БОЕЦ внесе сигнал срещу Пеевски до ВКП за престъпление по чл.313 от НК!

Това е втората стъпка, която предприемаме , като продължение на биткта ни по казуса „Пеевски“ и незаконното му участие, като кандидат в предстоящите избори за Европейски парламент! Както е известно всички кандидати трябва да отговарят на няколко задължителни условия и едно от тях е да са живяли най-малко последните шест месеца в България или на територията на друга страна членка на ЕС. 

През изтеклите две седмици БОЕЦ сезирахме със сигнал ЦИК и стигнахме до дело във ВАС, за да докажем, че Пеевски реално не изпълнява условията на закона, а от публикуваните от сайта Биволъ полетни данни и номерата на паспортите на Пеевски става ясно, че той е пътувал десетки пъти до ОАЕ и прекарва огромна част от времето си там, като фактически пребивава в Дубай и от декември миналата година няма данни да се е връщал в България. Подчинените на мафията институции изпраха Пеевски, като заявиха че „Закона не се интересува къде фактически живее Пеевски, важното е , че има постоянен адрес в България“. И последваха ответните удари срещу БОЕЦ, като на 10.05. бе командирован екип на ГД БОП , който призова по прокурорско разпореждане членовете на Сдружението. Формалният повед е фалшив сигнал срещу БОЕЦ за Организарана престъпна група за неизвестно какви престъпления, финансови и данъчни измами. А реалната причина е, че дебелите се страхуват от нас!

ПРИЛАГАМЕ пълен текст на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

                                               СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления по чл.313 ал.1 от Наказателния кодекс (предвиждащ наказание до три години затвор), а именно  –  деклариране на неистина в писмена Декларация (Приложение № 67-ЕП) представена пред орган на властта –  Централната избирателна комисия, извършени от Делян Славчев Пеевски – депутат в 44-то Народно събрание и кандидат за Европейският парламент от листата на ПП ДПС на предстоящите на 26.05.2019г. избори.

Според изискванията на ИК всички кандидати за Европейският парламент следва да отговарят на определени изисквания. Едно от тях е изискването по чл.351 а.1 от ИК, а именно – „…Право да бъдат избирани за членове на Европейският парламент от Република България имат българските граждани, които имат постоянен адрес в Република България и са живели  най-малко през последните шест месеца в Република България или друга държава – членка на Европейския съюз. Съгласно Закона за гражданската регистрация, „Настоящ адрес е адресът на който лицето пребивава”.

БОЕЦ считаме, че г-н Пеевски не е живял в България, или в друга държава – членка на Европейския съюз най-малко през последните шест месеца, няма валиден постоянен адрес в България  според изискванията на закона и е декларирал неистини в Декларацята си пред ЦИК.

Аргументите ни за това са следните:

  1. През последните шест месеца в качеството му на депутата от 44-то  Народното събрание на Република България, г-н Пеевски не е присъствал на нито едно пленарно заседание на парламента.
  2. На 18.04.2016г. премиера Бойко Методиев Борисов в свое участие в телевизия БТВ заяви: „Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната”. Прилагаме линк към видеото:

https://www.vbox7.com/play:be224855fb

  1. На 01.09.2017г. БОЕЦ номинирахме г-н Пеевски за лице на България по време на българското европредседателство, като го потърсихме в Парламента, но се оказа, че не е на работа и никой не знае къде е. Прилагаме линк:

https://www.mediapool.bg/peevski-predlozhen-za-litse-na-bulgaria-za-evropredsedatelstvoto-news268750.html

 

  1. На 14.09.2017г. БОЕЦ потърсихме г-н Пеевски на обществено известният му адрес в х-л „Берлин” в София и се оказа, че той не живее там и никой не знае къде е. Прилагаме линк към видеото:

https://www.facebook.com/watch/?v=839358116232506

  1. На 21.12.2017г. БОЕЦ потърсихме г-н Пеевски и в централата на ДПС, където бяхме информирани, че не знаят къде живее и къде се намира депутата Пеевски. Прилагаме линк към видеото:

https://www.facebook.com/watch/?v=839358116232506

  1. През 2018г. БОЕЦ , като неправителствена организация, след неуспешните ни опити да се срещнем с г-н Пеевски организирахме национална кампания „Издирваме Пеевски” , като целта ни бе , в качеството ни на български граждани да се срещнем с него, като български депутат и да му предадем няколко сигнала за корупция в прокуратурата и да  му зададем няколко въпроса за участието му в избора на Сотир Цацаров за главен прокурор, за фалита на КТБ, фалита на „Булгартабак” и за неговото имотно състояние и произхода на средствата му  свързано с това, че в края на 2016г. от собственик на стар Опел, само за една година г-н Пеевски се превърна официално в мултимилионер, собственик на медии и активи за десетки милиони. В рамките на нашата кампания и усилия от началото на 2018г. до 25.04.2019г. г-н Пеевски не беше открит от нас на територията на Република България.
  2. При откриването на предизборната кампания на ПП ДПС, от чиято листа е част г-н Пеевски той бе единственият, който не присъстваше.
  3. В публикация от 07.05.2019г. в сайта за разследваща журналистика „Биволъ” са публикувани полетни данни за последните три години и номерата на паспортите на Делян Пеевски от които е видно, че той е пътувал десетки пъти до Дубай, където прекарва огромна част от времето си, а след декември 2018г. няма данни да се е връщал в България. Прилагаме линк към публикацията:

https://bivol.bg/peevski-dubai.html

БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че Делян Славчев Пеевски живее извън територията на България и Европейския съюз, като е декларирал неистински данни в своята Декларация пред ЦИК, което е престъпление от общ характер. Постоянните му полети до Дубай и дългите престои там предполагат, че Пеевски има издадена виза за постоянно пребиваване в ОАЕ. Съгласно днешното законодателство, ако последният има такава виза, която му е необходима за пребиваване с подобен срок, последният се явява данъчно задължен субект, което означава че има отседнал статут извън територията на Европейския съюз.

Съгласно Закона за гражданската регистрация, всяко лице, подлежащо на гражданска регистрация, е задължено да заяви писмено своя постоянен и настоящ адрес. Всяко лице може да има вписан само един настоящ адрес. Настоящ адрес е адресът, на който лицето пребивава. Всяко лице е длъжно в срок 30 дни да заяви промяната на настоящия си адрес. Настоящият адрес на българските граждани, на които мястото на пребиваване е в чужбина, се отразява в автоматизираните информационни фондове само с името на държавата, в която пребивават.

Всички тези факти и обстоятелства пораждат основателни съмнения, че Делян Славчев Пеевски не е живял на територията на България, или на територията на друга страна членка на ЕС поне през последните шест месеца, а данните поазват, че той пребивава на територията на Дубай. Което означава, че декларираният от него постоянен адрес в България е недействителен съгласно Закона за гражданската регистрация и декларираното от него  в писмената декларация – Приложение № 67-ЕП представена пред ЦИК е неистина.

 

БОЕЦ сезираме Прокуратурата  за известната ни информация и съмненията ни за извършени престъпления от Делян Славчев Пеевски и изикваме образуването на досъдебно производство в хода на което да бъде извершена  пълна и задълбочена проверка обхващаща всички факти и обстоятелства за установяването на това къде пребивава Пеевски. В тази връзка  да бъде изискана информация от Гранична полиция, Суиспорт – това е операторът на Летище „София“, ръководство „Въздушно движение“, Националната служба за охрана и Агенции  Митници за движението и пребиваването на Пеевски.  Както и да бъде изискана информация и справка от  Външно министерство на Обединените арабски емирства, доколкото законодателството на Дубай е специфично от която справка да е видно дали Д. Пеевски, с двата международни паспорта, номерата на които са посочени в статията на Биволъ (приложили сме линк)  има издадена виза за постоянно пребиваване? Съгласно днешното законодателство, ако последният има такава виза, която му е необходима за пребиваване с подобен срок, последният се явява данъчно задължен субект, което означава че има отседнал статут и постоянен адрес извън територията на Европейския съюз. Предвид изключителният обществен интерес към казуса и предстоящите след две седмици избори, БОЕЦ изискваме спешни и бързи действия от прокуратурата, както и да бъдем информирани за предприетите от нея действия и резултатите от тях. И да бъдем уведомени, като избиратели, къде е Пеевски!

13.05.2019г.     Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

ПРОДЪЛЖАВАМЕ! През следващите дни ще изпратим сигнали и писма до ЕК, ЕП, ОССЕ, АЛДЕ, ЕНП, ПЕС  и всички посолства и правителства на държавите членки на ЕС, за да ги запознаем с казуса и КОЙ е Пеевски, като ще изискваме отговори и реакция. И подготвяме ПРЕДИЗБОРЕН ПРОТЕСТ под надслов „ЕВРОПЕЕВСКИ ЗАТВОР“! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#ПеевскиАут

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА