МВР проверява Пеевски по сигнал на БОЕЦ! Очакваме сваляне на имунитета му.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 10.01.2022 г. Сдружение БОЕЦ внесохме сигнал до МВР – Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, срещу депутата Делян Пеевски за корупция и пране на пари (Вх. № 126600-364/10.01.2022 по описа на ГД БОП).

Представили сме данни за извършените от Пеевски сделки през последните години, чрез които придобива активи за десетки милиони, като няма яснота за произхода на средствата. От собственик на стар Опел за няколко седмици в края на 2015 г. и  началото на 2016 г. Пеевски се превърна в мултимилионер и то официално без да е ясен произходът на средствата му.

БОЕЦ даде Пеевски на МВР за пране на пари и корупция. (документи)

БОЕЦ сезираме МВР – ГД БОП за предишни наши сигнали до прокуратурата, по които получихме отказ да бъде образувана проверка, а именно – как в началото на 2016 г. Пеевски от собственик на стар Опел за няколко месеца се превърна в мултимилионер собственик на медии и активи на стойност няколко десетки милиона лева и то официално. БОЕЦ изискваме проверка на произхода на средствата на Пеевски за тези сделки. Да бъде извършена проверка и за произхода на средствата, с които Пеевски през фирмата си „Интръст“ е закупил имотите, станали обект на продажба през последните няколко месеца на 2021г. и началото на 2022г. Да бъде извършена проверка на произхода на средствата, с които купувача „Стройко 2011“ и лицето Севастиян Костов са закупили тези  активи и имоти на Пеевски. Да бъде извършена проверка на цените, на които са извършени сделките и дали не са извършени симулативни сделки с цел укриване на данъци, доходи и реализиране на схеми за пране на пари. 

Сигналът е разпределен в ГД БОП на сектор „Пране на пари”. По информация на БОЕЦ събраните материали вече са изпратени официално в Специализираната прокуратура. Статута на Делян Пеевски и неговият депутатски имунитет го правят част от кръга лица (висши политици, управници и магистрати), които са в компетенцията на СП. Сега „топката” е полето на Гешев и Маджарова. Те са длъжни по закон да внесат искане до Парламента за сваляне на депутатския имунитет на Пеевски и да започнат досъдебно производство срещу Пеевски по сигнала на БОЕЦ, като по този начин се преодолее ограничението за действия на МВР (заради имунитета) и се приложат необходимите процесуални действия.

От 2015 г. БОЕЦ сме внесли 7 сигнала срещу Пеевски в прокуратурата и КПКОНПИ  с данни за различни престъпления – корупция, злоупотреба с власт, данъчни и финансови престъпления, подаване на документи с невярно съдържание, пране на пари и т.н. Под ръководството на Цацаров, Гешев, Пламен Георгиев и Антон Славчев тези институции без изключение прекратиха всички проверки срещу Пеевски по нашите сигнали, или отказаха да образуват такива с аргумента, че няма данни за извършени престъпления. Проверките срещу Пеевски се извършваха в Специализираната прокуратура, начело на която бе поставен Гешев. Санкциите по закона „Магнитски” срещу Пеевски и още няколко лица доказаха, че сигналите на БОЕЦ са били основателни и че прокуратурата умишлено е прикривала престъпленията извършени от Пеевски и бившите управляващи. Това е причината Пеевски да наложи Гешев и той да бъде избран за главен прокурор. А задачата му е и в бъдеще да осигурява чадър над Пеевски, както и над Борисов, Доган, Горанов и тяхното обкръжение.

Развитието по сигнала на БОЕЦ е много важен пробив. Сега Гешев и прокуратурата са  поставени в ситуация, в която нямат полезен ход. След санкциите по закона ‘Магнитски” Гешев не може да активира отново схемата „няма данни за извършени престъпления”. Длъжен е да поиска сваляне на имунитета на Пеевски и прокуратурата да започне реално досъдебно производство срещу него, като бъдат извършени всички необходими действия и проверки от МВР, ДАНС и т.н. Принуждаваме „система” да заработи въпреки Гешев и контрола на Пеевски върху прокуратурата.

Очакваме официалното съобщение на прокуратурата за проверката срещу Пеевски по сигнала на БОЕЦ.

Очакваме официалното искане от прокуратурата до Парламента за сваляне на имунитета на Делян Пеевски.

Очакваме прокурорското постановление за повдигане на обвинения на депутата Делян  Пеевски.

Очакваме призоваването на разпит на Делян Пеевски в качеството му на обвиняемо лице.

Очакваме прокурорско постановление за задържане на Делян Пеевски и налагане на мярка за неотклонение.

Това е законовият ред и път за действия на прокуратурата.

Очакваме и незабавното отстраняване на Гешев, като главен прокурор и заради прикриваните през годините данни за извършени престъпления от Пеевски.

Очакваме и поредните удари и заплахи срещу БОЕЦ. Само през последните три месеца след разследванията и разкритията ни по ЖосиГешевГейт и ХанчеваГейт, Георги Георгиев от БОЕЦ получи няколко директни заплахи за убийство. Това доказва силата на нашите действия и че те са опасни за мафията.

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA