БОЕЦ внася писма за казуса „Пеевски“ до правителствата и посолствата на държавите-членки на ЕС! (документи)

От днес БОЕЦ започна кампания по връчване и изпращане на документ озаглавен ГЛАС до правителствата и посолствата на всички държави членки на ЕС, както и до европейските институции, партии и Органзиацията за сигурност и сътрудничество в Европа по казуса „Пеевски“. Темата доби достатъчна публичност, а преди дни БОЕЦ обявихме следващите си действия, които изпълняваме, както винаги публично и последователно.

Ще изпратим документа и до европесйки медии и неправителствени организации, с които сме в контакт, както и до всички български партии, коалиции и независими кандидати участващи в изборите за Европейски Парламент.

Прилагаме пълен текст на Писмото – ГЛАС:

ДО:

ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ,

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ,

ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ И СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОПА,

РЪКОВОДСТВОТО НА ЕНП, ПЕС И АЛДЕ

ПОСЛАНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕС В СОФИЯ

 

Г Л А С

от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

 

      Уважаеми госпожи и господа,

      Ваши превъзходителства,

 

През последните седмици държавите-членки на Европейския съюз са в предизборна кампания за избор представители в Европейския парламент. Част от този процес протича и в България – най-бедната и корумпирана държава в Европа. Серията от тежки корупционни скандали и министерски оставки, свързани с тях, само потвърждават този образ на страната.

Гражданско движение „БОЕЦ“, като неправителствена организация в обществена полза, следи този процес и реагираме остро на всяко действие, опорочаващо вота.

Тези избори са изключително важни за бъдещето на обединена Европа и вярваме, че усилията на всички институции на държавите-членки, на всички участници в изборите, на европейските структури и на гражданските организации и гражданското общество трябва да бъдат насочени към провеждането на честни, прозрачни и в изпъление на законните изисквания избори!

На 29.04.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал до Централната избирателна комисия (ЦИК) в България срещу кандидатурата на Делян Славчев Пеевски, втори в листата на политическа партия Движение за права и свободи (ДПС), тъй като считаме, че той не изпълнява задължителното законово изискване да е живял най-малко през последните шест месеца на територията на Република България или друга страна-членка на ЕС. Прилагаме линк към публикация на БОЕЦ по темата:

https://www.boec-bg.com/archives/1866

В сигнала излагаме своите аргументи.

Г-н Пеевски понастоящем е депутат в българският парламент, но няма нито един работен ден от учредяването му. Никой не го е виждал в България от месец април 2017г., а през последните две години БОЕЦ многократно сме правили неуспешни опити да се срещнем с него на домашния му адрес, в парламента, или в централата на ДПС. Той не присъстваше дори на откриването на предизборната кампания на своята партия!

Сигналът ни до ЦИК стигна и до дело във  Върховният административен съд (ВАС), като от решението на съда разбрахме, че Законът и ЦИК не се интересуват къде реално пребивава Пеевски, а само от формалното изпълнение на изискването да има настоящ адрес в България – Дело №5002/2019г. на ВАС. Към дата 13.05.2019г. във Върховна касационна прокуратура (ВАП) има внесен сигнал и образувана преписка за деклариране на неистински данни за адресна регистрация и пребиваване срещу Делян Пеевски, за което престъпление се предвижда затвор до три години.

Г-н Пеевски не се яви и на делото пред ВАС. По публикувани данни на сайта за разследваща журналистика „Биволъ”, г-н Пеевски е пътувал през последните години десетки пъти до Дубай в Обединените арабски емирства (ОАЕ), като е прекарвал огромна част от времето си там, а от декември 2018г. няма данни да се е връщал в България.

Делян Славчев Пеевски е български депутат и олигарх, чието избиране за шеф на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) през 2013г. предизивика масови граждански протести, продължили повече от година, които доведоха до оставката на тогавашното правителство на Пламен Орешарски. Пеевски е олицетворение на мафиотският модел на управление на страната.

Името му, заедно с тези на настоящия премиер Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, се свързва с фалита и разграбването  на четвъртата по големина банка в България през 2014г. Като съсобственик на „Булгартабак”, името му е замесено в редица международни разследвания за контрабанда на цигари за Сирия и Ирак през Турция, като тези канали са пряко свързани и са част от схемите за финасирането на Ислямска държава.

Делян Пеевски контролира и голяма част от медийния пазар в България, като чрез своите медии и влиянието си върху правителството и съдебната система и в частност – върху прокуратурата, си осигурява безнаказаност и прикрива корупционните схеми за източване на държавния бюджет и средства от европесйките фондове чрез свързани с него фирми и консорциуми. Повече данни и информация може да прочетете тук:

https://bivol.bg/en/bulgartabac-sold-cigarettes-for-more-than-one-billion-dollars-annually-to-iraqi-smuggler.html

https://bivol.bg/en/how-much-does-peevski-weigh-bgn-1-5-billion.html

https://bivol.bg/en/boyko-peevski-in-the-mirror-of-public-procurement.html

Уважаеми госпожи и господа,

      Ваши превъзходителства,

БОЕЦ ви информираме за незаконната кандидатура на Делян Славчев Пеевски, защото вярваме, че законността на общите европейски избори е наша обща отговорност и когато сме изчерпали всички възможности пред зависимите от мафията институции в България, то можем и трябва да потърсим подкрепа в Ервопа. Не може да имаме законни избори, ако имаме незаконни и компрометирани  кандидати.

Вярваме, че европейската солидарност не е само солидарност на европейските и местните чиновници в защита на статуквото, а се изразява и в солидарност между европеските народи и правителства за решаване на общи проблеми.

Корупцията е един от най-тежките проблеми на нашето съвремие и БОЕЦ ще потърсим и използваме всички наши контакти с европейски и международни медии, за да запознаем еропейските народи и избиратели с казуса „Пеевски”, както и да им кажем, че нашите корумпирани управници крадат и техните пари, източвайки милиарди ежегодно от европейските фондове под невиждащият поглед на брюкселските бюрократи и правителствата в Европа.

Ширещият се през последните години евроскептицизъм се дължи до голяма степен и на това – на невъзможността и липсата на воля в европейските институции и партии да решат основни проблеми на нашите общества, най-тежък сред които е корупцията.

БОЕЦ вярваме, че с общите усилия на гражданското общество и институциите можем да се справим и да решим всеки един проблем. Вярваме, че нашият ГЛАС ще бъде чут.

Очакваме Вашите отговори и реакции и заявяваме своята готовност за срещи, както и да представим допълнителна информация и документи.

Дата:15.05.2019г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД„БОЕЦ”

Вчера БОЕЦ публикувахме и отговора от Парламента на внесенето от нас Заявление по ЗДОИ, от който става ясно, че Пеевски няма нито един работен ден от учредяването на 44-то Народно събрание през април 2017г. до днес! 

Парламентът отговори на БОЕЦ за Пеевски! Вижте колко дни е ходил на работа Пеевски!

Преди дни Биволъ публикуваха полетни данни и номерата на паспортите на Пеевски, от които е видно, че за последните три години е пътувал и прекарва огромна част от времето си в Дубай, а от декември 2017г. няма данни да се е връщал в България!

В отговор на действията ни прокуратура образува преписка срещу БОЕЦ по фалшив сигнал за Организирана престъпна група за данъчни и финасови измами и за организиране на протести срещу правителството, като призовки бяха връчени на всички членове на УС на БОЕЦ. Което само доказва, че сме на прав път и мафията на  Буда, Пеевски и Цацаров се страхуват от нашите действия. И с право!

Продължаваме! Европейският, а и българският парламент не са сметище за корумпирани и провалени политици и млади корпулентни олигарси! Българските граждани не заслужават тази гавра и сме длъжни да отговорим на наглостта на управляващата ни мафия, чието олицетворение е Пеевски! А Борисов и Цацаров са негови пазители. 

Освен гореописаните действия БОЕЦ стратираме и кампания „КЪДЕ Е ПЕЕВСКИ“, като призоваваме гражданите да задават и изискват отговор на този въпрос на всички предизборни срещи на парламентарните партии! Всички мафиотски кланове гузно  мълчат по темата и дружно бранят господаря Пеевски! Преследвайте ги с този въпрос, натоявайте, изиквайте,сочете, питайте! 

#КЪДЕеПЕЕВСКИ

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Парламентът отговори на БОЕЦ за Пеевски! Вижте колко дни е ходил на работа Пеевски!

На 01.05.2019г. БОЕЦ внесе Заявление по ЗДОИ до Народното събрание, с няколко въпроса за депутата и кандидат за евродепутат Делян Пеевски. Това стана ден след като БОЕЦ внесе сигнал до ЦИК срещу регистрацията на Пеевски с аргументи, че той не изпълнява условията за уседналост! Стигнахме и до дело във ВАС и от съда и ЦИК разбрахме, че закона и институциите „Не се интересуват от фактическото местоживеене на посоченият кандидат Делян Пеевски, а важно е само формалното изпълнение на изискванията на ИК да има постоянен адрес в България“

Най-важният въпрос и информация, която изисквахме от НС бе:  Колко работни дни е присъствал на пленарни заседания на Народното събрание, както и на заседания на парламентарните комисии, в които участва  депутата Делян Славчев Пеевски по месеци за периода от учредяването на 44-то Народно събрание до 30.04.2019г.?“

ОТГОВОР:

ДЕПУТАТА  ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ НЯМА НИТО ЕДИН РЕГИСТРИРАН РАБОТЕН ДЕН В ПАРЛАМЕНТА ОТ НЕГОВОТО УЧРЕДЯВАНЕ ПРЕЗ АПРИЛ 2017г.!

НИТО ЕДИН РАБОТЕН ДЕН! БОЕЦ имахме предположения, но вече е официално  потвърдено!

Това е подигравка с институциите и демокрацията!

Това е гавра с избирателите!

Пеевски е срам и обида за българското общество, държава и парламент! 

Пеевски е олицетворение на мафиотизираната държава и наглостта на управниците ни! 

ПЕЕВСКИ НЯМА НАЛОЖЕНО НИТО ЕДНО НАКАЗАНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ПАРЛАМЕНТА!

От линка приложен за справка става ясно, че Пеевски НЯМА наложено нито едно наказание за тези стотици неявявания на работа! Което означава, че Цвета Караянчева и Главчев преди нея (и двамата от ГЕРБ) са извинили всички негови отсъствия и той си получава в пълен размер депутатската заплата без да ходи на работа! ГЕРБ, БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ СА ЕДНО! 

И като се питате „дъно има ли“, вече имате и отговора – ТОВА Е ДЪНОТО! Не е бил в парламента дори и при внасянето на „неговите“ закони! Не е бил на празничните заседания, дори при гласуването на бюджета! Няма зададен НИТО ЕДИН въпрос, или питане! Няма никакъв смисъл и  полза от него и подобни паразити! Въпроса „КЪДЕ Е ПЕЕВСКИ“ измества култовия въпрос „Кой предложи Пеевски“! И дори въпроса ЖИВ ЛИ Е ПЕЕВСКИ става все по актуален и логичен! Може ли българите да гласуват за призрак?

И този е кандидат за евродепутат, за представител на българите в Европейският парламент! БОЕЦ НЕ МОЖЕМ И НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛИМ! 

След акциите, протестите и внесените от БОЕЦ десетки сигнали и последно за #АпартамнетГейт, на 10.05. във Видин бе командирован екип на ГДБОП от София по прокурорско разпореждане за разпит и снемане на сведения. Призовани и разпитани са всички членове на Управителният съвет на БОЕЦ – Георги Георгиев, Георги Карамфилов и Венелин Иванов. Проверката е на Специализираната прокуратура по анонимен сигнал срещу Георги Георгиев – председател на БОЕЦ и срещу самото Сдружение.

Шпицкомандата на Цацаров разследва бойците за „пране на пари, данъчни и финансови измами, укрити доходи и организирана престъпна група (не е ясно с какво се е занимавала тази група, освен с нападение над сградата на Министерски съвет, както е посочено в сигнала). Прокурора от Специализираната прокуратура Ангел Кънев е изисквал от НАП да образуват ревизии на членовете на УС на БОЕЦ, като физически лица, както и на самото Сдружение и на фирмата на председателя на Сдружението. Изразените в анонимният сигнал (прокуратурата сама си го е написала) съмнения са, „от къде Георги Георгиев и  БОЕЦ имат пари да ходят и организират в София протести срещу властта“, както и „да се провери дали са получавали пари от Цветан Василев, за да го защитават“ и още „при техни протести се хвърлят яйца и домати срещу министерски съвет, скандират се недопустими призиви срещу премиера  и това е отблъскващо“. Мафията демонстрира страховете си. Не могат да ни спрат, БОЕЦ никога не се отказваме!

И ако в България някак свикнахме да бъдем управлявани от компрометирани и корумпирани мутри, ченгета, мафиоти и престъпници, то поне в Европа не трябва да пращаме такива екземпляри! Имаме горчивият опит от стокиращи, „Йес“кащи и подобни срамни за нас представители. Барековци, станишевци, габриелки, биневци, джамбазовци и т.н. Вместо да внасяме демокрация и ценности от Европа, ние изнасяме корупция и „кой“-човци!

Подчертаваме един изключително важен факт, който явно се забравя! Предстоящите избори са ЕВРОПЕЙСКИ и се провеждат по общовалидни ЕВРОПЕЙСКИ правила. Задължителното условие за уседналост, или кандидатите да са живели поне шест месеца преди изборите на територията на ЕС е изискване, което трябва да бъде спазено реално, а не само формално. Публикуваните от Биволъ полетни данни доказват, че Пеевски е летял десетки пъти през последните две години до Дубай, а от декември 2018г. няма данни да се е връщал в България. Всички тези полети и престой с месеци в ОАЕ са невъзможни, ако той няма постоянна виза, за което се изисква постоянен адрес в Дубай. Което автоматично означава, че той живее извън територията на ЕС. ВАС И ЦИК отказаха да проверят това! Защото са подчинени и зависими от задкулисието на Певски и Буда. Доказахме го и го показахме по неоспорим начин!

БОЕЦ обявяваме следващите си стъпки и действия.

ПЪРВО – Ще внесем писма и сигнали  за казуса „Пеевски“ до АЛДЕ, ЕНП, ПЕС и останалите европейски партии.

ВТОРО – Ще внесем писма и сигнали  за казуса „Пеевски“ до Европейската комисия и Европейският парламент.

ТРЕТО – Ще внесем писма и сигнали  за казуса „Пеевски“ до ОССЕ – Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

ЧЕТВЪРТО – Ще внесем писма и сигнали  за казуса „Пеевски“ до посолствата и правителствата на всички държави членки на ЕС.

Като ще запознаем всички тези международни институции и правителства с отказа на българските институции да проверят къде живее Пеевски и дали участието му в изборите е законно. Както и с биографията на Пеевски, като човек замесен във фалита на КТБ, в приватизацията на „Булгартабак“. Като човек за когото има данни, че е участвал в контрабанда на цигари и амфетамини за Сирия и Ирак през Турция. И то контрабанда по канали свързани и финансиращи Ислямска държава. Като човека сочен заедно с Борисов за създател на модела #КОЙ. Като човека олицетворяващ мафията, статуквото и задкулисието в България!

И продължаваме.

ПЕТО – Ще заведем дело в Страсбург за отказ от правосъдие, заради отказа на ВАС и ЦИК да извършат реална проверка и да съберат доказателства по сигнала на БОЕЦ за уседналостта на Пеевски.

На 13.05.2019г. БОЕЦ внесе сигнал срещу Пеевски до ВКП за престъпление по чл.313 от НК!

Документа, наречен ГЛАС до европейските институции, посолства, партии и правителства вече е готов и от утре ще започнем с тяхното връчване и изпращане, като ще публикуваме текста, отговорите и реакциите на всички институции! Ще изпратим този документ и до редица европейски медии и неправителствени организации, с които БОЕЦ има контакти. 

БОЕЦ винаги водим битките си до край. Този път залога е огромен и той не е само участието на Пеевски в изборите. Залога е в шанса, който това ни дава да разобличим и покажем на европейско ниво реалността в България и превзетата от мафията държава и институции. Да го покажем на европейските граждани, институции, правителства  и избиратели и да предизвикаме тяхната реакция. Защото избраните в България евродепутати ще участват във взимането на решения касаещи всички европейски граждани! А за разлика от нашето общество, което свикна със свинщините на нашите управници, европейските избиратели и данъкоплатци все още са запазили своите инстинкти и реакции! Ще се възплозваме от този шанс максимално! 

Продължаваме! Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

И председателя на ДПС, Мустафа Карадайъ (Балдъзайъ) под прицела на БОЕЦ за #БалдъзаГейт и къщите за гости!

ПРЕДСТОИ БОЕЦ ДА БЪДЕМ ОБЯВЕНИ за терористична организация срещу „стабилността“ на мафията и ченгетата!
След КУМгейт и КРЪСТНИКгейт имаме и БАЛДЪЗАгейт!
БОЕЦ внасохме сигнал и срещу водача на листата и председател на ДПС, Мустафа Карадайъ. В своя маратон по #АпартаментГейт и „Къщи за тъщи“, Биволъ стигнаха и до най-фрапираща схема, своеобразен антирекорд нямащ аналог до момента в своята наглост! Пет от къщите за гости в Борино са свързани със Затие Караахмед, която е сестра на Джеврие, съпругата на Мустафа Карадайъ и негова балдъза. Става дума за над един милион лева.
Само преди дни БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП и срещу Атидже Алиева – Вели (отново след публикация на биволите), зам.-шеф на ДФЗ с ресор именно ПРСР и в момента кандидат от европейската листа на ДПС отново за имотни далавери, симулативни сделки, корупция и източване на евросредства по мерките за селските райони.
И след сигнала ни срещу Пеевски, първата половина на листата на ДПС вече е в прокуратурата. Сигнали имаме внесени и срещу половината министри на Пеевски в правителството на Буда – Горанов, Порожанов, Каракачанов… На пангара всички корумпета и ченгета!

Прилагаме пълен текст на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

                                               СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, злоупотреба с власт, конфликт на интереси, престъпления срещу финансовите интереси на ЕС,  както и други престъпления от общ характер извършени от Мустафа Сали Карадайъ – депутат в 44 Народно събрание и председател на ПП ДПС.

         В публикация на сайта за разследваща журналистика „Биволъ” от 11.05.2019г. са изнесени факти и информация за това, че близки роднини, а именно – балдъзата и шуреят на Мустафа Карадайъ стоят зад четири проекта за къщи за гости в село Борино, от където е родом Карадайъ. Фирмите им са получили над един милион лева по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).  Така се оказва, че фамилията на председателя на  ДПС държи половината обекти за настаняване в Борино, финансирани с европейски средства.

Съпругата на Мустафа Карадайъ е Джеврие Раиф Карадайъ, по баща Кючюк. Нейната сестра Зетие Раифова Караахмед  е омъжена за кмета на Борино – Мустафа Караахмед. Освен това Джеврие и Зетие имат брат – Невредин Раиф Кючюк. Така Карадайъ и кметът Караахмед се падат баджанаци, Зетие се пада балдъза, а Невредин е шурей на лидера на ДПС.  Фирмата на Невредин “Виденица 2004” е изпълнила договори за обществени поръчки в общината за над 3,5 милиона лв самостоятелно или в консорциуми. Мустафа Карадайъ има брат Ахмед, който е общински съветник в Борино и председател на общинската структура на ДПС. Неговата фирма “Комерс-Борино” е спечелила обществени поръчки за 1,3 млн. лв. в региона. Шуреят на Ахмед Карадайъ е Музафер Ахмедов, зам.-кмет на Борино с ресор “стихийни бедствия”.

Проектите, получили финансиране по Селската програма са на фирмите “Чала инвест” – 391 160 лв. за “Изграждане на къщи за гости за селски туризъм“,  “Чала Тур” с проект за “Изграждане на вилно селище за селски туризъм в местност Подмолата, с. Чала” за 244 530 лв., “Трока” с проект за 128 290 лв. за “Изграждане на къща за гости, местност Кастръкли, с. Борино” и “Извора Инвест” с проект “Къща за гости, преустройство на съществуващ етаж и надстройка на още един етаж. Закупуване на транспортни средства” за 281 321 лв. и още един проект на същата фирма за “Благоустройство и озеленяване на къща за гости и закупуване на средства за неземеделска дейност“, за който са взети 38 968 лв.  Има данни, че по проектите са закупени и моторни шейни и АТВ-та, които се използват за лични нужди.  Във всички тези фирми се откриват имената на Затие Караахмед, която е сестра на Джеврие, съпругата на Мустафа Карадайъ и негова балдъза. Невредин Кючюк, който е брат на Джеврие и шурей на Карадайъ, както и на съпругата на Невредин – Гюлтен Кючюк. Затие е и съпруга на кмета на Борино Мустафа Караахмед, който е баджанак на Карадайъ.

За да не бъде толкова очевидна концентрацията на европроекти в едни и същи лица, фирмите първоначално са оформени на подставени лица, но впоследствие са придобити от Затие, Невредин и жена му Гюлтен. Изследването на имотните сделки потвърждава, че още от самото начало зад тези проекти са стояли роднините на Карадайъ.

Финансирането на обекти на свързани лица е забранено по правилата на ПРСР, тъй като идеята на програмата е да подпомага малкия местен бизнес, а не роднините на политици, които да изграждат туристически комплекси. Но главен разпределител на средствата по ПРСР се явява друго политическо лице от ДПС – Атидже Алиева – Вели, дългогодишна зам.-шефка на ДФЗ с ресор именно тази програма и в момента кандидат от европейската листа на ДПС заедно с Мустафа Карадайъ, за която преди дни БОЕЦ внесе сигнал до ВКП отново след разкрития на Биволъ. Самата тя няма нито къща за гости, нито дори апартамент в София. Нейният баща обаче е закупил луксозен апартамент в София, който тя ползва, но не е декларирала този факт.

Прилагаме линк към публикацията на Биволъ:

https://bivol.bg/karadaya-kushti-za-gosti.html

БОЕЦ ситаме, че злонамерено са нарушени грубо правилата за европейско финансиране по ПРСР, като са налице и достатъчно данни за корупция, злоупотреба с власт и източване на европейски средства в особено големи размери чрез свързани с депутата и председател на ДПС, Мустафа Карадайъ хора, с които е в тесни роднински връзки, както и чрез използване на подставени лица. Приложените измамни схеми целящи да заблудят институциите за истинските собственици на къщите за гости са сходни със схемата приложена от бившият зам. министър на икономиката Александър Манолев. В този случай след разследването на Биволъ прокуратурата се задейства, образува проверка и повдигна обвинения на Манолев, макар и по документи да не е собственик на обекта и да не е кандидатствал от свое име за финансиране по програмата. Мустафа Карадайъ, семейството и близките му се възползват от подобна схема, за да скрият своята свързаност и участие в проектите по ПРСР и е напълно логично прокуратурата да предприеме същите действия. БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че чрез позицията си на депутат и  председател на ДПС, Мустафа Карадайъ е влиял на Атидже Алиева – Вели, която в качеството си шеф в ДФЗ е съдействала и спомогнала за реализирането на тези проекти. Както и че  има достатъчно данни за Организарана престъпна група в състав Мустафа Карадайъ, Атидже Алиева – Вели, Затие Караахмед и др. за източване на европейски средства.

БОЕЦ изискваме от прокуратурата да образува досъдено производство в хода на което да се съберат и установят всички факти и обстоятества за установяване на обективвната истина за представените от БОЕЦ съмнеия за ивършени престъпления от общ характер от Мустафа Карадайъ, Атидже Алиева – Вели, Затие Караахмед и всички имащи отношение към казуса лица. Да се провери и дали описаните къщи за гости са използвани по предназначение. Изискваме и да бъдем уведомени за извършените от прокуратурата действия и резултатите от тях.

14.05.2019г.         Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”


ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Няма как да ни спрат и в своето безсилие показват истинските си озъбени ченгеджийско-мафиотски мутри!
Управляват ни най-наглите и крадливи престъпници, които са се раждали по земите ни! И ще борим това зло до дупка!
ОЧАКВАЙТЕ и продължението за Пеевски!
И когато почукат с белезниците на вратите ни слугите на Буда, Пеевски и Цацаров да знаете защо.

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА


#БОЕЦсрещуМАФИЯТА