БОЕЦ сезира прокуратурата срещу Красимир Гергов за съмения за данъчни и финансови престъпления.

Подкрепете БОЕЦ и справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

В статия на сайта за разследваща журналистика БРРД, публикувана на 16.03.2021г. бе огласена информация, от която става ясно, че Красимир Петров Гергов дължи на бюджета на държавата  над  половин милион лева чрез своята фирма КЕЙ ДЖИ ЕМ ИНВЕСТМЪНТ (507 хил. лв.) по последни данни към 31.01.2021 г., която е еднолична собственост на Красимир Гергов, и която има учреден залог в полза на БЪЛГАРСКА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ за заем в размер на 6 700 000 евро.

Как Красимир Гергов пие и не плаща. Ама за много пари. Няма ли прокуратурата да се самосезира? - e-vestnik.bg

В същото време разследване на Биволъ  разкрива, че Гергов е е продал миналата година вила на Лазурния бряг, оценена на 2,4 милиона евро,. Освен това той има три фирми във Франция, чрез които държи други недвижими имоти. В същото време Гергов е собственик на фирма с половин милион лева дългове към НАП, които НАП няма как да събере, защото фирмата нямала никакво имущество. Налице са факти, че Гергов има имущество в чужбина, което може да бъде запорирано. Но това не е всичко. През други фирми Гергов прибира и коронасубсидии, вече над 1 милион лева са отпуснати на фирми за голф, в които той има участие.

Прилагаме линк към статията на БРРД:

https://bird.bg/gergov-nap-corona/?fbclid=IwAR3Ql63wCobWJ1dyJCTygk9jwpcIefF5NDfA2DwA7WqEePS7UhugqJ4WUbg

Прилагаме линк и към статията на сайта Биволъ:

https://bivol.bg/gergov-solak.html

Практиката едно лице да трупа дългове във фирми без обезпечение и имущество, за да избегне плащане на данъци и в същото време да усвоява милиони от държавният бюджет от  коронасубсидии към други фирми собственост на същото лице е престъпна и недопустима.

От така представената информация не става ясно кака така Красимир Гергов продава имоти в чужбина за милиони и в същото време дължи на държавата над половин милион лева.  Как така държавата не търси парите. Как така от една страна получава пари от бюджета, а от друга не внася дължимите данъци в бюджета. БОЕЦ считаме, че в така представените данни се съдържа достатъчно информация за обосновани съмнения за извършени престъпления от Красимир Петров Гергов.

    БОЕЦ сезирахме  ВКП  (вх.№PRB202109387949I)  и изискваме образуване на наказателно производство срещу Красимир Петров Гергов, в хода на което да бъдат събрани всички доказателства и информация за установяване на обективната истина.

Битката продължава!

И след тези избори вероятно ще трябва да сваляме и следващите. Гответе се за серия от избори, докато изринем кочината и си подредим държавата.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

БОЕЦ даде Тома Биков на съд за лъжа и клевета!

 Подкрепете БОЕЦ и справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Битката срещу мафията и нейните слуги трябва да се води на всички фронтове! БОЕЦ заведохме дело срещу Тома Биков, кандидат за депутат от ГЕРБ за лъжите и клеветите изречени по наш адрес в национален ефир. Това е само първото от серия дела, които ще инициираме срещу медии и лица позволяващи си да клеветят и сипят помия и лъжи срещу БОЕЦ. 

Тома Биков категоричен: Най-добрият вариант за управление на България е правителство начело с Бойко Борисов | Bunt

През годините БОЕЦ осъдихме най-силните бухалки на мафията – СГП, СП, НАП, КПКОНПИ, МВР., СДВР, ДНСК, КРС и тн.  Водихме дела в обществен интерес разкривайки престъпните схеми и на управляващите и мафиотската същност на управлението на Борисов, Пеевски, Цацаров и Гешев. Поемахме всички удари и рискове. Всяка наша дума доказваме с доказателства, официални документи и сигнали до институциите. Поради липса на аргументи от страна на мафията и нейните „медии“ по наш адрес от години е в ход клеветническа офанзива за омаскаряване съдържаща гнусни лъжи, клевети и голословни твърдения, които имат за цел да компрометират доброто име на БОЕЦ, както и на неговите членове и ръковдство. Това е най-силното доказателство, че нашата дейност и действия представляват реална заплаха за мутренският режим на управление наложен от мафията. Така мафията ни легитимира, като свой враг номер едно. Това е малка част от цената, която плащаме за своята непримиримсот в битката ни за свобода и справедливост. Така Борисов и Пеевски разбират „свободата на словото“, да могат чрез своите медии-гнусомети да омаскаряват и очернят с лъжи и клевети безнаказано всеки, който не приема престъпната им власт. Време е понесат отговорност за тази мерзост. Започваме с Тома Биков с иск за 20 000 лв. обезщетение и това е само началото. 

Тома Биков: Европейската преса е платена – bgnes

„В предаване „Неделята на Нова“ от 23.02.2020г., излъчено по Нова телевизия, гост бе депутатът от ГЕРБ и ответник по делото Тома Биков. Темата на предаването бе: „Премиерът на прицел: Кой и защо го атакува?“. Гостите – Тома Биков и друг депутат, но от БСП – Филип Попов, дебатираха относно публикация в испански вестник за къща в Барселона, в която има данни да живее Борислава Йовчева и съмненията, че същата има дете от Бойко Борисов, който пък й е осигурил имота за над 8 милиона лева и магазин на централна улица в града. Тъй като сигналът до правоохранителните власти в Барселона по случая е изпратен от ГД „БОЕЦ“ и бяхме посочени като податели в няколко местни испански медии, в предаването Тома Биков направи няколко изявления, които са неверни и урониха доброто име на сдружението.

  1. На първо място, Тома Биков посочи неверни твърдения в предаването и връзки на сдружението с Цветан Василев, който го бил финансирал. ( 3:23м. – 4:37м.)

Тома Биков: „Има достатъчно основание , да се направи подобно активно мероприятие. Трябва да бъде ясно едно. Интересното е, че то се повтаря всяка година тази … даже можем да го вкараме в празничния календар на държавата, евентуално всеки февруари – март да пускат по една статия в някоя чужда медия, чужд вестник“

Водеща: „С чувство за хумор подхождате по темата.“

Тома Биков :“ А, ми, с какво да подходя? БОЕЦ това е една организация от двама души, която се организира от Цветан Василев. Купуват една страница в един испански вестник, близък до сепаратистите в Барселона, с определени връзки с руски службиКоито не го казваме ние, това е ясно доста преди тази публикация. Завърта се там. И понеже ние тука сме малко по-емоционални, когато чужд вестник, без да знаем нито каква му е историята, нито какъв му е статутът на тоя вестник. Веднага в българската преса, медии и т.н. се почват едни гръмки заглавия и ето вече … а самата испанска антикорупционна прокуратура, за която се говори отказва всякакъв коментар. И дори не казва, че изобщо проверява нещо на Премиера.“

  1. Впоследствие (7:25м. – 7:58м.) в предаването Тома Биков отново споменава за връзка на испанския вестник с руските служби, след което пак засяга БОЕЦ с неверни твърдения:

Тома Биков: „….А иначе, че БОЕЦ и Бивол от време на време заработват за Цветан Василев мисля, че това е ясно на всички. Това не е някаква тайна. И че господин Василев от шест години се опитва нещо да се реабилитира по някакъв начин през такъв тип медии или организации, също е… те не се крият, те имат снимки с него.“

Водеща: „Опитвайки се да омаскари Борисов. Това ли е, което казвате? Това са думи на Борисов от  днес.“

Тома Биков: „Не, според мен да дестабилизира държавата. И в една мътилка или хаос евентуално да използва момента да се върне. То вече не само Василев, те са доста хора.

Видео с клеветите и лъжите на Тома Биков може да видите тук:

Видео

00:00
01:50

БОЕЦ, като гражданска организация с дейност в обществена полза имаме отговорността да пазим доброто си име, за да даваме добър пример и привличаме съмишленици за постигането на заложените в устава ни цели. Неистините, изречени спрямо нас от Тома Биков пречат на дейността ни, като нанесоха вреда на организацията, на нашите членове и на нашата кауза, която е обществено значима. БОЕЦ има свое ръководство в лицето на управителен съвет и негов председател и твърдението на Тома Биков, че БОЕЦ се финансира от Цветан Василев е невярно и дълбоко клеветническо, защото внушава някаква задкулисни зависимости на Сдружението с лице, което е обвинено за фалита на КТБ. С тези твърдения, Тома Биков неоснователно внушава, че от БОЕЦ имаме за цел да прокараме интересите на Цветан Василев, като дестабилизираме държавата. Ответникът интерпретира, че сдружението извършва  антидържавна дейност и твърди, че това става чрез чужди (руските) служби. Тома Биков също сочи и че от БОЕЦ „купуваме“ страница в испански вестник, кое също е невярно и внушава, че използваме непочтени методи за разпространение на информация и убеждение на трети лица, в това число на медии и чужди правоохранителни органи.

Сдружението се ползва с изключително добро име сред обществото, като в годините признак за това са спечелените награди – за 2018г. за гражданска активност ни „Инициатива правосъдие за всеки“, през 2019г. за „Гражданска доблест“ на Българския хелзински комитет на форума „Човек на годината“ и награда – Грамота за 2020г. на „Програма достъп до обществена информация“ за използване на ЗДОИ в обществен интерес. През 2016г. бяхме единствената гражданска организация от Р. България, която бе поканена и изпрати свой представител в Брюксел на организираната от евродепутата Моника Маковей конференция на тема „Борбата с корупцията в югоизточна Европа“. Съща така, БОЕЦ бяхме съорганизатори на проведената през м. април 2019г. конференция  на тема „Независим съд – свободна държава“, на която председателят на ВКС съдия Лозан Панов бе основен наш гост и лектор.

Поддържаме интернет страница, която e популяризирана, в нея се публикува информация за актуални наши инициативи, разкрития, дела, протести, срещи с разпознаваеми лица от обществения и политически живот на страната. Страницата на сдружението в социалната мрежа „Фейсбук“ има над 71 000 последователи. Поддържаме и група с наименование „БОЕЦ“, в която членуват близо 10 000 членове. Поддържаме своя страница и в „Туитър“, където също имаме стотици последователи. На сдружението се дава гласност от страна на електронни медии, като „Сега“, „Медияпул“, „Свободна Европа“, „Дневник“, „Фрогнюз“, често наши членове гостуват в предавания на „Евроком“ (Люба Кулезич „Честно казано“ и Сашо Диков „Евродиков”, „Алтернатива” по ТВ1 и др.

Организацията цели популяризиране на своята дейност сред обществото чрез поддържане на добра репутация, като се стреми да разсея всякакви съмнения относно подбудите на нашите членове и начина на нашето финансиране. БОЕЦ е сдружение, в което членуват хора, които сме си поставили за цел да укрепим гражданското общество в страната, нямаме никакви користни цели, нямаме политически амбиции за участие във властта, затова е много важно да опровергаваме твърдения в обратната насока.

Сдружението се финансира напълно прозрачно – чрез постъпления от членски внос и дарения от наши последователи и съмишленици. През 2019г. по разпореждане на Специализираната прокуратура по водено срещу сдружението дело, от ТД на НАП Велико Търново извършиха на БОЕЦ данъчна ревизия по ЗКПО за периода 01.01.2018 – 31.12.2018г., като с ревизионен акт №Р-04000519003547/091-001/27.11.2019г. не са установени задължения и в него ревизиращият екип заключава (стр.2/6), че: „В хода на извършената ревизия не са установени постъпления в касата и по банковата сметка на сдружението с произход различен от дарения и членски внос. Не се изпращани и получавани суми чрез използване услугите на куриерски фирми. Сдружението не притежава недвижими имоти и движими вещи и няма приходи от наеми. Не са предоставяни и получавани заемни финансови средства и в тази връзка няма реализирани приходи и разходи от лихви.“

Предстоят серия от съдебни дела срещу медии и лица, които чрез гнусни лъжи и клевети служат, като бухалки в ръцете на Борисов, Пеевски, Гешев и мафията срещу непримиримите граждани и организации. БОЕЦ продължаваме и с действията си на площадите, със сигнали, акции и протетси до отстраняването на мафията от властта! Оставка, съд и затвор! 

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА