов съдържащи кадри с чекмеджета пълни с пачки евра и кюлчета злато. Изискване копие от доклада от извършената проверка.
 14. Какъв е общият размер на бонусите и допълнителното материално стимулиране получени от служителите на НСО през 2020г.?
 15. Какаъв е броят на новозакупените служебни автомобили от НСО и на каква стойност през 2020г.?

Не получихме отговор на поставените въпроси касаещи Пеевски,  Доган, и пачките в спалнята на Бойко Борисов.

Резултат с изображение за борисов охрана нсо

От представената ни информация обаче разбираме, че колите на НСО само за 2020г. са изминали над 2 000 000 километра! ТОВА Е НАД 50 ПЪТИ обиколката на Земята по екватора! Километраж немислим и за много международни транспортни фирми! В отговора е посочено, че по закон НСО охранява около 35 лица заемащи висши държавни постове плюс чужди дипломати и мисии при техни посещения. ДВА МИЛИОНА изминати километра обаче означава, че служителите на НСО и самата служба са превърнати в таксиметрова компания и сигурно возят и жените, децата и кучетата на охраняваните лица, на Пеевски, Цацаров, Доган, Гешев, или Борисов, за да изминат тези километри за една година. Задачите от охранителни отдавна се преминали в обслужващи – изключително скъпоплатени прислужници на нашите политици-олигарси. Легендите, че служители на НСО пазаруват на охраняваните от тях лица и водят децата им на училище може да е окажат верни и проблема е, че ние плащаме за всичко това!

Има и още няколко детайла в отговора, които трябва да бъдат посочени. Разбираме, че НСО продължава да  охранява и Марешки например – ясно е посочено в отговора  „петима зам. Председатели на Парламента”! Този не беше ли със свален имунитет и повдигнати обвинения, не беше ли мултимилионер, който се хвали при всяка поява в медиите, че е много богат и сам е постигнал богатството си? Не подписа ли същият „Конституцията“ на Бойко Борисов без да я чете дори?  Защо тогава трябва ние да му плащаме охраната и транспорта? От какво го пазят и кой го заплашва? Същите въпроси можем да зададем и за Доган и Пеевски? Хем бил много успял корпулентният млад мъж, хем ние му плащаме охраната, колата и шофьора!

Друг момент също е важен! За 2020 г. са станали 17 катастрофи с участие на коли на НСО, като две от тях са по вина на НСО.  ЗА КОЛКО ОТ ТЕЗИ КАТАСТРОФИ СТЕ ЧУЛИ? Това означава, че всеки месец е имало  катастрофи на коли на НСО. Имайте предвид, че тези коли се движат със специален режим, че всички ги пазят и осигуряват предимство, че се движат по предварително подготвени маршрути и няма нужда да бързат, защо не са линейки и не возят пострадали, или умиращи! И въпреки това – 17 катастрофи. Защо МВР не оповестява тези катастрофи в своите ежедневни сводки? Защо тази информация се крие от обществото? Кого са возили тези автомобили, когато са се случили тези катастрофи, или това е причината да се пази омертата?

Справката предоставена от НСО:

Може да прочетете и тук Справка ЗДОИ БОЕЦ НСО коронавирус

От справката разбираме, че 173 служители на НСО са били заразени с коронавирус за 2020г.! Което повдига въпроса, колко са служителите на НСО? Поставяна ли си е Службата под карантина? Спазват ли задължителните мерки? Как са се заразили? По време на изпълнението на службата си от охраняваните лица, например?  Бяхме свидетели през 2020г.  как при един заразен бяха затваряни болници, училища и дори министертства. Разбираме и че почти половин милион лева са „директни плащания“ към служителите на НСО от средствата за борба с коронавируса. Това означава вероятно, че поне част от служителите на НСО са получавали допълнително пари всеки месец, като лекарите на първа линия. Това трябва да бъде обяснено допълнително, защото е абсурдно! В същото време почти половин милион лева са раздадени в НСО, като допълнително възнаграждание за постигнати резултати, както и още 88 551 лв са раздадени, акто награди! Няма как да знаем дали екипите и служителите охраняващи Доган, които изхвърлиха българското знаме на Росенец  са наградени, или са получили ДМС за постигнати резултати! Трябва да отбележим обаче, че раздадените ДМС в НСО са в пъти по-малко от някои други Комисии, Агенции и Служби. 

Всъщност в момента НСО се грижи не за живота и здравето на дебелите, а за тяхното „достойнство“. Никой не иска да ги убива, но много хора искат да им „подарят“ по един домат, или развалено яйце, или директни да ги заплюят в лицето! От това днес НСО пази нашите избранници – от народната любов! И да им носят торбичките на пазар. А народа плаща! Подобно поведение е присъщо на диктаторите от третият свят, или на мафиотските босове от латинска Америка. Няма да видите в нормална държава депутат заобиколен от десетина гарда! И то депутат, който не стъпва на работа. А някои премиери и президенти на европейски държави пък си ходят на работа с велисипедите или метрото. На демократични, свободни и правови еропесйки държави. В мафиотските територии има НСО, кортежи , заграждения, кевларени одеала и лимузини за властници.  А в същата тази държава няма пари за хеликоптер-линейка, а във  Видин закриха дори отделението по неврология, защото няма пари за лекарски заплати…

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА