ВАС насрочи дело и призова Пеевски след жалбата на БОЕЦ срещу ЦИК!

ВАС насрочи дело по жалбата на БОЕЦ срещу фактическият отказ на ЦИК да извърши проверка по същество дали Делян Пеевски отговаря на изискванията на чл.351 ал.1 от ИК, като кандидат евродепутат и е живял реално през последните 6 месеца на територията на България. 

Делото с номер 5002/2019г. е насрочено за 07.05.2019г. от 13.00ч. Освен БОЕЦ, като жалбоподатели и ЦИК, като ответници, ВАС призовава и Делян Пеевски, като заинтересовано лице, за което БОЕЦ настоявахме в касационната жалба. 

Припомняме, че на 29.04.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал в ЦИК с който изискваме проверка дали Пеевски изпълнява изискванията на закона да е живял през последните 6 месеца преди изборите на територията на България или страна членка на ЕС. В недостоен опит да осуети проверка по същество на уседналостта на Пеевски, ЦИК потъпквайки процедурните правила не излезе с официално Решение по сигнала на БОЕЦ, а ни изпрати формално писмо, с което ни казват, че Пеевски е бил проверен от ГРАО и има настоящ и постоянен адрес в България. Ние не оспорваме това, а изразяваме съмения и прилагаме конкретни аргументи и доказателства, че Пеевски реално не живее на територията на страната. Братя Галеви, Цветан Василев и още десетки издирвани лица имат настоящ и постоянен адрес в България, но институциите ни казват, че са напуснали страната и  живеят в чужбина. Всъщност стотици хиляди са българите, които имат настоящ адрес в България, но живеят в чужбина.

Пеевски аут от евроизборите? БОЕЦ внесе сигнал в ЦИК!

След формалният отговор на ЦИК, БОЕЦ внесохме жалба до ВАС с искане съда да разпореди на ЦИК цялостна и задълбочена проверка по същество по сигнала на БОЕЦ и ако се установи, че Пеевски не отговаря на изискваниятя на закона то неговата регистрация за участие в изборите в листата на ДПС да бъде заличена. И стигнахме до края. 

БОЕЦ винаги водим битките си до край! Предстои да видим дали ВАС ще уважи жалбата ни и ще разпореди на ЦИК да си свършат работата (колкто и да не им се иска) и дали Пеевски ще се яви на делото! Да повлечем крак и още хиляда дела да му се заредят… Има за какво! И ние имаме още хиляди битки тепърва да изборим  и спечелим докато изринем мафията от властта и си върнем държавата!

Продължаваме! Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримириДДмите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА