БОЕЦ внесе сигнал в ЦИК срещу Бойко Борисов за незаконна предизборна агитация и нарушения на ИК. Борисов да слезе от държавната джипка! (документи)

Подкрепете  БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ внесе сигнал в Централната избирателна комисия за серия от неправомерни действия, срещи и нарушения на ИК извършени от премиера Бойко Борисов, както и от Томислав Дончев и Николай Нанков, в качеството им на кандидати за депутати от ПП ГЕРБ. .От месеци Борисов е започнал предизборната си кампания, в хода на която раздава стотици милиони от нашите пари през прозореца на джипката в напън да си осигури още малко време в управлението. Това е показно купуване на гласове, а използването и на държавната машина, охрана и транспорт е просто наглост и самозабравяне. 

Прилагаме текста на сигнала на БОЕЦ до ЦИК:

ДО : ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ: гр. София 1169, пл.   „Княз Александър I“ № 1,                            e-mail: cik@cik.bg

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

На основание  Чл. 57 от ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

         В качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза,  Сдружение БОЕЦ сезираме Централната избирателна комисия за основателни съмнения за неправомерно провеждана предизборна кампания, агитация и тежки нарушения на Изборния кодекс извършени от лицата Бойко Методиев Борисов, Томислав Дончев, Николай Нанков и други лица регистрирани, като кандидати за депутати от политическа партия ГЕРБ за изборите на 04.04.2021г. .

     На 07.03.2021г. след официалният старт на предизборната кампания на личния профил на премиера Бойко Борисов и в редица медии бяха публикувани видеоматериали отразяващи посещения на Борисов, Дончев, Нанков в редица населени места, техни срещи с жителите на тези населени места – Велинград,  с . Драгичево, с. Света Петка и др. , като част от предизборната им кампания. Това, че срещите са част от предизборната кампания на ГЕРБ и гореизброените лица става ясно от съдържанието на видеоматериалите, като в тях лицето Бойко Методиев Борисов говори за предизборна кампания и за предизборни обещания:

 „Хората ни вярват, защото преди 4 години обещахме двоен ръст на учителските заплати и днес той е факт. 1.4 млрд. лв. осигурихме за увеличението на възнагражденията и 1 млрд. лв. за образователна инфраструктура. Нашата предизборна кампания е лесна. Само показваме направеното и обещаваме – работа, работа, работа“ – думи на Бойко Борисов от посещението му в с. Драгиново на 06.03.2021г.

Прилагаме линк към статия на радио „Свободна Европа” отразила предизборните срещи и думи на Бойко Борисов.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31133170.html?fbclid=IwAR1Z8D5iFXR4v3t_w3PARSXAYzwBfXUdvINtD2AhdEbeqzzS5ev6jMoKTrI

Прилагаме и линк към профила на Бойко Борисов, където са публикувани предизборните видеоматериали:

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7

От публикуваните видеоматериали става ясно, че като държавни служители, Борисов, Дончев и Нанков използват своето служебно положение за провеждане на предизборна агитация, възползвайки се  и от служебен – държавен транспорт, охрана,  логистика, организация на срещите  и тн. в грубо нарушение на чл. 182 ал. 3 от Изборния Кодекс, което прави всички останали участници и кандидати неравнопоставени в нарушение на българското законодателство. Ясно се вижда, че видеоклиповете, снимките и материалите не съдържат изискуемите по закон задължителни атрибути – „Купуването и продаването на гласове  престъпление”. Вижда се и че категорично не се спазват противоепидемичните мерки, като лицето Бойко Методиев Борисов демонстрационно се ръкува, прегръща и демонстрира фамилиарна близост с жителите на населените места, с които се среща, като нито той, нито те носят маски и спазват нужната дистанция.  От направената от БОЕЦ проверка установихме и че всички срещи на Борисов, Дончев и Нанков на 07.03.2021г. са в нарушение и на чл. 181. Ал. 3 от Изборния кодекс, респективно и в нарушение на Закона за митингите и манифестациите, като за нито една от срещите няма подадено официално заявлението до общинските власти. Лицето Бойко Методиев Борисов има навика да използва и злоупотребява със служебното си положение и държаните ресурси за лични цели, за което БОЕЦ сме сезирали българската прокуратура , но в случая освен лична изгода с действията си Борисов, Дончев и Нанков потъпкват интересите и правата, както на останалите участници, така и на българското общество, което бива лишено от възможността да получи честна, равнопоставена и прозрачна предизборна кампания.

БОЕЦ считаме, че изборите са основен демократичен инструмент и усилията на всички институции и неправителствени организации трябва да бъдат насочени към провеждането на честни и прозрачни избори, като е недопустимо в тях да участват кандидати, които се ползват с  предимства и не спазват изборното законодателство! Това би поставило под съмение законността на самите избори и би компрометирало вота на българските граждани. Защото не може да имаме законни избори, ако имаме кандидати провеждащи незаконна кампания.

БОЕЦ сезираме ЦИК за установените нарушения и изискваме да бъдем уведомени на електронната поща на Сдружението – gdboec@abv.bg за резултатите от извършената проверка и взетите от Комисията решения по повод на настоящият сигнал. Поради високият и надделяващ обществен интерес към внесеният сигнал, БОЕЦ ще информираме незабавно медиите и обществото за вашите действия и отговори.

Дата: 07.03.2021г.  Видин Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Припомняме, че на 25.11.2019. БОЕЦ внесе сигнал до ВКП срещу премиера Бойко Борисов злоупотреба със служебното положение  и неправомерното използване на правителственият самолет при частно-партийното посещение на конгреса на ЕНП в Загреб! Тогава стана ясно, че Борисов е използвал държавният AIRBUS A319 без да има право на това, за да закара себе си и няколко десетки партийни членове и дръжки на микрофони на частно-партийно събитие, злоупотребявайки със своята власт и пост, като е извлякъл за себе си и придружаващите го лична изгода за сметка на българските данъкоплатци. С действията си Борисов и придружаващите го не само причиняват щети за бюджета разхищавяйки държавни средства за лични цели, но и както сме описали в сигнала предизивкват негативни коментари и публикации в чужди медии, като така рушат авторитета на българската държава и институции. Сега Борисов прави същото, като изпозлва държавната джипка и служебното си положение, за да прави предизборна кампания. Мутрата си мутра.

Битката продължава! И след тези избори вероятно ще трябва да сваляме и следващите. Гответе се за серия от избори, докато изринем кочината и си подредим държавата.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Цветанов – окончателно изпран за АпартаментГейт от прокуратурата! (документи)

Подкрепете  БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Точно преди старта на предизборната кампания, прокуратурата издаде поредната срамна индулгенция на Цветан Цветанов за #АпартаментГейт

На 20.03.2019г.  БОЕЦ внесохме Сигнали в КПКОНПИ, ДАНС и ВКП за аферата с покупката на новият апартамент на Цветан Цветанов-  депутат, председател на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на ПП ГЕРБ. ЛичнО говорителката на главният прокурор (Сотир Цацаров към онзи момент) Румяна Арнаудова съобщи официално същият ден, че прокуратурата е образувала незабавно проверка по сигнала на БОЕЦ срещу Цветанов. 

Повод за сигнала ни бе публикация на сайта на радио СВОБОДНА ЕВРОПА , експертни коментари и анализи на „Антикорупционен фонд“ както и последващи публикации на сайта Биволъ по същата тема.

С постановление на прокурор Маджарова по пр.пр. 2472/2019г. Специализираната прокуратура, на която преди да стане главен прокурор шеф бе Гешев, изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветнов за аферата с апартаментите и асансьора в хола! 

На 29.05.2020г. БОЕЦ обжалвахме в законоустановеният срок отказа на прокурор Валентина Маджарова, като необоснован и изисквахме от Апелативна специализирана прокуратура да разпореди на СП образуването на наказателно производство в хода на което да се съберат всички факти, обстоятелства и разпитат съответните лица имащи отношение и информация към описаните от нас събития с цел установяване на обективната истина по действията и сключените от Цветан Цветанов имотни сделки, произхода на средствата за тях и нанесените щети на Общината и държавата от невнесени такси и данъци, както и да бъдат проверени данните за извършени други престъпления – корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, сключване на симулативни сделки на нереални цени, укриване на доходи и тн. В постановлението за отказ на прокурор В. Маджарова не се съдържат конкретни аргументи, мотиви и факти оборващи изразените от нас съмнения за извършени престъпления от Цветан Генчев Цветанов.

Отново без никакви аргументи по съществото, Апелативна специализирана прокуратура потвърждава отказа на прокурор Маджарова. Единственото основание за отказа и потвържаването му е, че през 2019г. в прокуратурата е имало преписка с №1630  с подобна проверка, която е була прекратена и на това основание се прекратяват всички други проверки срещу Цветанов. Един от принципите на прокуратурата по отношение на властимашите и тяхното обкръжение въведен от Цацаров и продължен от Гешев – „Веднъж проверен и изпран – цял живот чист и невинен“! 

По абсолютно същият начин през 2016г. прокуратурата отказа да извърши проверка по сигнала на БОЕЦ срещу депутата Делян Пеевски за произхода на неговите средства, с които от собственик на стар Опел, Пеевски за няколко месеца се превърна у мултимилионер . Тогава прокурор Бецова отказа с аргумента, че през 2014г. прокуратурата е проверила Пеевски и неговата майка и не са установили нередности. БОЕЦ настояхме, че предоставените от нас данни и съмнения касаят данни и сделки извършени през 2016г. и няма как прокураурата да ги в проверила през 2014г., но сработи принципа „Веднъж изпран от птокуратурата – цял живот чист и невинен“ и Пеевски остана недосегаем за Гешев и Цацаров.

БОЕЦ обжалвахме и отказа на Апелатива прокуратура пред ВКП, разбирайте, пред самия Гешев.

Със свое постанпвление от 25.02.2021г. прокурор В. Стефанова, шеф на отдел „Специализиран“ във ВКП потвърди ОТКАЗА на АП и СП да образуват досъдебно производство срещу Цветан Цветанов и да го разследват за АпартаментГейт! 

Точно две години след избухването на скандала за апартамента с асансьора в хола, който скандал се разви до буря обхванала десетки апартаментаджии и балконаджии няма нито един осъден! А Цветанов се опитва да се върне в политиката, като „носител на промяната“ подобаващо изпран от прокуратурата на Гешев и Пеевски. Задайте си въпроса, каква опозиция на мафията може да бъде Цветанов, след като прокуратурата на мафията го пази и спаси от съдебно преследване? БОЕЦ водим открито своите битки срещу мафията и усещаме на собствения си гръб ударите на прокуратурата. Срещу нас се фабрикуват обвинения и проверки, а не се прекратяват. Нас ни заливат с помия, а не ни изпират. Това е разликата между истинските бойци срещу мафията и злото и ментетата, които се опитват да представят оредната подмяна.

Битката продължава! И след тези избори вероятно ще трябва да сваляме и следващите. Гответе се за серия от избори, докато изринем кочината и си подредим държавата.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА