Започна наказателно производство по сигнала на БОЕЦ за плагиатството на Петър Илиев

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес – 07.01.2022 г., с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура е образувано официално досъдебно производство по чл. 172а от НК срещу „НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ“, по сигнала за плагиатство, изпратен от БОЕЦ срещу Петър Илиев, който бе предложен от Слави Трифонов за министър на вътрешните работи.

Текстът на ял. 172а, ал. 1 гласи:
„Който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава, или използва по друг начин чужд обект на авторско или сродно на него право, или екземпляри от него, без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева“.

На 09.08.21 г. БОЕЦ сезирахме прокуратурата за данни и информация, будещи обосновани съмнения за извършени престъпления по чл. 172а и чл. 173, ал. 1 от Наказателния кодекс – плагиатство, кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право, извършени от Петър Илиев – тогава все още преподавател в СУ и кандидат за вицепремиер и министър на вътрешните работи издигнат от „Има такъв народ“.

Към днешна дата Петър Илиев вече не преподава в Софийския университет, а Етичната комисия към СУ го обяви за плагиат, преписал 92 страници от труда на доц. Наталия Киселова.

Подадохме сигнала си на 9 август 2021 година. На прокуратурата ѝ трябваше почти ПОЛОВИН ГОДИНА, за да установи очевидното. Образуваното наказателно производство е резултат от сигнала на БОЕЦ и медийния и обществен натиск по случая.

Питаме сега: колко месеца или години ще са нужни на Гешев и каскетите му, за да установят КОЙ е „неизвестният извършител“? Ще има ли – и кога, повдигнати обвинения? Ще има ли наложени мерки за неотклонение? Или накрая пак всичко ще завърши по познатия ни до болка модел „куче влачи…“.

Ако искаме реално правосъдие, а не имитация и постановки, то Гешев трябва да бъде отстранен незабавно!

Битката продължава!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА