10 милиона лева заплати и бонуси във ВСС за 2021 г. Магдалинчев се скри от БОЕЦ!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 04.01.2022 г., в първият работен ден за годината, БОЕЦ внесохме 13 заявления по ЗДОИ до различни институции и власти за раздадените през 2021 г. бонуси и друга информация. Традиционно вече в началото на всяка година БОЕЦ извършваме този институционален контрол и информираме българското общество за получената информация.

След отговорите на НАП, НЗОК, КЗЛД, СЕМ, Специализираната прокуратураИнспектората към ВСС, дойде и отговорът на Висшия съдебен съвет. От него става ясно, че през 2021 г.:

  • съдебните служители във ВСС са получили 981 075 лв. допълнителни трудови възнаграждения за постигнати резултати и парични награди;
  • на съдебните служители са изплатени трудови възнаграждения в размер на 5 545 470,12 лв.;
  • членовете на ВСС са получили 404 700 лв. допълнителни трудови възнаграждения за постигнати резултати;
  • на членовете на ВСС са изплатени трудови възнаграждения в размер на 2 626 730,71 лв.;
  • ВСС разполага с 15 служебни автомобила с общ пробег за 2021 г. 150 165 км.

За изминалата 2021 година ВСС си е раздал заплати и бонуси в размер на около 10 милиона лева! От тях 1,4 милиона са бонуси за постигнати резултати.

Днес БОЕЦ отидохме в сградата на ВСС, за да попитаме за кои точно постигнати резултати във ВСС са си раздали такива огромни средства. Дали за това, че не допуснаха да се разглежда по същество искането на правосъдния министър за прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев, дали за продължаващите „дисциплинарки“ срещу следовател Бойко Атанасов, дали по презумпция само заради избора на Иван Гешев за главен прокурор или за нещо друго?

Днес потърсихме представляващия ВСС Боян Магдалинчев, за да получим информация за какви персонални заслуги за раздадени тези средства. Красимира Василева – началник отдел „Правно обслужване и нормативна дейност“, дирекция „Правна“ към Администрацията на ВСС заяви, че ще предаде на Магдаличев искането ни за среща. Последва „молба“ да напуснем сградата и да изчакаме отговора на Магдалинчев отвън. Не го дочакахме – наложи се сами да влезем повторно и да питаме.

Както при посещението ни в Инспектората към ВСС, и в сградата на самото ВСС гражданите не бяха добре дошли. Миналата седмица при посещението на БОЕЦ в Инспектората към ВСС главния инспектор Точкова се скри от нас, днес и Магдалинчев последва „примера“ ѝ – оказа се в заседание. Какво заседание не стана ясно.

Публикуваме и документа с отговора по ЗДОИ на ВСС:

Мандата на този Висш съдебен съвет трябва да бъде незабавно прекратен. Чугуненото мнозинство в него отдавна е доказало как действа като инструмент на мафията.

Отстраняването на този състав на ВСС и на Гешев като главен прокурор са първите стъпки в борбата с корупцията!

Следва съдебна реформа, която да гарантира, че няма да има следващи гешевци, а вместо това – върховенство на правото!

Битката продължава.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA