БОЕЦ даде Гешев на прокуратурата заради бизнес връзките на жена му със съдружника на Ваклин!

БОЕЦ внесе сигнал до ВКП срещу зам. главният прокурор Иван Гешев заради бизнес връзките на жената с която съжителства със съдружника на Александър Ваклин – главен свидетел по делото „Иванчева – Петрова“, в което дело Гешев бе активно действаща фигура. Това е втори сигнал на БОЕЦ срещу Гешев, след като миналата година сезирахме институциите за бруталните действия на прокуратурата и КПКОНПИ при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Сега разбираме какви са били и мотивите на Гешев за тези действия. Преди година БОЕЦ поискахме отстраняването на Гешев и Пламен Георгиев – шеф на антикорупционната комисия. Георгиев в момента е в „дълъг отпуск“ заради #АпартаменГейт и недекларираната му незаконна тераса! Днес отстраняването им вече е задължително! Но и недостатъчно, трябва да бъдат задържани и срещу тях незабавно да бъдат повдигнати обвинения! 

На 17.05.2019г. БОЕЦ сезирахме и Инспектората към ВСС за казуса отново с искане за отстраняването на Гешев!

Прилагаме текста на сигнала:

До: ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ     

от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ЕГН 730621**** председател на УС email : gdboec@abv. bg    

ОТНОСНО

Данни за извършени престъпления от общ характер и действия, уронващи престижа на съдебната система

       На 16.05.2019г. в публичното пространство бяха разпространени медийни публикации – „Фрог нюз”, за обща търговска дейност между Детелина Филипова Ханчева с ЕГН761217**** и Марио Найденов Кръковски с ЕГН72031****, съдружник и бизнес партньор на Александър Ваклин – основен свидетел по наказателното дело срещу Десислава Иванчева. От изнесените данни става ясно, че Детелина Ханчева e съдружник в „Отеа“ ООД  с ЕИК 20237****, където съдружници с равни дялове са още лицата Пламен Христов Трифонов, Йорданка Костова Петрова и М Консулт 95“ ЕООД  с ЕИК 201363818, в което управител е именно Марио Найденов Кръковски.

Наред с това, Детелина Филипова Ханчева е закупила през 2014г. и през 2016г. недвижими имоти – апартамент и гараж в изградената жилищна сграда върху УПИ, пл.№ 544 867, парцел 4, с площ 542кв.м., в м. Зона Б17, ул. Ген. Столетов №8 в гр. София, с продавач „МС Консулт 2010“ ЕООД с ЕИК 201092352, в което управител е отново Марио Найденов Кръковски.

От друга страна, до 24.04.2018г. Марио Найденов Кръковски и Александър Иванов Ваклин също имат общ бизнес, като и двамата са били съдружници и управители в  „МС Консулт 2004“ ЕООД.

        Публично известно е, че Детелина Филипова Ханчева живее на съпружески начала спрокурор Иван Гешев – административен ръководител на Специализираната прокуратура и заместник на главния прокурор при ВКС.

От изложеното по-горе става ясно, че жената, с която прокурор Иван Гешев живее на семейни начала – Детелина Ханчева и съдружникът на Александър Иванов Ваклин – Марио Найденов Кръковски, имат общи бизнес интереси и са участвали в разпоредителни сделки за имоти в гр. София. Считаме, че е налице конфликтност и заинтересуваност в интересите на основния свидетел по делото „Иванчева и Петрова“ – Александър Ваклин и ръководителя на Специализираната прокуратура – прокурор Иван Гешев, който не само участваше при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и вземаше дейно участие с медийни изяви, но и се произнесе още в деня на задържането относно виновността на задържаните, че събраните доказателства са мечта за всеки прокурор. Подобни зависимости следва да бъдат обявявани предварително, за да не участва заинтересуваната страна по делата.

БОЕЦ изискваме  да извършите проверка по случая и да установите, декларирал ли е посочените обстоятелства прокурор Иван Гешев, че жената, с която той живее и съдружникът на Александър Ваклин са имали общ бизнес /участие в дружества/, имат ли такъв понастоящем. Изразяваме и своите съмнения за извършени престъпления от зам. главен прокурор Иван Гешев, а именно – корупция, конфликт на интереси, злоупотреба с власт, търговия с влияние, залоупотреба със служебното положение с цел да обслужи бизнесинтересите на жената  с която съжителства и на нейният бизнеспартньор Марио Крънковски, който е съдружник с Александър Ваклин. Сезираме компетентните органи и за сделките с недвижими имоти закупени  от Детелина Ханчева от  МС Консулт 2010“ ЕООД с ЕИК 201092352, в което управител е Марио Найденов Кръковски. Да се провери дали сделките са извършени на пазарна цена, дали са платени всички данъци и такси, както и дали прокурор Гешев е декларирал тези придобивки и сделки пред КОНПИ.

Прилагаме линк към статия на Фрогнюз от 15.05.2019г. :

https://frognews.bg/novini/jenata-geshev-sadrujnik-ortaka-vaklin.html

БОЕЦ считаме, че изложените в сигнала данни и обстоятелства съдържат информация за извършени престъпления от общ характер от заместник главния прокурор Иван Гешев, както съдържат и такива за действия, извършени от Иван Гешев, уронващи престижа на Прокуратурата на Р. България и на съдебната система.

Изискваме от прокуратурата да образува проверка по така представения сигнал, като разследва, събере и установи всички допълнителни обстоятелства по казуса и образува досъдебно производство срещу Иван Гешев, за което ни информира своевременно. Изискваме отстраняването на прокурор Иван Гешев от заемания от него пост с цел да не влияе на свидетели и на разследването при извършване на проверката по сигнала. Заявяваме готовност да представим и допълнителна информация по случая.

 

20.05.2019г.         Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ“

През следващите дни ще внесем сигнал по този скандал и до парламента, както и до президента, като ще изискваме от него да пита главният инспектор Точкова за действията на инспектората по сигнала ни за Гешев! Ще искаме и  среща с президента във връзка с инциативата на БОЕЦ за номиниране и избор на гражданска кандидатура за главен прокурор! 

Продължаваме!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ в австрийското и британското посолства! Случаят „Пеевски“ е позор, който трябва да разобличим!

След като посетихме италианското посолство, БОЕЦ внесохме Документа – ГЛАС за случая „Пеевски“ и в австрийското и британското посолства! Ако е някакво успокоение за тях, да знаят австрийците, че техните корумпета и бандюги са като несръчни деца пред нашите. 

ТОВА не са избори, а подигравка с българите! Това е най-срамният и позорен момент в изборната история на България! Мафията и нейният тартор се гаврят с избирателите и демокрацията! Пеевски си брои милиардите в Дубай, а всички институции в България са се впрегнали да го вкарат в Европейският парламент! Правителство, парламентарни партии, съдебна система, ЦИК, всички са се навели пред Пеевски! Гражданското общество и свободните медии останаха единствената сила, която може да се изправи и противопостави срещу това зло! 

БОЕЦ вече внесохме сигнал срещу Пеевски до ВКП за деклариране на неверни данни пред ЦИК за своето местоживеене! От публикуваните от Биволъ полетни данни стана ясно, че от декември няма информация да се в връщал от Дубай! Питахме и се оказа, че нито парламента, нито МВР, нито външно министерство знаят къде е Пеевски! Питахме официално и Борисов, който ни каза преди три години, че Пеевски е напуснал страната, но той мълчи, като комунист на разпит!

Преди дни изпратихме писма и уведомихме всички посолства и правителства на държвите-членки на ЕС, както и европейските институции, партии и медии!

БОЕЦ внася писма за казуса „Пеевски“ до правителствата и посолствата на държавите-членки на ЕС! (документи)

Продължаваме! Този, който не бива чут вика още по силно и накрая взима тоягата!

#КЪДЕеПЕЕВСКИ

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА